Altius savjetovanje

Edukacije Kontroling Konzalting

english deutsch

Arhiva novosti - edukacije

 • Program izobrazbe i usavršavanje u području javne nabave u Altius savjetovanju

  18.12.2017.

  Program izobrazbe i usavršavanje u području javne nabave u Altius savjetovanju

  Temeljem Rješenja o ovlaštenju izdanog od Ministarstva gospodarstva, poduzetništva i obrta Republike Hrvatske Altius savjetovanje d.o.o. postao je ovlaštenik Programa izobrazbe i usavršavanja u području javne nabave. Program izobrazbe održavati će se u siječnju iduće godine u trajanju od 5 radnih dana, a program usavršavanja održavati će se u siječnju i veljači. Više informacija o programima, sadržaju i predavačima, pročitajte na linku.

 • Božićni dar poduzećima – iskoristite prijave 1+1 za edukaciju Kako do učinkovitog kontrolinga

  18.12.2017.

  Božićni dar poduzećima – iskoristite prijave 1+1 za edukaciju Kako do učinkovitog kontrolinga

  Dragi naši, iskoristite naš božićni poklon za radionicu Kako do učinkovitog kontrolinga i za iznos kotizacije za jednu osobu, neka vas dođe dvoje iz poduzeća! Radionica će se održati 21.12., taman pred Božić, a na blagadne ćete otići s pravim darom – znanjem. Saznat ćete kako unaprijediti ili izgraditi učinkoviti kontroling.

 • Održano 8. savjetovanje o domaćem i međunarodnom oporezivanju

  6.11.2017.

  Održano 8. savjetovanje o domaćem i međunarodnom oporezivanju

  Iza nas je još jedna uspješnica, Altiusovo savjetovanje o domaćem i međunarodnom oporezivanju na kojem smo ugostili renomirane stručnjake središnjeg ureda Porezne uprave i Ministarstva financija te porezne savjetnike i praktičare. Ugodna atmosfera, bogata raznim poreznim sadržajem bila je garancija uspješne razmjene znanja i iskustva.  Izvukli smo i sretnu dobitnicu nagrade wellness vikenda u Opatiji. Očekujemo njezino wellness izvješće. Pogledajte kako nam je bilo.

 • Pozivamo vas u HUP na predavanje: Uloga kontrolinga u mjerenju učinkovitosti poslovanja

  6.11.2017.

  Pozivamo vas u HUP na predavanje: Uloga kontrolinga u mjerenju učinkovitosti poslovanja

  Predavanje na temu Uloga kontrolinga u mjerenju učinkovitosti poslovanja održati će se 6. studenog (ponedjeljak) od 13:00 do 16:00 sati u prostorijama HUP-a, Radnička cesta 52, Zagreb. Predavačica mr.sc. Andreja Švigir će između ostaloga spomenuti kako samo 10% poduzeća radi projekcije poslovnog rezultata svog sektora kao i cijelog poduzeća te će objasniti kojih je to 6 pokazatelja u poslovanju koji ukazuju na rane poremećaje.

 • Održano druženje Kava sa Sparkom i prijateljima – upoznavanje s konceptom Orange Frog

  24.10.2017.

  Održano druženje Kava sa Sparkom i prijateljima – upoznavanje s konceptom Orange Frog

  Orange Frog je licencirani Harvard program koji u Republici Hrvatskoj izvodi licencirana trenerica mr.sc. Andreja Švigir,a koji daje jasne smjernice za povećanje angažmana zaposlenika. Kako bismo našim prijateljima i suradnicima na što bolji način približili na što se odnosi koncept Orange Frog, organizirali smo druženje koje se održalo u četvrtak (19.10.). Svi polaznici su imali priliku postaviti pitanja o ovom jedinstvenom programu. Tko je Spark i zašto je poseban? Saznajte više na linku.

 • Nova adresa Altius savjetovanje – Domjanićeva 25, Zagreb

  24.10.2017.

  Nova adresa Altius savjetovanje – Domjanićeva 25, Zagreb

  S velikom radošću obavještavamo sve naše suradnike, prijatelje i polaznike da smo se preselili na novu lokaciju, Domjanićeva 25, Zagreb. I dalje smo u blizini Kvaternikovog trga, lako ćete nas naći. Preseljenje je događaj od posebne važnosti za Altius savjetovanje jer ove godine slavimo i 10. rođendan našeg poduzeća.

 • Pozivnica za jedinstveni događaj Jedno jutro menadžera nabave – besplatne prijave! Još samo 7 mjesta

  23.10.2017.

  Pozivnica za jedinstveni događaj Jedno jutro menadžera nabave – besplatne prijave! Još samo 7 mjesta

  Pozivamo sve prijatelje i suradnike na jedinstveno druženje pod nazivom Jedno jutro menadžera nabave koje se održava 23.11.2017. (četvrtak) od 9:00 do 12:00 sati na adresi Domjanićeva 25 u Zagrebu. Prema provedenim istraživanjima, društva koja primjenjuju tehnike i instrumente suvremene nabave ostvarila su uštede od 5-20%, povećala konkurentnost i sveukupnu uspješnost poslovanja. Optimalnim upravljanjem zalihama oslobađate CASH i utječete na rezultate poslovanja. Prijave i sudjelovanje su besplatni, a imate priliku postaviti pitanja vodećim stručnjakinjama iz područja nabave. Na radionici ćemo predstaviti PROMENA softver za upravljanje zalihama. Više o događaju pročitajte na linku.

 • Jedinstvena edukacija - Nabavom do konkurentnosti u 7 koraka – dvodnevna edukacija (5.10. i 11.10.2017.)

  20.9.2017.

  Jedinstvena edukacija - Nabavom do konkurentnosti u 7 koraka – dvodnevna edukacija (5.10. i 11.10.2017.)

  Prema provedenim istraživanjima društva koja primjenjuju koncept strateške nabave ostvarila su uštede od 5-20%, povećala konkurentnost i sveukupnu uspješnost poslovanja. Zbog čega uštede ne biste ostvarili i vi? Pridružite nam se na radionici na kojoj ćete dobiti odgovore na svoja pitanja.

 • Ljetni pozdrav iz Altius savjetovanja

  28.7.2017.

  Ljetni pozdrav iz Altius savjetovanja

  Neki su već bili na godišnjem odmoru, dok se neki tek spremaju :) Iako se tijekom ljeta odmaramo i od posla i od učenja ipak većina nas razmišlja o nadolazećoj jeseni. Na koji način možemo uložiti u svoje obrazovanje, rast i razvoj? Da bismo mogli napredovati i kao zaposlenici svog poduzeća, ali i kao jedinstvene osobe valja nam razmišljati o ulaganju u sebe pa time i uspješno poslovanje poduzeća u kojem radimo. I mi već razmišljamo o jeseni pa smo stoga za vas pripremili nove i jedinstvene edukacije. Radujemo se jesenskom druženju, a do tada svim našim dragim polaznicima, prijateljima i suradnicima želimo lijepo, ugodno i toplo ljeto. 

 • Pridružite se novoj generaciji Altius akademičara – upisi su u tijeku!

  28.7.2017.

  Pridružite se novoj generaciji Altius akademičara – upisi su u tijeku!

  Dragi naši, i ove jeseni naša su vrata otvorena za upis nove generacije Altius akademičara. Krećemo sa sljedećim programima: Forenzična akademija, Porezna akademija i Kontroling akademija.

  I u ovoj generaciji imat ćete priliku slušati predavanja stručnih predavača i konzultanata koji će na primjerima iz praksei  uz praktičan rad govoriti o odabranim temama.  Novoupisani će imati priliku održati vlastitu prezentaciju na Akademiji te pokazati unaprjeđenja koja su uveli u svoj rad. 

  Pripremite se za predavanja i nova znanja! Prijave su u tijeku!

  Za sve dodatne informacije, budite slobodni kontaktirati nas putem maila info@altius.hr .

 • Vikend za pamćenje zbog dolaska na konferenciju :)

  28.7.2017.

  Vikend za pamćenje zbog dolaska na konferenciju :)

  Da naša 9. konferencija o kontrolingu još uvijek ima odjek, dokazala je naša draga polaznica, dobitnica nagrade – Wellness vikend u Opatiji. S oduševljenjem nas je obavijestila da je s guštom iskoristila nagradu i provela nezaboravan vikend u prekrasnoj Opatiji. Polaznica prepričava kako se jedno jutro spremila i s prijateljicom otišla put Opatije.  Rekla nam je kako su njih dvije stvarno uživale i da će se uvijek sjećati divnih trenutaka te se zahvaljuje Altiusu na predivnom vikendu. I Altius stvara trenutke za pamćenje! :)

  Ovo su njezine fotke. 

 • Želite unaprijediti poslovanje? Javite nam se i dogovorite besplatnu prezentaciju kontrolinga.

  26.6.2017.

  Želite unaprijediti poslovanje? Javite nam se i dogovorite besplatnu prezentaciju kontrolinga.

  Ukratko priča ide ovako.... Razmišljate da biste možda učinili neke promjene u poslovanju? Znate da možete uštedjeti, ali niste sigurni koji alati su potrebni da uštede i ostvarite?  Mi vam možemo pomoći u pronalaženju odgovora! I to vrlo jednostavno. Za početak nam se javite putem maila info@altius.hr ili nas nazovite na broj 01-4852-762 kako bismo dogovorili sastanak.  Na sastanku možete saznati kako kontroling praktično funkcionira i zašto može koristiti baš vama. Više možete pročitati na  linku

 • Pridružite nam se 7. srpnja na hit edukaciji - Strateška nabava!

  26.6.2017.

  Pridružite nam se 7. srpnja na hit edukaciji - Strateška nabava!

  Nabava je prošla proces preoblikovanja od klasične funkcije kupovanja do strateške nabave. Prema provedenim istraživanjima, društva koja primjenjuju koncept strateške nabave ostvarila su uštede od 5%-20%, povećala konkuretnost i sveukupnu uspješnost poslovanja. Na radionici koja će se održati 7. srpnja (petak) u Zagrebu naučiti ćete kako implementirati funkciju strateške nabave u svoje poslovanje (ne zaboravite pripremiti pitanja na koja želite dobiti odgovore). Ako više zaposlenika u vašem poduzeću zanima koncept strateške nabave, edukaciju možemo dogovoriti i kao In house program. U tom slučaju edukacija će biti posvećena isključivo ciljevima vašeg poduzeća. Više o edukaciji pročitajte na linku

 • Gostovanje mr. sc. Andreje Švigir na 7. Business Cafeu u Varaždinu

  26.6.2017.

  Gostovanje mr. sc. Andreje Švigir na 7. Business Cafeu u Varaždinu

  Hotelu Park u Varaždinu, 8.6., u četvrtak u 19 sati, održan je sedmi Business Cafe Sjevera. Tema je bila "Prodaja ili financije". Uz ostale goste, gostovala je i naša Andreja Švigir. Između ostaloga, rekla je: ''Kontroleri su osobe koje poduzećima upravljaju iz sjene i to na način da koristeći upravljačke informacije pomažu menadžmentu u donošenju odluka. Jedan od najvećih svjetskih menadžera Lee Iacocca jednom je rekao da je najznačajnije odluke donosio na temelju intuicije, ali ih nikada nije donosio bez konkretnih brojeva. I to je prava istina - ne možemo odlučivati intuitivno, ako ispred sebe nemamo brojeve i relevantne informacije“. Što su rekli ostali govornici, pročitajte na linku

 • Iskoristite akciju u lipnju - okupite prijatelje i kolege i pridružite nam se svi zajedno na edukaciji u lipnju!

  12.6.2017.

  Iskoristite akciju u lipnju - okupite prijatelje i kolege i pridružite nam se svi zajedno na edukaciji u lipnju!

  Osmislili smo za vas odličnu akciju u lipnju! Akcija ide ovako: Ukoliko nam se na edukaciji pridruži dvoje polaznika iz istog poduzeća, treći polaznik može sudjelovati na bilo kojoj edukaciji u lipnju BESPLATNO.  Akcija se odnosi na sve prijave za edukacije koje se održavaju tijekom lipnja. Provjerite što nudimo od edukacija u lipnju.

 • Novi termin za jedinstveni licencirani program ORANGE FROG – pridružite nam se 10. srpnja

  8.6.2017.

  Novi termin za jedinstveni licencirani program ORANGE FROG – pridružite nam se 10. srpnja

  Koliko je važno uvoditi promjene u poduzeće, prepoznali su naši polaznici te smo popunili termin za radionicu u lipnju. S obzirom na česte upite za radionicu, reagirali smo brzo i oslobodili novi termin 10. srpnja. Podsjećamo da je Orange Frog jedinstveni Harvard program koji će vam pomoći kako da efikasno uvodite promjene, ne odustajete od njih te poduzeće bez poteškoća vodite prema zacrtanim ciljevima. Svaki polaznik prije održavanja radionice kao dio radnog materijal dobiva knjigu Orange Frog. Ne propustite ovu jedinstvenu radionicu, kliknite na prijavu i ponaranđastite.

 • Jeste li se već prijavili? Brojimo još malo do 8. savjetovanja o domaćem i međunarodnom oporezivanju!

  6.6.2017.

  Jeste li se već prijavili? Brojimo još malo do 8. savjetovanja o domaćem i međunarodnom oporezivanju!
  I ove godine smo obuhvatili sve porezne izmjene na 8. savjetovanju! Ukoliko imate i vi pitanja, pripremite ih jer imate jedinstvenu priliku ta ista pitanja postaviti renomiranim stručnjacima iz Središnjeg ureda Porezne uprave i Ministarstva financija te poreznim savjetnicima i praktičarima. Kao polaznici savjetovanja, možete koristiti pogodnosti: 5% popusta na jedan trening Altius savjetovanja, 20% popusta na licencirani harvardski program Orange Frog koji vodi licencirana trenerica mr.sc. Andreja Švigir, 30% popusta na knjigu Kontroling - upravljanje iz backstagea, koautorice mr. sc. Andreje Švigir.
  Po završetku predavanja, izvući ćemo i ime najsretnijeg dobitnika/ dobitnice koji će osvojiti wellness vikend u Opatiji. Više o sadržaju, predavačima i temama, pogledajte na linku.
 • Popunjena radionica Story telling – zbog velikog zanimanja pripremili smo novi termin u lipnju

  30.5.2017.

  Popunjena radionica Story telling – zbog velikog zanimanja pripremili smo novi termin u lipnju

  Stavili smo edukaciju na našu stranicu, očekivali smo da će biti zanimanja i upita i  u to smo se uvjerili! Zanimanja su bila velika, termin smo popunili i zbog toga smo morali dati novi termin. Nemojte propustiti priliku za učenjem, javite nam se i prijavite se na ovu jedinstvenu edukaciju. Obavijestite svoje kolege, osigurajte svoje mjesto na edukaciji i dođite zajedno 6.6. u Altius savjetovanje. Sadržaj edukacije možete pogledati putem linka.

 • 7. Business Café Sjeverna Hrvatska, Varaždin, 8. lipnja "Prodaja ili financije?"

  18.5.2017.

  7. Business Café Sjeverna Hrvatska, Varaždin, 8. lipnja "Prodaja ili financije?"

  U četvrtak,  8. lipnja 2017. s početkom u 19:00 sati u restoranu Park Boutique hotela u Varaždinu održat će se 7. Business Cafe Sjeverna Hrvatska, a tema eventa je "Prodaja ili financije?".  Business Café su organizirana druženja poduzetnika i onih koji to žele postati s ciljem razmjene informacija, dijeljenja poduzetničkih iskustava i ohrabrivanja za pokretanje vlastitog biznisa. Mr.sc. Andreja Švigir, suvlasnica Altius savjetovanja, reći će nam zašto je za uspješno poslovanje važno na kvalitetan način upravljati financijama.  Najljepše je kad vam netko može i želi dati dobronamjeran savjet. Zato je Business Cafe idealna prilika za druženje s ljudima koji će vas inspirirati.

 • Riječki Ekonomski fakultet: Upisi na poslijediplomski specijalistički studij Kontrolinga

  15.5.2017.

  Riječki Ekonomski fakultet: Upisi na poslijediplomski specijalistički studij Kontrolinga

  Ovim putem vas obavještavamo da su u tijeku upisi na poslijediplomski specijalistički studij Kontroling na Ekonomskom fakultetu u Rijeci. Studij započinje na jesen i traje jednu i pol godinu (dva semestra predavanja i jedan semestar pisanja završnog rada). Obranom rada stječe se akademski naziv „Sveučilišni specijalist za kontroling“. Polaznik mora položiti osam predmeta (pet obaveznih i tri izborna) i ostvariti 60 ECTS. Više informacija možete dobiti od  voditeljice studija, prof. dr. sc. Nede Vitezić (nevit@efri.hr, tel: 051 355 126) ili tajništva koje vodi Tamara Rašetina (tamara.rasetina@efri.hr, tel: 051 355 102)

 • Poboljšajte znanja i vještine kroz In house programe u Altiusu!

  15.5.2017.

  Poboljšajte znanja i vještine kroz In house programe u Altiusu!

  Već je dobro poznata ADDIE metoda po kojoj i mi u Altiusu radimo in-house radionice. Prije treninga, a u razgovoru s upravom i menadžmentom, točno utvrđujemo koji su ciljevi in house programa i detaljno određujemo njegov sadržaj. Altius može davati i daje gotova rješenja, ali cilj nam je da zaposlenici naših klijenata razviju vlastite kompetencije.  Stoga, nakon održane in-house edukacije s polaznicima dogovorimo radne zadatke i promjene koje treba implementirati u poslovanje. Nakon tri tjedna provjerimo što je učinjeno. Ovakav način rada donosi brojne korisnosti. Pozovite nas da o njima porazgovaramo.
  Više o ADDIE metodi možete pogledati klikom na link!

 • Održana 9. hrvatska konferencija o kontrolingu – kontroling i održivi razvoj

  15.5.2017.

  Održana 9. hrvatska konferencija o kontrolingu – kontroling i održivi razvoj

  Iščekivali smo konferenciju, veselili se konferenciji, napokon je došao datum održavanja i možemo reći da je zaista bila uspješna! Predavači su renomirani stručnjaci svog područja, a polaznici su uspješni ljudi poslovnog svijeta koji su prepoznali vrijednost , snagu i novu ulogu kontrolinga u poslovanju.  Kada se takvo društvo spoji, ne nedostaje profesionalnih i zanimljivih predavanja, stručnih razgovora, ali i druženja, zabave i smijeha. Zahvaljujemo svima koji su bili dio ovog važnog događaja kako za Altius savjetovanje tako i za sve vas, naše drage polaznike, prijatelje i suradnike. Drago nam je što smo se okupili u tako velikom broju te se već radujemo našoj sljedećoj, jubilarnoj 10 konferenciji. ''Dragi Altiusovci, hvala Vama što ste nam organizirali jedan divan dan kojim smo svi obogaćeni za nova znanja, iskustva poznanstva i prijateljstva. Kao tim zaista ste divni i velika pohvala svima''.

 • Prilog u središnjem Dnevniku HRT-a, mr. sc. Andreja Švigir

  6.5.2017.

  Prilog u središnjem Dnevniku HRT-a, mr. sc. Andreja Švigir

  U subotu 29. travnja, u najgledanijoj trećini središnjeg Dnevnika na HRT-u, prikazan je prilog koji govori o trenutno gorućoj temi vezanoj za Agrokor. Okrupniti ili ne prehrambenu industriju. Do sada je niz stručnjaka govorio o ovoj temi, a za mišljenje je upitana i naša stručnjakinja za kontroling.
  Što je rekla, možete poslušati ovdje.

 • Poslovni TV – najava 9. Altiusove konferenciju o kontrolingu

  6.5.2017.

  Poslovni TV – najava 9. Altiusove konferenciju o kontrolingu

  Poslovni TV je ugostio mr. sc. Andreju Švigir, koja je najavila 9. Altiusovu konferenciju o kontrolingu. 'Kontroling je usmjeren na operativne rezultate i na dobit. Dobit je vrlo važna za funkcioniranje poduzeće i bez dobiti ne možemo napredovati. Međutim, dobit nije sve, naša razmišljanja trebaju ići prema uporabi dobiti i održivom razvoju. U tom smilsu pred funkcijom kontrolinga je veliki izazov koji se prije svega odnosi na poticanje menadžmenta da krene u smjeru dugoročnosti i održivosti.'' – rekla je mr.sc. Andreja Švigir Ovim putem vas pozivamo da nam se pridružite na konferenciji koja se održava 11. svibnja i da saznate sve o najnovijim trendovima kontrolinga.

 • Rezervirajte 13. lipnja za 8. savjetovanje o Domaćem i međunarodnom oporezivanju

  23.4.2017.

  Rezervirajte 13. lipnja za 8. savjetovanje o Domaćem i međunarodnom oporezivanju

  Dragi naši, ovih godinu danu kao da je prošlo u trenu. Pred nama je i ove godine Savjetovanje o domaćem i međunaradnom oporezivanju u praksi. Za prijave do 10. svibnja, Altius vam poklanja 10% popusta. Ovaj susret je divna prilika da čujemo NOVOSTI  od renomiranih poreznih stručnjaka, ali i stručnjaka iz Ministarstva financija te Porezne uprave. Sadržaj savjetovanja  je podijeljen  u tri modula, a preporučamo da putem linka detaljnije pogledate što smo vam sve pripremili. 

 • S veseljem širimo vijest o održavanju edukacija u Osijeku!

  23.4.2017.

  S veseljem širimo vijest o održavanju edukacija u Osijeku!

  Ako živite ili radite u Osijeku, ako vam nije teško doći do Osijeka, pridružite nam se na radionicama. I to već 3. svibnja na radionici ORANGE MIND koja je idealna ako razmišljate o uvođenju promjena u poduzeće. Edukaciju Izrada novčanog toka i upravljanje likvidnošću pripremili smo za 26. lipnja. A odmah po završetku ''ljetnih praznika'' održat ćemo edukaciju Napredni tečaj excela, točnije 15. i 16. rujna. Iduća edukacija je Što HRM treba znati o kontrolingu, a nije se usudio pitati, a održat ćemo je u studenom. Na ovaj način, a kroz edukacije, Altius savjetovanje i Udruga računovođa i financijskih djelatnika iz Osijeka nastavljaju uspješnu suradnju. Pridružite nam se na radionicama, jer se susretima u Osijeku posebno radujemo!

 • Na Radio Mariji s Josipom Penavićem

  2.4.2017.

  Na Radio Mariji s Josipom Penavićem

  I ovaj je put na Radio Mariji, u emisiji Znanjem do spoznaja, mr.sc. Andreja Švigir ugostila zanimljivog sugovornika – gost emisije bio je gospodin Josip Penavić, direktor prodaje poduzeća Adacta. Iz emisije možete saznati kakva je budućnost razvoja informatičke tehnologije te informacijskih sustava  i na koji način taj razvitak pomaže u današnjem svijetu.  Kolega Penavić nam je dao odgovor na pitanje koliko se u Hrvatskoj menadžment služi sofisticiranim praćenjima poslovanja te što očekivati od dolaska IBM-a u Hrvatsku. U razgovoru je bila dotaknuta jedna danas važna tema, a to je otuđenje i emocionalna zbunjenost u donosima do koje je doveo razvoj informacijske tehnologije. Razgovor možete poslušati, ako kliknete ovdje. Opustite se i uživajte!

  http://www.radiomarija.hr/arhiva/03/zds20170309.mp3

 • Poslovni dnevnik - mr. sc. Andreja Švigir odgovara na pitanja o novim trendovima u kontrolingu

  2.4.2017.

  Poslovni dnevnik - mr. sc. Andreja Švigir odgovara na pitanja o novim trendovima u kontrolingu

  Koliko je kontroling važan u poslovanju jednog poduzeća ne treba posebno naglašavati. Njegova se uloga ne ogleda smo kroz operativne, već još više kroz strateške ciljeve i njihovo praćenje. Pred biznisom su danas novi izazovi. Oni se prije svega odnose na jasnoću u poslovanju, održivi razvoj i društveno odgovorno poslovanje. Ono obuhvaća razvoj nefinancijskog izvještavanja koje će zajedno sa financijskim informacijama biti obuhvaćeno kroz integrirane izvještaje. Kontroling će u tom smislu odigrati važnu i nezamjenjivu ulogu. Cijeli intervju s mr.sc. Andrejom Švigir možete pročitati ako kliknete ovdje:

  http://www.poslovni.hr/promo/novi-trendovi-u-kontrolingu-kontroling-i-odrzivi-razvoj-325785

 • Iskoristite popust za dolazak na 9. hrvatsku konferenciju o kontrolingu!

  25.3.2017.

  Iskoristite popust za dolazak na 9. hrvatsku konferenciju o kontrolingu!

  Do kraja mjeseca ožujka iskoristite Altiusov popust od 10% za 9. hrvatsku konferenciju o kontrolingu! Saznajte kolika je uloga kontrolinga u stvaranju društveno odgovornog poslovanja, a i kako možete lakše uvoditi kontroling. Pridružite se Altiusovim konzultantima i suradnicima, razveselite nas svojim dolaskom! Više saznajte na linku: http://www.altius.hr/edukacije/konferencije/9-hrvatska-konferencija-o-kontrolingu-kontroling-i-odrzivi-razvoj-uloga-kontrolinga-u-stvaranju-drustveno-odgovornog-poslovanja/13406. 

 • JOŠ 2 SLOBODNA MJESTA: Dođite na edukaciju Financije za nefinancijaše koja se održava 28.ožujka u Altiusu!

  25.3.2017.

  JOŠ 2 SLOBODNA MJESTA: Dođite na edukaciju Financije za nefinancijaše koja se održava 28.ožujka u Altiusu!
  Zašto financije ne biste poznavali i vi? Zašto i vi ne biste imali uvid u svijet financijaša? Nepoznavanje financija i računovodstva može imati negativne posljedice za poduzeće ili pojedinca. Prije svega unosi nesigurnost u donošenje poslovnih odluka. Pridružite se edukaciji i naučite što treba znati iz područja financija kako biste poslovanje mogli sagledati u cjelini te kako biste znali prepoznati  važna područja poslovanja koja utječu na profitabilnost cijelog poduzeća. Više pogledajte na linku: http://www.altius.hr/edukacije/treninzi/financije-za-nefinancijase-%E2%80%93-zasto-financije-ne-biste-poznavali-i-vi/13412.  
 • Ministarstvo financija pokrovitelj 9. Altiusove konferencije o kontrolingu

  21.3.2017.

  Ministarstvo financija pokrovitelj 9. Altiusove konferencije o kontrolingu

  „Altiusova kontroling konferencija tradicionalan je događaj koji se organizira od 2009. i na kojem svake godine sudjeluju kontroleri – praktičari, ali i znanstvenici i profesori koji poduzećima pomažu da poslovni koncept kontrolinga unaprijede ili uvedu u svoje organizacije.'' Ovim je riječima Ministarstvo financija prihvatilo pokroviteljstvo naše kontroling konferencije. Zahvaljujemo im na podršci!

 • Orange Frog radionica – pridružite nam se 28.travnja!

  20.3.2017.

  Orange Frog radionica – pridružite nam se 28.travnja!
  Kakva je to naradžasta žaba? Na radionicu trebamo donijeti žabe? Naravno da ne! Ali koliko je privlačan naziv radionice, toliko je privlačna i tema koju obrađuje. Ova nas radionica uči kako uvoditi promjene u organizaciju - od uvođenja kontrolinga i informacijskih sustava do uvođenja HRM sustava i razvoja izvršnih menadžera. Uči nas kako stvarati organizaciju koja je spremna neprestano se mijenjati. Orange Frog je licencirani harvardski program Altius savjetovanja koji u Republici Hrvatskoj izvodi licencirana trenerica mr.sc. Andreja Švigir. Kliknite na prijavu i pridružite nam se:
   
 • 40 ljudi na radionici u udruzi U4HRP

  20.3.2017.

  40 ljudi na radionici u udruzi U4HRP
  Na poziv članova Udruge U4HR, mr.sc. Andreja Švigir je održala radionicu pod nazivom „Što HR mora znati o kontrolingu?" 
  „Nadahnuto predavanje“
  „Ovo je potpuno drugačiji pogled na biznis od onoga što mi radimo. Otvorili su mi se novi vidici“
  „Sada mi je jasno koliko naše poduzeće još mora učiti“
  Ovo su neki od predivnih komenatra koje smo dobili. Ljudi se zapošljavaju zbog svojih znanja i talenata, a potom ih se prisiljava na prilagođavanje okolini koja upravo te njihove vrijednosti „ubija“. Odjeli ljudskih potencijala često nistu uključeni u proces praćenja uspješnosti zaposlenika te nisu sigurni kako sugerirati optimalna rješenja. Našim HRM-ovcima smo prikazali brojne alate i tehnike koji će im pomoći u prepoznavanju pozitivnih outliera te financijske pokazatelje (KPI) važne za upravljanje ljudima. Uživali smo u radionici, upoznali divne ljude, dogovorili daljnje suradnje...Predivno!
 • Radio Marija, gošća Olga Štajduhar Pađen

  20.3.2017.

  Radio Marija, gošća Olga Štajduhar Pađen
  Voditeljica i urednica emisije Znanjem do spoznaje, mr. sc. Andreja Švigir, dotaknula se teme Snaga žene te je 9. veljače ugostila gospođu Olgu Štajduhar Pađen, ženu u 'svijetu muškaraca', diplomiranu inžinjerku elektrotehnike te ujedno autoricu knjige „Na ovo sam baš ponosna“. Knjiga pomalo neobičnog naslova, obuhvaća 62 životne priče ispisane od strane žena koje su svoja životna iskustva željele podijeliti s ostatkom svijeta. Oduvijek je u prirodi žena da su u 'multitasking modu' te da su usmjerene očuvati i održavati dnevni poslovni i privatni život. Kako ne bismo zaboravile koliko vrijedimo, potrebno je zastati i odati samoj sebi priznanje: ovo sam baš dobro napravila i baš sam zadovoljna sobom, na to sam baš posnosna, ja sam sjajno biće. 
  Emisiju možete poslušati ovdje.
 • Predsjednica Grabar Kitarović i ove godine pokroviteljica naše konferencije o kontrolingu

  6.3.2017.

  Predsjednica Grabar Kitarović i ove godine pokroviteljica naše konferencije o kontrolingu
  ''Ovim pokroviteljstvom želim dati potporu Vašem dugogodišnjem zalaganju i uspješnoj organizaciji skupa na kojem uspijevate okupiti brojne stručnjake iz područja kontrolinga. Posebno me raduje što će sudionici, uz plodonosnu razmjenu znanja i iskustava, imati priliku svojim sudjelvanjem pridonijeti i općem dobru.''
  Predsjednica Kolinda Grabar Kitarović ovim je riječima dala podršku našem dugogodišnjem radu te potvrdila pokroviteljstvo naše 9. konferencije iz kontrolinga koja će se održati u Zagrebu 11. svibnja 2017. godine. Više o konferenciji možete pogledati ovdje: http://www.altius.hr/edukacije/konferencije/9-hrvatska-konferencija-o-kontrolingu-kontroling-i-odrzivi-razvoj-uloga-kontrolinga-u-stvaranju-drustveno-odgovornog-poslovanja/13406.   
 • HIT EDUKACIJA: popunjena radionica NOVINE - Zakon o računovodstvu i Pravilnik o strukturi i sadržaju GFI

  19.2.2017.

  HIT EDUKACIJA: popunjena radionica NOVINE - Zakon o računovodstvu i Pravilnik o strukturi i sadržaju GFI

  Edukacije u Altiusu spajaju ljude! I to ljude iz različitih segmenata poslovanja. Kako smo to uspjeli? Vrlo jednostavno! Edukacijom na kojoj su se okupili i kontroleri i računovođe i financijaši. Radionica je održana 1. veljače. Zanimljive teme koje su potaknule veliko zanimanje naših klijenata potaknule su nas da otvorimo još jedan termin u ožujku. Dolaskom na radionicu, osigurat ćete za sebe nova znanja, ali i susrete s ljudima s kojima možete podijeliti svoja iskustva. Dobrodošli!

 • 9. hrvatska konferencija o kontrolingu

  19.2.2017.

  9. hrvatska konferencija o kontrolingu

  Dragi naši partneri, klijenti, prijatelji i suradnici. S velikim ponosom vam predstavljamo 9. hrvatsku konferenciju o kontrolingu te vas pozivamo da nam se pridružite 11. svibnja u hotelu Westin! Tema naše 9. konferencije je: Uloga kontrolinga u stvaranju društveno odgovornog poslovanja.  Konferencija će donijeti odgovore na mnoga pitanja koja se odnose na novu ulogu koja se stavlja pred kontrolere, a odnosi se na dugoročnost poslovanja i kreiranje sustava integriranog izvještavanja. Sudjelovanjem na konferenciji ujedno ćete biti dio humanitarne akcije, koja pomaže rad Hrvatske Provincije Karmelićanki, BSI, koje vode kuću za nezbrinutu djecu. Dio vaše kotizacije namijenjen je za školovanje dviju srednjoškolskih djevojčica. Više o konferenciji možete pogledati u priloženoj brošuri.

 • Radio Marija: gošća Branimira Pašalić, dr. med.

  15.2.2017.

  Radio Marija: gošća Branimira Pašalić, dr. med.

  U mjesecu siječnju, u emisiji Znanjem do spoznaja na Radio Mariji, gošća našoj mr. sc. Andreji Švigir bila je Branimira Pašalić, dr. ed, spec. fizijatar, vlasnica Poliklinike Gramamed. Jedna od tema bila je vezana uz „IT bolesti“ koje pogađaju poslovne ljude jer većinu vremena provode uz kompjuter i u sjedećem položaju. Posljedice takvog načina života mogu biti anksioznost, stres, poremećaj spavanja, glavobolje, bolovi u vratu i kralježnici. Razgovoru se pridružila i Tamara Sanković, fizioterapeutkinja, koja kao moguća rješenja nudi Mckenzie tehniku vježbanja te masažu koja se može koristiti u prevenciji prehlada i gripe. Preporuka je da se u poslovnom prostoru koristi eterično ulje narandže jer razbuđuje i stimulira. I još jedan važan savjet: iskoristite svaku priliku i dišite punim plućima! Brinite za svoje tijelo, vježbajte i šetajte.
  Počnite se voljeti! Klikom na link poslušajte emisiju.

 • Business Mind Mapping

  15.2.2017.

  Business Mind Mapping

  Radionica Business Mind Mapping koju smo održali 20.12.2016. godine bila je poklon i za nas u Altiusu i za naše klijente. Okupili smo brojne poslovne partnere, razmijenili iskustva, lijepo se proveli, a uspješnu suradnju nastavljamo i dalje kroz razne edukacije i susrete. Zahvaljujemo svim dragim partnerima, klijentima i suradnicima te se radujemo budućim razigrano - poslovnim interakcijama! Do tada sretno u korištenju  i racionalne i kreativne strane mozga. Kliknite na naslov i pogledajte kako nam je bilo!

 • Donatorska večer Zaklade biskup Josip Lang

  5.12.2016.

  Donatorska večer Zaklade biskup Josip Lang

  Dragi naši klijenti, i ove godine Zaklada biskup Josip Lang organizira donatorsku večeru koja osim što će biti mjesto druženja i susretanja dragih ljudi ima i svoj humanitarni karakter, a to je pomoć starim, bolesnim i nemoćnim ljudima. Budite i vi dio ove predivne Božićne priče.
  Za sve informacije kliknite na www.zbjl.hr.

  Dobrodošli!

 • Ne propustite: Altius nagrađuje vjernost

  15.11.2016.

  Ne propustite: Altius nagrađuje vjernost

  Dragi naši klijenti, poslovni suradnici, klijenti. Svima  vama koji dođete na jednu od radionica u studenome, poklanjamo radionicu Business Mind Mappinga u prosincu. Rezervirajte datum 20. prosinca, jer to će biti dan učenja i zabave. Radujemo se druženju!

 • Altius i Experta školuju kontrolere

  15.11.2016.

  Altius i Experta školuju kontrolere

  5.prosinca sa školovanjem u Experti započinje  9. generacija kontrolera. Školovanje je verificirano od strane Ministarstva znanosti, obrazovanja i sporta. Prepoznati kao lideri u obrazovanju nastavljamo s promicanjem kontrolerskog načina promišljanja i djelovanja. Radujemo se zajedničkom radu!

 • Radio Marija: Gošća Vesna Odobaša

  15.11.2016.

  Radio Marija: Gošća Vesna Odobaša

  Mr.sc. Andreja Švigir u svojoj je emisiji  Znanjem do spoznaja na Radio Mariji, u studenom ugostila Vesnu Odobaša, licenciranu trenericu Mind Mappinga. Vesnin je poduzetnički put  vrlo zanimljiv. Osim što je prije dvanaest godina u Hrvatsku donijela Mind Mapping po metodi Tonya Buzzana, ona je pokrenula portal na kojem se mogu pronaći sve renomirane edukacije iz područja poslovanja. Pomoću Mind Mapping tehnike podučava djecu, osobe s posebnim potrebama, biznismene. Zanimljivo zar ne? Poslušajte nas!

  Emisiju možete poslušati ako kliknete ovdje:  http://www.radiomarija.hr/arhiva/11/svigir20161110.mp3

 • Radio Marija: Gošća Kristina Androlić

  15.11.2016.

  Radio Marija: Gošća Kristina Androlić

  Jedan od strahova je i strah za egzistenciju. Upravo ovaj strah blokira toliko potencijala koji čekaju da ih oslobodimo i ostvarujemo u punini. Strah je razlog zbog kojeg ljudi ostaju na radnim mjestima i u radnoj okolini s kojom nisu zadovoljni. Radi se o strahu od nepoznatog koji nas blokira u naumu da realiziramo vlastite ideje. Kako postati poduzetnik? Kako dati pozitivan impuls svojim idejama i poslovanju? U mjesecu listopadu, u emisiji Znanjem do spoznaja na Radio Mariji, gošća našoj mr.sc. Andreji Švigir bila je Kristina Androlić. Divna žena i hrabra poduzetnica. 

  Emisiju možete poslušati ako kliknete ovdje: http://www.radiomarija.hr/arhiva/10/zds20161013.mp3

 • U Poslovnom Dnevniku o Altiusovoj Kontroling Akademiji

  15.11.2016.

  U Poslovnom Dnevniku o Altiusovoj Kontroling Akademiji

  Altiusova Kontroling Akademija  predstavljena je kao rasadnik kontrolerskih znanja. Akademija ima jasno definiranu metodu rada koja se provodi kroz predavanja na koja odlazi 50% vremena dok se u praktičnom djelu posebna pažnja posvećuje timskom radu, zaključivanju i prezentiranju, zatim igranju uloga i debatama. Većina našeg programa izvodi se na računalima. Kroz Akademiju želimo potaknuti način razmišljanja „out of the box“ , pomicati granice učenja i vlastitog razvoja.

  Više možete pogledati ako kliknete ovdje: http://www.poslovni.hr/sponzorirani/kontroling-akadmija-rasadnik-kontrolerskih-znanja-317925 

 • Poslovni Dnevnik: Održana radionica „Kako unaprjediti sustav izvještavanja iz kontrolinga“

  29.9.2016.

  Poslovni Dnevnik: Održana radionica „Kako unaprjediti sustav izvještavanja iz kontrolinga“

  Suradnja s Poslovnim Dnevnikom se nastavlja. Mnoštvo zanimljivih radionica je ispred nas. Jedna od njih, koju je vodila mr.sc. Andreja Švigir je održana u ponedjeljak, 19. rujna na temu unaprjeđenja sustava izvještavanja iz kontrolinga. Odlična atmosfera, zainteresirani polaznici, mnoštvo praktičnih primjera bili su garancija uspješnog prenošenja znanja i iskustva.

  Zahvaljujemo polaznicima  na vrlo poticajnim komentarima.


  - „Seminar je ispunio moja očekivanja“
  - "Predavačica je dobro pripremljena i ima puno iskustva"
  - "Odlično zbog puno primjera"
  - "Materijali i primjeri su korisni."
  - "Dobila sam drugačiji pogleda na financije i brojke."
  - "Predavačica je odlično povezala teoriju i praktične primjere."
  - "Predavačica je odlična, dolazim na slijedeći termin."
  -"Prikazani su alati koji mogu poboljšati poslovanje, na jednostavan i razumljiv način"
   

  Više možete pogledati ako kliknete ovdje:
  http://www.poslovni.hr/poslovni-centar-znanja/kako-unaprijediti-sustav-izvjestavanja-iz-kontrolinga-316347  

 • NOVO: Radionica u listopadu - Obveza nefinancijskog izvještavanja od 1.1.2017.

  23.9.2016.

  NOVO: Radionica u listopadu - Obveza nefinancijskog izvještavanja od 1.1.2017.

  Iako je Zakon o trgovačkim društvima propisao sastavljanje Godišnjeg izvješća za sve poduzetnike, bez obzira na njihovu veličinu, novi koncept nefinancijskog izvještavanja donosi mnoštvo novosti. Možemo govoriti o potpuno novom konceptu izvještavanja koji postaje sve važniji oblik komunikacije s korisnicima. Razvoj standarda nefinancijskog izvještavanja, koji bi do kraja 2016. godine trebali ugledati svjetlo dana, propisat će „pravila“ nefinancijskog izvještavanja koja će zajedno s MSFI činiti sustav integriranog izvještavanja. Obveza sastavljanja ovog izvješća proizlazi iz Zakona o računovodstvu i Direktive 2014/95/EU. Pridružite nam se na radionici u Zagrebu, 3. listopada.
  Sadržaj radionice možete pogledati na linku: http://www.altius.hr/edukacije/treninzi/obveza-nefinancijskog-izvjestavanja-od-112017/13382.  

 • Radio Marija: gošća Jasna Rilović, dipl.soc.pedagog

  23.9.2016.

  Radio Marija: gošća Jasna Rilović, dipl.soc.pedagog

  Dobro se suočiti s istinom, jer nas ona oslobađa. Kakva je istina u našim poduzećima a odnosi se na upravljanje ljudima? Kakav je odnos prema zaposlenicima u stranim, a kakav u domaćim kompanijama? Kakav je odnos prema ženama u poslovnom svijetu? Što je stakleni strop? Na sva ova pitanja, i još mnoga druga odgovarala je gospođa Jasna Rilović našoj mr.sc. Andreji Švigir u rujanskoj emisiji Znanjem do spoznaja na Radio Mariji.
  Emisiju možete poslušati klikom na link:
  http://www.radiomarija.hr/arhiva/09/zds20160908.mp3

 • mr.sc. Andreja Švigir o kontrolingu na NOVA TV

  7.9.2016.

  mr.sc. Andreja Švigir o kontrolingu na NOVA TV

  Uvođenje kontrolinga je imperativ, koji nema alternativu zaključak je priloga o kontrolingu koji je s mr.sc. Andrejom Švigir napravila NOVA TV. Da bismo uveli i razvijali kontroling treba slijediti hodogram aktivnosti koji nas sigurno dovodi do cilja, a to je kvalitetan kontroling. U tome nam pomažu preduvjeti koje je važno ispuniti kako bi proces uvođenja bio što lakši. Jedan od preduvjeta je spremnost na promjene. Ako je on zadovoljen, na najboljem smo putu uspjeha.

  Prilog možete pogledati ovdje.

 • NOVO: Stranci kao članovi uprave – radionica 20. rujna u 8:30

  1.9.2016.

  NOVO: Stranci kao članovi uprave – radionica 20. rujna u 8:30

  Nakon vaših brojnih poreznih upita, odlučili smo organizirati radionicu koja će dati odgovore na pitanja koja vas zanimaju. Sadržaj radionice je koncept pitanja koja ste nam uputili mailom ili pak telefonom. Cilj radionice je:

  - prikazati porezni položaj u kojem se mogu nalaziti članovi uprave – stranci, bilo da su zaposleni u društvu u kojem su članovi uprave, bilo da su nezaposleni, umirovljenici ili pak studenti,

  - prikazat porezni položaj ostalih materijalnih prava članova uprave,

  - upozoriti na obvezu koju poduzeća imaju za plaćanje obveznih doprinosa,

  - prikazati slučajeve na JOPPD obrascu.

  Složit ćete se, interesantno!  Osim interesantne radionice koja će riješiti brojne dvojbe, interesantan je bio i timski rad Altiusa sa svojim klijentima, ali i našom stručnom predavačicom. Hvala im!

 • Hit radionica (rad na računalima): Analiza poslovanja

  1.9.2016.

  Hit radionica (rad na računalima): Analiza poslovanja

  Bogat i aktualan sadržaj ove radionice učinio ju je našom hit radionicom. Pridružite nam se u Zagrebu, 16. rujna, s početkom u 8:30 sati. Radionica ima dvije specifičnosti:

  • Provodi se na računalima, na jednom primjeru pomoću kojeg dolazimo do zaključaka o poslovanju poduzeća (polaznici će dobiti CD s predloškom za rad koji mogu koristiti u svakodnevnom poslovanju i analizi bilo kojeg poduzeća)
  • Provodi se uz igru pomoću MAPE pokazatelja koja nas usmjerava na  poremećaje, ali i rješenja. Pokazuje nam što sve dobro radimo te potiče na daljnja unaprjeđenja

  Interaktivan pristup, kao i rad na studiju slučaja, polaznike tijekom cijele radionice potiče na raspravu te samostalno zaključivanje. 

  Stoga nam se pridružite!

 • Altius nagrađuje: Vikend u Opatiji

  29.7.2016.

  Altius nagrađuje: Vikend u Opatiji

  Iz Opatije nam se javila naša draga kolegica Danijela Hreljac iz Petrola. Kolegica je bila sretna dobitnica nagrade koju smo „izvlačili“ na našem Savjetovanju iz domaćeg i međunarodnog oporezivanja. Evo, lijepih riječi koje nam je uputila mailom, a poslala nam je i nekoliko fotki.

  „Vrijeme je bilo prekrasno, imale smo sobu s najljepšim pogledom na sjever Kvarnera. Prijateljica i ja smo osjetile dašak našeg elitnog turizma zahvaljujući porezima i Altius savjetovanju. Zahvaljujem se ovom prilikom na ugodnom vikendu u Opatiji i vidimo se dogodine, opet na oporezivanju.“

  Fotografije možete vidjeti klikom na naslov.

 • POREZNA AKADEMIJA - PRIPREMA ZA ISPIT ZA POREZNE SAVJETNIKE

  29.7.2016.

  POREZNA AKADEMIJA - PRIPREMA ZA ISPIT ZA POREZNE SAVJETNIKE

  7. generacija poreznih specijalista 27. listopada sjeda u školske klupe. Pred njima je i ove godine naporan rad, ali zato će zadovoljstvo nakon položenog ispita za porezne savjetnike biti veće. Za ispit će ih pripremati ovlašteni porezni savjetnici i djelatnici Mnistarstva financija/Porezne Uprave.  

  U trajanju od 56 nastavnih sati, Altiusova Porezna Akademija sastoji se od 8 jednodnevnih radionica od kojih je jedna BESPLATNA. Rezervirajte svoje mjesto

  Više informacija o akademiji možete pogledati ovdje: http://www.altius.hr/edukacije/porezna-akademija.

 • FORENZIČNA AKADEMIJA: LISTOPAD – UPISI U TIJEKU

  29.7.2016.

  FORENZIČNA AKADEMIJA: LISTOPAD – UPISI U TIJEKU

  Započele su prijave i upisi u Altiusovu forenzičnu akademiju. Prva radionica akademije je 26. listopada. U trajanju od 42 nastavna sata, Altiusova Forenzična Akademija sastoji se od 6 jednodnevnih radionica od kojih je jedna BESPLATNA.

  Tri završene generacije polaznika jamstvo su kvalitete ove jedinstvene Akademije. Po čemu je naša Akademija prepoznata? Osim stručnih predavača i konzultanata, posebnost su forenzična  (računovodstvena i porezna) istraživanja na primjerima iz prakse te praktičan rad i prezentacija polaznika Akademije. Vježbe se izvode na računalima. 

  Više informacija o akademiji možete pogledati ovdje: http://www.altius.hr/edukacije/forenzicna-akademija.

 • RUJAN U ALTIUSU: POKLONI I OSVOJI

  29.7.2016.

  RUJAN U ALTIUSU: POKLONI I OSVOJI

  Godišnji odmori su u tijeku i sigurni smo da ne mislite na ništa drugo osim na odmor i opuštanje. Vjerujemo da su vam misli daleko od jeseni i svih ativnosti kojima se treba vratiti. Kako bi vam povratak na posao bio ugodniji, Altius je pripremio iznenađenje za svakoga od vas tko nam preporuči klijenta koji će ostvariti kupnju...edukacije, savjetovanja, konuzultacija, školovanja, knjige... Zato, preporuči i osvoji!

 • KONTROLING AKADEMIJA – UPISI U TIJEKU: U očekivanju IGC certifikacije

  20.7.2016.

  KONTROLING AKADEMIJA – UPISI U TIJEKU: U očekivanju IGC certifikacije

  Altiusova kontroling akademija u rujnu otvara svoja vrata. Prva radionica akademije je 29. rujna. U trajanju od 100 nastavnih sati, Altiusova Kontroling Akademija sastoji se od 4 MODULA.

  Svaki modul ima 4 JEDNODNEVNE RADIONICE (svaki modul se održava 2 četvrtka i 2 petka zaredom od 16 do 21 sat).

  NOVOST za sve sadašnje i bivše polaznike je da Altiusova kontroling akademija  očekuje IGC (International Group of Controlling) certifikaciju. Kvaliteta naše akademije kojoj svjedoče četiri završene generacije kontrolera, prepoznata je i na internacionalnoj razini. Ne propustite provjeriti koje su posebnosti našeg programa!

  Upisi su u tijeku, a mi se radujemo vašem dolasku. Više informacija o akademiji možete pogledati ovdje:
  http://www.altius.hr/kontroling/altiusova-akademija-prema-metodi-aori

 • Altiusova nagrada: Wellnes vikend u Opatiji

  18.7.2016.

  Altiusova nagrada: Wellnes vikend u Opatiji

  Javila nam se slikom i riječi naša draga kolegica Christina Baljak, koja je na Altiusovoj kontroling konferenciji u travnju osvojila ovu vrijednu nagradu. Evo, što nam je napisala:

  „Drage moje, prošli vikend iskoristila sam svoju nagradu i otišla s kumom u Opatiju. Vrijeme je bilo fenomenalno, mislim da nismo mogle pogoditi bolje, hotel prekrasan, a klopica...:). Šaljem par fotkica i želim zahvaliti Altiusu na prekrasnoj nagradi u kojoj sam zaista uživala. Veliki pozdrav“

  Fotografije možete vidjeti klikom na naslov.

 • Radio Marija: gošća Iva Kraljević Licardo

  18.7.2016.

  Radio Marija: gošća Iva Kraljević Licardo

  Mijenjati se nije jednostavno, iziskuje napor, promijena traži izlazak iz zacrtanih okvira kao i sposobnost da se pogleda u drugoga i uvaži autentičnost života osobe koja je naš ovozemaljski suputnik. U zadnjoj emisija prije ljetne stanke govorit ćemo o tome kako se mijenjati u poslovnom okruženju, govorit ćemo o tehnikama koje nam pomažu da bezbolnije prođemo kroz promijene i unaprijedimo poslovanje svog poduzeća. Moja gošća je bila Iva Kraljević Licardo, osoba koja je u Hrvatsku donijela CANVAS-poslovni model te koja potiče poduzeća da razmišljaju „out of the box“.

  Emisiju možete poslušati ako kliknete ovdje:

  http://www.radiomarija.hr/arhiva/07/svigir20160714.mp3

 • Međunarodna konferencija u Osijeku: Priča kroz fotografije

  18.7.2016.

  Međunarodna konferencija u Osijeku: Priča kroz fotografije

  U lipnju je u Osijeku održan peti po redu Međunarodni znanstveni simpozij na temu „Gospodarstvo istočne Hrvatske – vizija i razvoj“. Osim izuzetno zanimljivog radnog dijela, organizatori su predavačima pripremili brojna iznenađenja. Jedno od njih je bio posjet Đakovu, đakovačkoj katedrali i Državnoj ergeli lipicanaca. Potom je profesorica Mašek pozvala predavače na svoje imanje u Erdutu na kojem je bila organizirana izložba akademskog slikara Vladimira Džanka. Na kraju je uslijedio posjet erdutskim vinogradima gdje je bila organizirana večera uz tamburaše.
  Fotografije možete vidjeti klikom na naslov.

  Rad profesorice Ivane Mamić Sačer i Andreje Švigir na temu „Nefinancijsko izvještavanje u izgradnji integrativnog sustava izvještavanja“ možete preuzeti ovdje:

  http://bib.irb.hr/prikazi-rad?&rad=823897

 • Kako nam je bilo: Duhovni seminar za menadžere

  14.7.2016.

  Kako nam je bilo: Duhovni seminar za menadžere

  Tri dana prekrasnog druženja je ostalo iza nas. Tema seminara „Jer gdje ti je blago, tu će ti biti i srce“ neprestano nas je poticala na promišljanje o životnim prioritetima, načinu na koji upravljamo poslovanjem, ali i vlastitim životima. Uvijek prebrzo dođe kraj, međutim svaki kraj je i novi početak. Sve proživljeno nosimo u svoju svakodnevicu u kojoj se događa život. U njoj nam je prilika testirati i primijeniti odluke donesene na seminaru. Zahvaljujemo svim polaznicima seminara, ali i predavačima koji su svojim znanjam i iskustvom bili inspiracija svima nama. S radošću očekujemo druženje slijedeće godine.
  Klikom na naslov možete pogledati kako nam je bilo!

 • Pogledajte video: Domaće i međunarodno oporezivanje u praksi

  5.7.2016.

  Odlična atmosfera, druženje i rad obilježili su naše, 7. po redu Savjetovanje iz područja domaćeg i međunarodnog oporezivanja. Na kraju savjetovanja naša sretna polaznica Danijela Hreljac, dobitnica je wellnes vikenda u Opatiji. Kolegici Danijeli Hreljac, sreću je donijela naša draga načelnica sektora Ministarstva financija Ljubica Strugar. I tko kaže da porezna uprava ne donosi sreću?
  Video možete pogledati nakon što kliknete na naslov.

 • Savjetovanje domaće i međunarodno oporezivanje u praksi: Odjeci

  4.7.2016.

  Savjetovanje domaće i međunarodno oporezivanje u praksi: Odjeci

  Tradicionalno savjetovanje iz domaćeg i međunarodnog oporezivanja je iza nas. Brojni ugledni stručnjaci iz prakse, ali i vodeći ljudi Ministarstva financija i Poreznih uprava bili su garancija kvalitete prenesenog znanja i brojnih novina, osobito iz područja međunarodnog oporezivanja i poreznog nadzora. Ocjene naših polaznika potvrdile su našu kvalitetu i aktualnost do kojih nam je osobito stalo. Zahvaljujemo svim sudionicima, predavačima, medijima, osobito našem vjernom medijskom pokrovitelju Poslovnom Dnevniku što su i ove godine bili dio još jedne Altiusove uspješnice.
  Kako nam je bilo možete pogledati ako kliknete na naslov.

 • Analiza poslovanja: U Zagrebu i Zadru – rad na računalima

  13.6.2016.

  Analiza poslovanja: U Zagrebu i Zadru – rad na računalima

  Analiza poslovanja – uvođenje financijskog kontrolinga pomoću 20 ključnih pokazatelja naša je hit radionica. Zašto je ova radionica toliko popularna? Osim teme koja je uvijek aktualna razlog je način na koji se prenosi znanje i iskustvo. Ova simpatična slika mape koja nas dovodi do blaga jedan je od alata pomoću kojeg tražimo naša područja profitabilnosti. Radionica se izvodi na računalima, na jednom primjeru pomoću kojeg dolazimo do konačnog rješenja i zaključaka. Pridružite nam se! A, nakon radionice...na godišnji odmor!

 • Radio Marija: gošća doc.dr.sc. Najla Podrug

  13.6.2016.

  Radio Marija: gošća doc.dr.sc. Najla Podrug

  Menadžment i identitet, bila je tema emisije na radio Mariji koju vodi mr.sc. Andreja Švigir. Gošća je bila doc.dr.sc. Najla Podrug koja je govorila o brojnim istraživanjima koja dokazuju kako je onaj menadžment koji njeguje sustav vrijednosti i onaj koji će polučiti uspješnije rezultate. „To je menadžment kojeg zaposlenici žele slijediti“ rekla je prof. Podrug. Emisiju možete poslušati klikom na link.
  Uživajte! http://www.radiomarija.hr/arhiva/06/svigir20160609.mp3

 • Međunarodni znanstveni simpozij gospodarstvo istočne Hrvatske – vizija i razvoj

  25.5.2016.

  Međunarodni znanstveni simpozij gospodarstvo istočne Hrvatske – vizija i razvoj

  Ove godine  2., 3. i 4. lipnja u Osijeku se održava peti po redu Međunarodni simpozij na temu „Gospodarstvo istočne Hrvatske – vizija i razvoj“. Na znanstvenom simpoziju sudjeluju brojni gosti predavači s različitim temama kao što su ljudski kapital u funkciji društveno‐ekonomskog razvoja regije, značaj civilnog društva za razvoj regije, društveno odgovorno poduzetništvo, novi trendovi u razvoju gospodarstva te izazovi i prilike u regionalnom razvoju. Među brojnim predavačima je i naša mr.sc. Andreja Švigir koja će u suradnji s prof.dr.sc. Ivanom Mamić Sačer  imati izlaganje na temu  „Nefinancijsko izvještavanje u izgradnji integralnog sustava izvještavanja“. Dođite i Vi u Osijek! Vidimo se!

 • Radionica: Vikend s excelom

  10.5.2016.

  Radionica: Vikend s excelom

  Dosta Vam je tablica, brojeva, tablica i opet brojeva? Podataka je sve više, a vremena sve manje?  Pitate se može li sve biti jednostavnije i slikovitije? Kišoviti vikend je pred nama pa je možda najbolje da ga provedete uz excel. Pridružite nam se na dvodnevnoj radionici  „EXCEL ZA KONTROLERE I FINANCIJAŠE - Excel analiza podataka i napredne funkcionalnosti“ 13. i 14. svibnja (petak i subota), kroz koju Vas vodi mr. sc. Igor Kaluđer.

 • Ne propustite : Radionica Canvas poslovni model!

  4.5.2016.

  Ne propustite : Radionica Canvas poslovni model!

  Pitate se imate li odgovarajući poslovni model u poduzeću? Prodajete li svojim kupcima ono što Vi mislite da oni trebaju, a ne ono što oni doista trebaju? Koristite li odgovarajuće prodajne kanale? Podsjećamo Vas da ne propustite jedinstvenu priliku, pronađete odgovore na sva Vaša pitanja i prijavite se na radionicu „Inovativni pristup tržištu – swot za 21. stoljeće“  koja će se održati 10. i 17. svibnja 2016. godine od 9 do 17 sati pod vodstvom naših konzultantica mr. sc. Andreje Švigir, Ive Kraljević Licardo i Martine Rakić. 

 • ZNAKOVI VREMENA: pater Mijo Nikić i Andreja Švigir

  29.4.2016.

  ZNAKOVI VREMENA: pater Mijo Nikić i Andreja Švigir

  Uoči duhovnog seminara za menadžere koji će se ove godine održati 20., 21. i 22. svibnja u Zagrebu, pater Mijo Nikić i Andreja Švigir gostovat će na HKR-u u emisiji Znakovi vremena kod urednice i voditeljice Tanje Popec. Tema: Menadžeri – Duhom Svetim vođeni. Emisiju možete poslušati 4. svibnja u 17:30 sati.

 • Sedmo savjetovanje: Domaće i međunarodno oporezivanje u praksi

  25.4.2016.

  Sedmo savjetovanje: Domaće i međunarodno oporezivanje u praksi

  Već sedmu godinu zaredom organiziramo savjetovanje iz područja poreza. Ove godine naslov savjetovanja je: Domaće i međunarodno oporezivanje u praksi. Pridružite nam se 16. lipnja 2016. s početkom u 9 sati. Na savjetovanju će sudjelovati brojni predavači: renomirani stručnjaci Središnjeg ureda Porezne uprave i Ministarstva financija te brojni porezni savjetnici i praktičari. Savjetovanje je podjeljeno u tri modula (transferne cijene i međunarodno oprezivanje, PDV i porez na dohodak te porez na dobit). Najsretnijeg sudionika nagrađujemo wellness vikendom u Opatiji! Detalje o programu možete pogledati ovdje. Prijave su otvorene! Vidimo se!

 • Dobar glas daleko se čuje - odjeci s naše 8. Konferencije o kontrolingu!

  25.4.2016.

  Dobar glas daleko se čuje - odjeci s naše 8. Konferencije o kontrolingu!

  Uspješno smo realizirali još jednu, osmu po redu Konferenciju o kontrolingu pod nazivom „Od efikanosti do profita“ na kojoj su se okupili brojni pripadnici kontrolerske zajednice, članovi uprave te visoki menadžment brojnih hrvatskih i stranih poduzeća. „Još jedna uspješna konferencija je iza nas. Tema o kojoj su danas predavači, svaki na svoj način govorili bila je usko vezana za ostvarivanje profita, a to je ono čemu stremi svako uspješno poduzeće. Drago nam je da su naši polaznici i ove godine mogli od mnogih uspješnih poslovnih ljudi čuti kako im je kontroling pomogao da savladaju mnoge složene poslovne izazove.“, zaključila je Andreja Švigir, direktorica poduzeća Altius savjetovanje. Članak u cjelosti možete pročitati na linku. http://www.suvremena.hr/29927.aspx

 • Radionica Canvas poslovni model u suradnji s poduzećem Di Wagner d.o.o.

  19.4.2016.

  Radionica Canvas poslovni model u suradnji s poduzećem Di Wagner d.o.o.

  Koliko ste se puta zapitali što je uopće poslovni model? Ima li ga naše poduzeće? Pitate se kako ga inovirati i unaprijediti? Kakvu korist Vi i Vaše poduzeće dobivate od inovacije poslovnog modela? Koji tipovi poslovnog modela postoje i od čega se sastoje? Ne morate dalje razbijati glavu pitanjima već nam se pridružite na dvodnevnoj radionici
  „Inovativni pristup tržištu – SWOT za 21. Stoljeće“, 10. i 17. svibnja 2016. od 9 do 17 sati, kroz koju Vas vode Iva Kraljević Likardo, dipl. oec.,  profesorica Martina Rakić i mr.sc. Andreja Švigir.

 • Radio Marija emisija „Znanjem do spoznaja“, gost odvjetnik Dražen Lančić

  19.4.2016.

  Radio Marija emisija „Znanjem do spoznaja“, gost odvjetnik Dražen Lančić

  Održana je još jedna emisija „Znanjem do spoznaja“ , 14. travnja 2016. godine u 10.30 sati  u kojoj je gostovao odvjetnik Dražen Lančić. „Pravednost je postojana i neprestana volja da se dadne svakome ono što mu pripada“, tako navodi sv. Toma Akvinski.  U ovoj  definiciji pravednosti najprije se ističe „volja“ da bi se pokazalo kako čin pravednosti mora biti voljan. Dodaje se „postojanost“ i „nepristranost“ kako bi se naznačila ustrajnost čina. Gospodin Lančić je s našom mr.sc. Andrejom Švigir između ostaloga razgovarao o tome koliko su pravedni oni koji u svojim rukama imaju moć te koliko su pravedni oni koji upravljaju. Kako je bilo možete poslušati ovdje.

 • U Zadru održana edukacija „Porezni sustav i porezna politika RH“

  17.4.2016.

  U Zadru održana edukacija „Porezni sustav i porezna politika RH“

  Porezni sustav je podložan konstantnim promjenama. Važno je ići u korak s njima što nije nimalo lako. Međutim, naša radionica u Zadru je pokazala da porezi mogu biti i zabavni. Uz praktičan rad i brojne praktične primjere i porezi su postali privlačna tema. Sudionicima je na kraju dana bilo žao što edukacija nije trajala dva dana. Bilo nam je lijepo i vidimo se u Zadru neke druge prigode! Pogledajte kako nam je bilo!

 • Interdisciplinarni seminar - Menadžeri Duhom Svetim vođeni

  14.4.2016.

  Interdisciplinarni seminar - Menadžeri Duhom Svetim vođeni

  Interdisciplinrni seminar pod nazivom „Menadžeri Duhom Svetim vođeni“, a koji vode p. Mijo Nikić i naša Andreja Švigir, održat će se od 20. do 22. svibnja u organizaciji Zaklade biskup Josip Lang. Seminar je interaktivan te uključuje radionice koje se izvode individualno i u timovima, a vrhunac seminara je okrugli stol na temu „Menadžeri budućnosti – duhom svetim vođeni“ na kojem će sudjelovati ugledni poduzetnici i profesori. Više o seminaru možete pogledati ovdje.

 • Bespovratna sredstva za financiranje uvođenja kontrolinga – Altius u bazi konzultanata Europske banke za obnovu i razvoj

  14.4.2016.

  Bespovratna sredstva za financiranje uvođenja kontrolinga – Altius u bazi konzultanata Europske banke za obnovu i razvoj

  Ponosni smo što smo ove godine postali dio projekta „Financiranje i savjetovanje za žene u poduzetništvu“ Europske banke za obnovu i razvoj, koji već više od jednog desetljeća pomaže ženama da uspiju u poduzetništvu. Program je namjenjen ženama koje se nalaze u najvišem menadžmentu (predsjednica Uprave i direktorica) jer one imaju ključnu ulogu u stvaranju poslova i poticanju ekonomskog rasta. Ovdje možete kliknuti i pogledati koje uvijete je potrebno zadovoljiti.

 • Uoči naše kontroling konferencije: O prodaji na globalnom tržištu

  5.4.2016.

  Uoči naše kontroling konferencije: O prodaji na globalnom tržištu

  O specifičnostima prodaje u različitim industrijama svjedoči i naš dugogodišnji predavač i suradnik Damir Kvočić koji je svoju karijeru izgradio upravo u sektoru prodaje."Rad u velikim međunarodnim kompanijama podrazumijeva bitno drugačiju komunikaciju, što uključuje veću potrebu za razmjenom informacija, snažniju informatizaciju te striktnije pridržavanje rokova (u prvom redu plaćanja)." Upravo je suradnja odjela kontrolinga i prodaje od iznimne važnosti kako bi se postigao njezin rast što direktno utječe i na rast poduzeća.
  Intervju možete pročitati u cijelosti, ako kliknete ovdje.
  http://profitiraj.hr/izazovi-prodaje-na-globalnom-trzistu/

 • Na portalu Profitiraj: Ivan Augustin o kontrolingu

  5.4.2016.

  Na portalu Profitiraj: Ivan Augustin o kontrolingu

  Koliko je kontroling potreban najbolje govori ova rečenica kojom je Ivan Augustin, naš dugogodišnji suradnik , objasnio njegovo značenje.
  "Kontrolingom se omogućuje bolje i preciznije planiranje poslovnih procesa budući da je za dobro planiranje potrebno imati mnogo kvalitetnih informacija."
  Zadaci kontrolinga su raznoliki, od kontrole i  informiranja, sve do savjetodavne pomoći. Sve navedeno pridonosi efikasnosti i efektivnosti u radu menadžmenta kompanije, ali i uspješnosti poduzeća. Očito je da se radi o specifičnim zadacima i funkcijama koji su neophodni u poduzeću, neovisno radi li se o manjoj firmi ili velikom poslovnom sustavu, a koji doprinose razvoju i unapređenju poslovanja društva.
  Za više možete kliknuti ovdje.
  http://profitiraj.hr/koliko-je-kontroling-potreban/

 • Excel – kako? Lako!

  30.3.2016.

  Excel – kako? Lako!

  Radite u odjelu financija, računovodstva i kontrolinga, a Vaša noćna mora postale su tablice na koje trošite JAAAKOOO puno vremena? Upravo za Vas smo organizirali dvodnevnu edukaciju - EXCEL ZA KONTROLERE I FINANCIJAŠE: Excel analiza podataka i napredne funkcionalnosti koja se održava 8. i 9. travnja 2016. godine. Edukacija se bazira na praktičnom radu i interakciji, a kroz nju vas vodi mr.sc. Igor Kaluđer koji će vam pokazati male trikove, ali i novosti u programu Excel 2016.

  Prijave su u tijeku! Vidimo se!

 • Zadar: Zadnje konzultacije – porez na dobit

  28.3.2016.

  Zadar: Zadnje konzultacije – porez na dobit

  U gužvi ste zbog završnog računa? Muči Vas porez na dobit i koje stavke su porezno priznate, odnosno nepriznate? Želite napraviti zadnju provjeru prije podnošenja porezne prijave u Poreznu upravu? Nalazite se u Zadru ili okolici? Iskoristite jedinstvenu priliku i dođite na Zadnje konzultacije – Porez na dobit koja će se održati u Zadru, 14. travnja 2016. godine s početkom u 10 sati. Kroz radionicu vas vodi mr. sc. Andreja Švigir. Prijave su otvorene! Vidimo se u Zadru!

 • U Poslovnom dnevniku intervju s mr.sc. Andrejom Švigir

  25.3.2016.

  U Poslovnom dnevniku intervju s mr.sc. Andrejom Švigir

  Uoči 8. Kontroling konferencije Poslovni dnevnik je objavio intervju s našom  Andrejom Švigir koja je govorila ne samo o važnosti kontrolinga u Hrvatskoj i svijetu, već i o ulozi kontrolinga u održivom razvoju i promicanju društvene odgovornosti. „Kontroling nije usmjeren samo na efikasnost i efektivnost već je njegova uloga i stvaranje „socijalnog“ kapitala koji na osobit način brine o zaposlenicima, ekologiji, ali i društvenoj zajednici u cjelini. Jedino takvim promišljanjem upravljanja kao i uloge kontrolinga u njemu stvarat ćemo profit koji će biti dugoročno održiv“, jedna je od izjava naše konzultantice.  Intervju u cijelosti možete pročitati ako kliknete ovdje.

 • Još jedan važan pokrovitelj 8. Konferencije o kontrolingu - Ministarstvo poduzetništva i obrta

  25.3.2016.

  Još jedan važan pokrovitelj 8. Konferencije o kontrolingu - Ministarstvo poduzetništva i obrta

  Kontroling je u Hrvatskoj postao „must have“ funkcija čiju je važnost prepoznalo i Ministarstvo poduzetništva i obrta te se rado odazvalo biti pokroviteljem naše 8. Konferencije o kontrolingu.  Bogat program i sadržaj konferencije te ugledni predavači i ove su godine našu Kontroling konferenciju učinili atraktivnim mjestom okupljanja poslovnih ljudi.  

  Zahvaljujemo na pokroviteljstvu i podršci!

 • U Splitu održana radionica „Računovodstvo u kontroling proizvodnje“

  17.3.2016.

  U Splitu održana radionica „Računovodstvo u kontroling proizvodnje“

  Bilo nam je predivno u Splitu. Radili smo, diskutirali, razmjenjivali ideje i iskustvo. Na kraju nam je svima bilo žao što radionica nije trajala dva dana. Hvala svim polaznicima na dolasku! I prema dogovoru, nastavljamo s radionicama tijekom travnja i svibnja. Pozdrav iz Zagreba!

 • Kako vrednovati kupce i brand?

  14.3.2016.

  Kako vrednovati kupce i brand?

  Često se pitamo što je vrijednost našeg poduzeća. Nalazi li se ona na žiro računu, možda u kapitalu ili imovini, možda u vrijednosti kupaca? Kako ju odrediti? Nekoliko pristupa nam pomaže u tome, a mi ćemo odabrati onaj koji kombinira marketinške aktivnosti, financijske pokazatelje, novčane tokove i njihovo diskontiranje, ali i jasno utvrđivanje kriterija vrednovanja. Radit ćemo u malim grupama i na „živim“ primjerima. I naravno u opuštenoj atmosferi! U petak 18. ožujka s početkom u 16:00 sati.

 • Hrvatska gospodarska komora partner 8. konferencije o kontrolingu

  7.3.2016.

  Hrvatska gospodarska komora partner 8. konferencije o kontrolingu

  Naša najveća zajednica gospodarstvenika i ove je godine partner Altiusove konferencije o kontrolingu, 8. po redu. Suradnja HGK i Altiusa proteže se na gotovo čitavo desetljeće; u partnerstvu smo organizirali mnoštvo seminara iz područja kontrolinga u komorama Zagreb, Osijek, Pula, Rijeka, Zadar i Šibenik… Knjiga o kontrolingu, „Kontroling - upravljanje iz backstagea“, čija je koautorica Altiusova suvlasnica, mr. sc. Andreja Švigir, promovirana je upravo u HGK. Komorino prihvaćanje partnerstva na konferenciji, potvrđuje nastojanja predsjednika HGK Luke Burilovića: da proaktivnom poslovnom politikom osigura održivi rast i razvoj HGK kao gospodarskog servisa koji individualiziranim pristupom članicama prenosi najbolju poslovnu praksu.

 • Predsjednica Grabar Kitarović pokroviteljica naše konferencije o kontrolingu

  4.3.2016.

  Predsjednica Grabar Kitarović pokroviteljica naše konferencije o kontrolingu

  "Pohvaljujemo vaše napore u cilju podizanja razine znanja kontrolinga te vas izvješćujemo da Predsjednica Republike prihvaća pokroviteljstvo konferencije." Tako je Ured gospođe Grabar Kitarović obrazložio prihvaćanje naše molbe za pokroviteljstvo Altiusove 8. konferencije o kontrolingu. Drago nam je što su u Uredu Predsjednice podržali našu odluku da i ove godine dio novca od kotizacija odvojimo za Zakladu biskup Josip Lang, koja se brine o starim i napuštenim ljudima. Zahvaljujemo na pokroviteljstvu i riječima podrške.

  Za više informacija kliknite na naslov!

 • Odlično posjećena radionica. Nova grupa 22. ožujka

  22.2.2016.

  Odlično posjećena radionica. Nova grupa 22. ožujka

  Analiza poslovanja – uvođenje financijskog kontrolinga kroz 20 ključnih pokazatelja poslovanja

  Brojni primjeri i odlična zainteresiranost polaznika. Rad na MAPI pokazatelja s bojicama i na konkretnom primjeru bio je pun pogodak. Na konkretnom primjeru smo pronalazili poremećaje u poslovanju i davali sugestije njihovog rješavanja. Određivali smo KPI budućeg razdoblja te pratili njihovo ostvarenje. Nakon zajedničkog rada, razumijevanje izračunavanja EVA-e i tržišne vrijednosti poduzeća za polaznike je bio lak zadatak. Nova grupa je otvorena i čeka vašu prijavu!
  Kako je bilo možete vidjeti ovdje!

 • Poslovni Dnevnik medijski pokrovitelj konferencije o kontrolingu

  22.2.2016.

  Poslovni Dnevnik medijski pokrovitelj konferencije o kontrolingu

  Kao i svake godine, tako i ove, Altiusova 8. Konferencija o kontrolingu s naslovnom temom: „Kontroling – od efikasnosti do profita“ nudi bogati menu. Aktualne teme, stručni predavači, bogate nagrade, humanitarni karakter. Sve to dovoljan je razlog da nas medijski podrže najtiražnije poslovne novine u zemlji. Ova, već tradicionalna suradnja garancija je kvalitete i poslovnosti. 

 • Simpozij: „Ima li u ekonomiji mjesta za milosrđe?“

  22.2.2016.

  Simpozij: „Ima li u ekonomiji mjesta za milosrđe?“

  Ekonomija i milosrđe? Oksimoron?
  Naprotiv! Pravo vrijeme i prava tema. Simpozij je usmjeren prije svega na čovjeka. Bez vlastite promjene teško je za očekivati promjene okruženja. Upravo će o tome govoriti mr.sc. Andreja Švigir. Tema izlaganja je: „Uloga menadžmenta u stvaranju odgovornog društveno gospodarskog okruženja“. Organizator simpozija je Filozofski fakultet Družbe Isusove, Jordanovac 110. Simpozij je 26. veljače (početak u 14 sati). Za više informacija kliknite ovdje. S radošću vas očekujemo!

 • Analiza rizika i kontroling recept za uspješnost – radionica uz rad na računalima

  10.2.2016.

  Analiza rizika i kontroling recept za uspješnost – radionica uz rad na računalima

  Neprestane promjene kod svakoga tko upravlja poduzećem izazivaju osjećaj nesigurnosti. Jesmo li predvidjeli sve rizike, uzeli u obzir sve potrebne informacije i na kraju krajeva je li sve to uopće moguće i potrebno? Ipak, nije sve tako crno. Uz „prave“ alate, rizike je moguće analizirati, ali i predviđati. U tome nam pomaže znanje statistike pomoću koje modliramo poslovni problem te pronalazimo najbolje rješenje. Na našoj radionici 29. veljače, saznajte kako pronaći rješenja za poslovne probleme s kojima se susrećete. Ne propustite se prijaviti i ne zaboravite donijeti računala.

 • Radionica 25. veljače: Sastavljamo financijske izvještaje!

  10.2.2016.

  Radionica 25. veljače: Sastavljamo financijske izvještaje!

  U tijeku je školovanje za porezne savjetnike. Jedna od važnih radionica je upravo ova koja će se održati 25. veljače. Na njoj ćemo prolaziti kroz 40 poslovnih promjena na temelju kojih ćemo sastavljati financijske izvještaje, ali i govoriti o njihovoj reviziji. Polaznici će sami zaključivati o tome koliko su istinito i fer prikazali poslovne događaje. Ukazat ćemo na povezanost i isprepletenost financijskih izvještaja. Radionica je otvorena za sve koji žele o računovodstvu i reviziji znati više.

 • Znanjem do spoznaje

  10.2.2016.

  Znanjem do spoznaje

  Još jedna emisija Znanjem do spoznaje je pred nama. Gost naše mr.sc. Andreje Švigir bit će Damir Kvočić, regionalni direktor prodaje poduzeća Storck. 
  Radi se o poduzeću koje je osnovano 1903. godine. Obično nam ime nekog poduzeća, osobito u stranom vlasništvu  ne govori puno, međutim ako kažemo da ovo poduzeće proizvodi i prodaje proizvode kao što su Merci, Toffifee, Werthers Original, Knopers, postaje jasno da se radi o velikoj i značajnoj multinacionalnoj kompaniji. Tema emisije je: "Kako postići konkurentnost na globalnom tržištu", a kako se radi i upravlja u Storcku možete poslušati na Radio Mariji u emisiji Znanjem do spoznaje u četvrtak 11. veljače u 10:30 sati.

 • Analiza i financijski kontroling kroz 20 KPI

  1.2.2016.

  Analiza i financijski kontroling kroz 20 KPI

  Svako poduzeće, pa tako i vaše, živi svoj jedinstveni poslovni život. Financijski kontroling je tu kako bi ga pratio, mjerio i vrednovao. Kako to radi i kojim se tehnikama analize služi? Njegov je zadatak servisirati menadžment upravljačkim informacijama. Pomoću njega uočavamo probleme, ali i uspjehe svih sektora u poduzeću; od nabave preko proizvodnje, sve do prodaje i upravljanja ljudskim potencijalima. Financijski kontroling nam pomaže u kreiranju računovodstveno-upravljačkog informacijskog sustava koji olakšava praćenje poslovanja prema jasno definiranim ciljevima mjerenim ključnim pokazateljima uspjeha - KPI.

  Pridužite nam se na edukaciji 12. veljače u Zagrebu i svakako donesite svoje izvještaje kako bismo ih zajednički unaprijedili.

 • WORKSHOP: Računovodstvo povezanih društava i konsolidacija

  1.2.2016.

  WORKSHOP: Računovodstvo povezanih društava i konsolidacija

  Kosolidacija je nepresušna tema oko koje se uvijek „lome koplja“ u smislu različitih tumačenja i mišljenja. Pitanja polaznika na koja nije lako odgovoriti, ne manjka. Upravo zbog toga WORKSHOP je mjesto na kojem možemo o svemu diskutirati i razmjenjivati svoja mišljenja. Raditi i pronalaziti rješenja. Vrijeme: 10. veljače. u 8:30, Mjesto: naravno, Altius savjetovanje.
  S radošću Vas očekujemo! 

 • Jednodnevna radionica: Sve što ste željeli znati o primjeni MSFI i HSFI

  19.1.2016.

  Jednodnevna radionica: Sve što ste željeli znati o primjeni MSFI i HSFI

  Pitanje koje često čujemo kada govorimo o računovodstvenim standardima je: Kako na jednostavan način protumačiti ono što je tako komplicirano napisano? Na radionici koja će se održati u Zagrebu, 25. siječnja, na primjerima iz prakse i studijima slučajeva pojasnit ćemo logiku primjene računovostvenih standarda te na jednostavan i razumljiv način pojasniti specifičnost svakog standarda. Tko zna, možda nakon radionice, uočimo i njihovu ljepotu.

 • HIT EDUKACIJA: Računovodstvo za one koji znati žele više – priprema za revizorski ispit

  19.1.2016.

  HIT EDUKACIJA: Računovodstvo za one koji znati žele više – priprema za revizorski ispit

  Puno puta smo čuli rečenicu: "Koliko jezika znaš, toliko ljudi vrijediš". I za računovodstvo možemo reći da je jezik, jezik poslovanja. To znaju svi koji ga koriste u svakodnevnom radu. To je ujedno i jezik na kojem komuniciramo, prije svega s menadžmentom. Kao i svaki jezik i ovaj se mijenja, što svima koji ga koriste zna činiti poteškoće. Stoga smo za naše klijente pripremili praktičnu radionicu na kojoj će  utvrditi svoja računovodstvena znanja, ali i steči nova. Ova radionica ujedno je i priprema za polaganje ispita za ovlaštene revizore. Stoga nam se pridružite na radionici u Zagrebu, 5. veljače. Dobrodošli!

 • Popunjena radionica: Kontroling u praksi - upravljanje poslovnim rezultatom

  19.1.2016.

  Popunjena radionica: Kontroling u praksi - upravljanje poslovnim rezultatom

  Ne propustite novi termin radionice Kontroling u praksi – upravljanje poslovnim rezultatom! Unatoč tome što je siječanj rezerviran za mnoštvo poslova i zadataka koji se događaju u kontrolingu, a odnose na proteklu godinu, unatoč tome što je dodatno „opterećen“ s poslovima i zadacima koji su vezani za praćenje siječanjskih rezultata, prva ovogodišnja kontrolerska radionica bila je pun pogodak. Otvorili smo niz aktualnih tema, dali mnoštvo novih ideja, upozorili na moguće propuste u praćenju rezultata, sugerirali izmjene u sustavu izvještavanja, usmjerili pažnju na poboljšanja u primjeni kontroleskih metoda i alata te promišljali o uspjehu na integralan način. Stoga ne propustite NOVI termin 22. veljače u Zagrebu. Za više informacija kliknite ovdje.

 • Radio Marija emisija „Znanjem do spoznaja“: gost prof.dr.sc. Tonči Matulić

  7.1.2016.

  Radio Marija emisija „Znanjem do spoznaja“: gost prof.dr.sc. Tonči Matulić

  Pred nama je Nova godina, novi izazovi, usponi i padovi, nove radosti, nove tuge..., ali i nova emisija "Znanjem do spoznaja". Prvu emisiju 14. siječnja u 10:30 sati, provest ću u društvu dekana Katoličko-bogoslovnog fakulteta Sveučilišta u Zagrebu, prof.dr.sc. Tončija Matulića. Emisija pod nazivom "Vi ste sol zemlje, vi ste svjetlo svijeta" bit će posvećena pitanju katoličkog identiteta i njegove prepoznatljivosti u javnom djelovanju. Ne propustite poslušati!

 • Izmjene Pravilnika o porezu na dobit: 29. siječnja radionica s praktičnim primjerima

  7.1.2016.

  Izmjene Pravilnika o porezu na dobit: 29. siječnja radionica s praktičnim primjerima

  Kod sastavljanja godišnje prijave poreza na dobit za 2015. godinu poduzetnici moraju obratiti pozornost na određene novine koje su u primjeni od 2015. godine. Kako sastaviti prijavu poreza na dobit, koji uvjeti prethodno trebaju biti zadovoljeni, koje kontrolne postupke trebamo prethodno poduzeti, koji uvjeti trebaju biti zadovoljeni za korištenje porezne olakšice kod reinvestiranog dobitka, ali i podjele ostvarene dobiti. Na radionici će biti govora o dvije VAŽNE promjene: kada smo obvezni predati obrazac PD-IPO i Odluci o objavi kamatne stope na zajmove između povezanih osoba.

  Kliknite da biste saznali više.

 • Održana radionica u Poslovnom Dnevniku

  7.1.2016.

  Održana radionica u Poslovnom Dnevniku

  Poslovno izvještavanje oduvijek je u interesu kontrolera i menadžera. U Poslovnom Centru Znanja, mr.sc. Andreja Švigir održala je radionicu iz ovog izuzetno zanimljivog područja, a prema pitanjama i raspravi sudionika moglo se zaključiti da je (samo) jedan dan predavanja nedostatan za sve odgovore. Nakon završetka seminara, dogovorili smo novi susret i radionicu, već za veljaču. Stoga ne propustite biti dio ovog korisnog i zanimljivog događaja.

 • Radionica u siječnju: PDV- studiji slučaja uz Bonus plus: godišnje usklađenje u PDV-u za prosinac 2015

  30.12.2015.

  Radionica u siječnju: PDV- studiji slučaja uz Bonus plus: godišnje usklađenje u PDV-u za prosinac 2015

  Stalne izmjene PDV-a su nešto na što smo već navikli. Kao članica EU dužni smo u naše zakone implementirati sve propise, direktive i presude EU te se stoga i zakon o PDV često mijenja. Stoga smo za Vas pripremili HIT edukaciju u Zagrebu, dana 14.1.2016., gdje ćemo na studijima slučajeva iz prakse prikazat  sustav oporezivanja porezom na dodanu vrijednost. Uz sve to imamo i mali podsjetnik na sve obveze u zadnjem obračunskom razdoblju. Dobrodošli!

 • ADACTA – kako je bilo na konferenciji?

  14.12.2015.

  ADACTA – kako je bilo na konferenciji?

  Adactina rođendanska konferencija bila je zaisgurno poslovni događaj mjeseca prosinca. Uz red predavanja, okruglih stolova i radionica ostalo je vremena i za druženje, ukusne zalogaje i predivnu rođendansku tortu. Kako nam je bilo, možete pogledati na fotografijama.

 • Zadnji, četvrti modul Kontroling akademije je ispred nas

  7.12.2015.

  Zadnji, četvrti modul Kontroling akademije je ispred nas

  Četvrti modul naše Kontroling akademije je pred nama. Četiri odlične radionice, četiri vrhunska predavača, brojni primjeri, simulacije i igre, garancija su kvalitetnog rada i dobre atmosfere.
  Ovoga puta ćemo učiti o izvještavanju iz kontrolinga, odlučivanju, pravilima prezentiranja i komunikaciji koja je važna kako bi kontroleri bili doživljeni kao partneri, a ne suparnici. Ovoga puta kontroleri će osim „čvrstih“ znanja usvajati i znanja iz područja psihologije i odlučivanja kako bi bolje upravljali sobom i razumjeli druge. Zanimljivo, zar ne?

 • Novi Zakon o računovodstvu – JOŠ JEDNA GRUPA

  7.12.2015.

  Novi Zakon o računovodstvu – JOŠ JEDNA GRUPA

  Primjena novog Zakona o računovodstvu sve je bliže. Interes za ovom tematikom ne prestaje. O tome svjedoči i nova grupa polaznika. Osigurajte svoje mjesto na konzultacijama u Zagrebu, 21. prosinca u trajanju od 3 sata + rasprava. Najznačajnije promjene obuhvaćene su u poglavljima koja se odnose na opće odredbe, kontni plan, poslovne knjige, financijske izvještaje, godišnje izvješće, javnu objavu te Registar godišnjih financijskih izvještaja. Zbog ograničenog broja mjesta, ne propustite na vrijeme se prijaviti! S radošću vas očekujemo!

 • Mjesec darivanja je pred nama...darujte znanje!

  26.11.2015.

  Mjesec darivanja je pred nama...darujte znanje!

  Darujte znanje vašim zaposlenicima, poslovnim partnerima, sebi. Svi kontroleri koji se prijave na edukaciju „Kako do učinkovitog kontrolinga“ 18. prosinca, sa sobom mogu besplatno povesti suradnika iz poduzeća u kojem rade! To je Altiusov božićni dar - besplatno sudjelovanje na edukaciji za drugog polaznika, neovisno radi li se o vlasniku, direktoru, menadžeru, IT- stručnjaku iz istog poduzeća...
  Dakle, kontroleri, dovedite osobu za koju vjerujete da je, osim vas, presudna za vaš kontrolerski uspjeh i uspjeh vašeg poduzeća. Oboje ćete s edukacije otići s novim, praktičnim znanjima! Edukacija je radioničkog tipa - rješavat ćete primjere iz „života“, vođeni jednom od najboljih praktičarki kontrolinga, mr. sc. Andrejom Švigir.
  Cijena za dva polaznika: 1.300,00 kn + pdv + 5% popusta + dar iznenađenja

 • Konzultacije 3. prosinca: Novi Zakon o računovodstvu

  19.11.2015.

  Konzultacije 3. prosinca: Novi Zakon o računovodstvu

  Primjena novog Zakona o računovodstvu je pred nama. Najznačajnije promjene obuhvaćene su u poglavljima koja se odnose na opće odredbe, kontni plan, poslovne knjige, financijske izvještaje, godišnje izvješće, javnu objavu te Registar godišnjih financijskih izvještaja.
  Kako bismo vam olakšali primjenu i pripremu za novi Zakon, u Zagrebu 3. prosinca organiziramo konzultacije u trajanju od 3 sata + rasprava. Pridružite nam se!

 • Ne propustite poslušati: gost prof.dr.sc. Ivan Koprek, DI

  16.11.2015.

  Ne propustite poslušati: gost prof.dr.sc. Ivan Koprek, DI

  Gost u emisiji Znanjem do spoznaje naše mr.sc. Andreje Švigir bio je isusovac prof.dr.sc. Ivan Koprek. Tema emisije bila je: Menadžment u ozračju isusovačke duhovnosti. U dinamičnom i otvorenom razgovoru pater i voditeljica su otvorili brojna pitanja o načinu upravljanja i vođenja u današnjem svijetu. Pater je govorio o tome kako je sv. Ignacije Lojola, u organizaciji svojeg reda tražio da vlada atmosfera povjerenja, otvorenosti i ljubavi. Jasni ciljevi, uravnoteženost, spajanje dobrote i strogosti, aktualna informiranost, pravodobno uključivanje zajednice u procese odlučivanja, hrabrost za otvorenost između poglavara i podložnika. Pitamo se može li sve to biti inspiracija današnjem menadžmentu u pronalaženju načina kako voditi poduzeća?

 • Kako je bilo? Kontroling i računovodstvo proizvodnje

  16.11.2015.

  Kako je bilo? Kontroling i računovodstvo proizvodnje

  Još jedna edukacija o kontrolingu u proizvodnji je iza nas. Ovoga puta svi sudionici bili su izvan Zagreba. Posebno nam je bilo drago što se o proizvodnji toliko govori u Slavoniji. „Osim što smo puno toga naučili još je važnija bila atmosfera koja je poticala međusobnu komunikaciju i razmjenu iskustva“, rekla je jedna polaznica. Kolega iz Splita nas je pozvao da dođemo u Dalmaciju održati jednu takvu edukaciju, što smo odlučili uskoro i učiniti. Kolege iz Istre dobili su potvrdu da su u uvođenju kontrolinga na dobrom putu. Sve u svemu, jako korisno i ugodno. Hvala vam svima, jer i vi ste dio našeg uspjeha!

 • ADACTA organizira konferenciju: 15. godina s vama

  16.11.2015.

  ADACTA organizira konferenciju: 15. godina s vama

  Naš partner ADACTA organizira svoju rođendansku konferenciju. U prvom, dijelu susreta imat ćemo priliku poslušati zanimljive diskusije na aktualne teme u svijetu poslovnih rješenja i to na dva panela na kojima će mišljenja izmijeniti vodeći stručnjaci, ali i menadžeri i vlasnici nekih od najuspješnijih hrvatskih kompanija kao što su Auto Zubak, VMD, Atlantic grupa, Di Wagner, Span, Recro. U tom društvu bit će i Altius savjetovanje. Altiusova suvlasnica mr.sc. Andreja Švigri govorit će na temu: Kako prepoznati gubitak kontrole nad poslovanjem i što poduzeti prije nego bude prekasno? Zanimljivo, zar ne?

 • 3. Modul Altiusove kontroling akademije: još samo nekoliko slobodnih mjesta

  16.11.2015.

  3. Modul Altiusove kontroling akademije: još samo nekoliko slobodnih mjesta

  Treći modul kontroling akademije: Expertna znanja (excel, statistika i procjena rizika) u službi kontrolinga je pred nama. Znanja o ovim temama nikad dovoljno! Modul se sastoji od četiri radionice: na dvije radionice ćemo govoriti o primjeni excela u kontroligu, sadržaj treće je statistika koja je ovoga puta u službi kontrolinga, a cilj joj je analiza i predviđanje poslovanja. Na četvrtoj radionici posvetiti ćemo se analizi rizika i kontrolingu. Radionice se održavaju: 19, 20, 26. i 27. studenoga (četvrtak i petak) u poslijepodnevnim satima od 16:00 do 21:00. Radionica se sastoji od onoliko predavanja koliko je nužno, sve ostalo je praktičan rad na računalima vas polaznika, zato je nikako nemojte propustiti!
  Radujemo se vašem dolasku!

 • Prof.dr.sc. Ivan Koprek u emisiji Znanjem do spoznaje - Ekonomija spasenja

  9.11.2015.

  Prof.dr.sc. Ivan Koprek u emisiji Znanjem do spoznaje - Ekonomija spasenja

  Dragi slušatelji Radio Marije, još jedna emisija Znanjem do spoznaje - Ekonomija spasenja je pred nama. Naša mr.sc. Andreja Švigir ugostit će prof.dr.sc. Ivana Kopreka, isusovca, profesora na Filozofskom fakultetu Družbe Isusove. Tema emisije je: Suvremeni menadžment u ozračju isusovačke duhovnosti.
  U današnjem svijetu vlada logika neprestanog napretka i ekonomskog razvitka. To je logika iluzije života. Je li u tom kontekstu moguće govoriti o upravljanju na porukama Evanđelja te tražiti inspiraciju za upravljanje u velikim kršćanskim osobnostima kao što je bila osobnost sv. Ignacija Lojole? Zanimljiva tema, zar ne?
  Emisiju možete poslušati u četvrtak 12. studenoga u 10:30 sati.

 • HIT EDUKACIJA: Kontroling i računovodstvo proizvodnje

  9.11.2015.

  HIT EDUKACIJA: Kontroling i računovodstvo proizvodnje

  Česta pitanja o novim terminima pokazala su koliko je interes za ovim područjem velik. Stoga vam opet nudimo jedan: 12.studenoga (četvrtak). Svi vi koji ste dio proizvodnog poduzeća, neovisno jeste li vlasnik, dio menadžmenta ili ste jednostavno uključeni u proces proizvodnje, imate priliku proniknuti u pravila kontrolinga na ovom području.

 • Altius u koncernu Agrokor

  29.10.2015.

  Altius u koncernu Agrokor

  Naša dugogodišnja suradnja s koncernom Agrogor se nastavlja. Tijekom listopada i studenog mr.sc. Andreja Švigir održat će niz radionica za menadžere našeg najvećeg koncerna. Prepoznati kao garancija kvalitete postali smo i ostali siguran partner koji prenošenjem najnovijih znanja, ali i iskustva iz područja kontrolinga unaprijeđuje kvalitetu poslovanja svih poduzeća koncerna. Prva radionica iz područja kontrolinga zaliha održat će se 16. listopada.

 • Akcija mjeseca studenoga: Uz edukaciju i konzalting

  28.10.2015.

  Akcija mjeseca studenoga: Uz edukaciju i konzalting

  I u hladnom mjesecu studenom, malo topline iz Altiusa.
  Svatko tko se prijavi na edukaciju u studenom, dobit će besplatni telefonski konzalting iz područja kontrolinga. Konzalting obuhvaća sva područja kontrolinga od kreiranja kontrolerske organizacije preko analize poslovanja do izgradnje sustava izvještavanja. Učinite nešto za svoj kontroling! Napravite prvi korak i dođite na jednu od naših zanimljvih radionica. Dobro nam došli!

 • Prošao je i drugi modul naše Kontroling akademije!

  28.10.2015.

  Prošao je i drugi modul naše Kontroling akademije!

  Vrijeme zaista brzo prolazi. Drugi modul naše Kontroling akademije koji je sadržavao 4 radionice je iza nas. Na ovom modulu osim naše mr.sc. Andreje Švigir, kontrolerima su prenosili znanje i naši dugogodišnji suradnici, dr.sc. Leo Mršić, Marija Sitar, te profesorica matematike Koraljka Skoko Hubej. Radili smo simulacije na računalima, vidjeli kako matematičkim modelima racionalizirati nabavu i distribuciju, učili kako vrednovati kupce te mjeriti marketinške aktivnosti. Naučili smo kako sastavljati smislene i poticajne planove. Počeli smo planirati i na našu završnu feštu!  Još nije kasno da postanete dio ovog kreativnog tima. Pridružite nam se na trećem modulu! S veseljem vas očekujemo! A, kako radimo možete pogledati ovdje.

 • Nastavlja se suradnja s Poslovnim Dnevnikom

  28.10.2015.

  Nastavlja se suradnja s Poslovnim Dnevnikom

  Jučer je u Poslovnom Centru Znanja, mr.sc. Andreja Švigir održala radionicu pod nazivom Kontroling – upravljanje poslovnim rezultatom. Ciljevi seminara bili su razumijeti aspekte poslovnog rezultata te utjecaj raznih faktora na prihode i dobit. Nakon seminara sudionici su ostali u raspravi kojoj je glavna tema bila kako postaviti ključne pokazatelje te povezati pokazatelje koji se koriste pri analizi poslovnog rezultata. Druženje se nastavilo uz ručak. Kako nam je bilo možete vidjeti ovdje. I naravno, ne propustite slijedeću radionicu.

 • Rolling forecast u Rijeci - uz rad na računalima

  26.10.2015.

  Rolling forecast u Rijeci - uz rad na računalima

  Želite li na praktičan i zanimljiv način usvojiti znanja o financijskoj analizi svojeg i konkurentskih poduzeća? Ako ste svjesni da se bez analize ne može upravljati, ova je edukacija - na kojoj ćete raditi pomoću svojih računala na praktičnom primjeru jednog poduzeća, upravo ono što vam treba. U Rijeci 16. i 17. studenoga (ponedjeljak i utorak), naučit ćemo i kako planirati buduće prihode, rashode i tokove novca.

   

 • U Agrokor Akademiji održana radionica iz kontrolinga

  15.10.2015.

  U Agrokor Akademiji održana radionica iz kontrolinga

  Da je područje kontrolinga izazov, ali i nužnost dokazuje održana radionica u Agrokor Akademiji. Bez kontrolinga kvalitetno upravljanje ne bi bilo moguće. Toga je itekako svjestan menadžment Agrokora. Ovoga puta tema je bila iz područja zaliha. Na radionici su osim menadžera iz Hrvatske bili i regionalni menadžeri koji imaju vrlo zahtjevan zadatak: unaprijediti područje logistike te uvesti kontroling zaliha. Radna atmosfera kao i brojni praktični primjeri, obilježili su ovu, prvu u nizu radionicu koju je vodila mr.sc. Andreja Švigir. Pogledajte kako nam je bilo.

   

 • Rolling Forecast u Osijeku – kako je bilo?

  15.10.2015.

  Rolling Forecast u Osijeku – kako je bilo?

  U suradnji s Udrugom računovođa i financijskih djelatnika u Osijeku je 5. i 6 listopada održana radionica
  Rolling Forecast – aktivno planiranje poslovanja, koju je vodila mr. sc. Andreja Švigir.
   

 • Excel radionica: Još samo nekoliko slobodnih mjesta!

  7.10.2015.

  Excel radionica: Još samo nekoliko slobodnih mjesta!

  Ukoliko radite u kontrolingu ili financijama, vjerojatno veći dio svog radnog dana provodite u Excelu, koji ne prestaje biti glavni alat kontrolera i financijaša. Zbog toga je bitno da vaš rad u Excelu bude brz i efikasan te da minimizirate mogućnost grešaka.

 • Prvi modul naše Kontroling akademije je iza nas!

  5.10.2015.

  Prvi modul naše Kontroling akademije je iza nas!

  Prvi modul Kontroling akademije koji je sadržavao 4 radionice je iza nas. Zajednički smo kroz brojne praktične primjere prošli kroz kreiranje kontrolerske organizacijske strukture, naučili smo kako postavljati ciljeve, prošli kroz eksterno izvještavanje te troškovno i upravljačko računovodstvo. Uz sve to, dobro smo se zabavili, razmijenili iskustvo i počeli graditi kontrolerska prijateljstva. Drugi modul je ispred nas. Ne propustite biti dio ove zanimljive i kreativne grupe.
  Dobrodošli! Za pregled sadržaja 2. modula kliknite na naslov.

 • Prof.dr.sc. Mislav Ante Omazić u emisiji Ekonomija spasenja

  5.10.2015.

  Prof.dr.sc. Mislav Ante Omazić u emisiji Ekonomija spasenja

  Dragi slušatelji Radio Marije, još jedna emisija Ekonomija spasenja je pred nama. Naša mr.sc. Andreja Švigir ugostit će prof.dr.sc. Mislava Antu Omazića, profesora na Katedri za menadžment, Ekonomskog fakulteta Sveučilišta u Zagrebu.

 • Psihološko-duhovni seminar: „Ne bojte se! Ja sam s vama“

  16.9.2015.

  Psihološko-duhovni seminar: „Ne bojte se! Ja sam s vama“

  Zaklada biskup Josip Lang koja skrbi o starim, bolesnim i napuštenim ljudima, od 9. do 11. listopada organizira
  psihološko - duhovni seminar pod nazivom „Ne bojte se! Ja sam s vama“ u samostanu časnih sestara Kćeri Božje
  ljubavi, Granešina, u Zagrebu. Seminar je interdisciplinaran; čovjeka promatra kao tjelesno, emocionalno, društveno i duhovno biće. Zato će biti govora o medicinskoj, psihološkoj, filozofskoj, sociološkoj i teološkoj, odnosno duhovnoj pomoći, a dio je posvećen predavanju i praktičnim vježbama o glazbi koja liječi. Polaznici seminara moći će se psihološki testirati (projektivni testovi). Govorit će se i o tome što nam preko snova poručuje podsvijest, odnosno naše drugo ja.
  Na seminaru sudjeluje i suvlasnica Altiusa, mr. sc. Andreja Švigir.

  Sve informacije o seminaru, uključujući i cijenu, možete vidjeti kad kliknete na naslov.

 • Zbog velikog interesa ponavljamo radionicu: Novosti u primjeni HSFI-a

  16.9.2015.

  Zbog velikog interesa ponavljamo radionicu: Novosti u primjeni HSFI-a

  Izmjene računovodstvenih propisa unijele su živost u računovodstvenu struku. To se moglo vidjeti na našoj jučerašnjoj radionici u Zagrebu. Svima nam je dobro došla razmjena znanja i iskustva. Ne propustite slijedeći termin
  2. listopada (petak) u Zagrebu. Dobrodošli!

 • Pitanja i dvojbe: MRS 11 – Ugovori o izgradnji

  14.9.2015.

  Pitanja i dvojbe: MRS 11 – Ugovori o izgradnji

  Jeste li znali da će stupanjem na snagu MSFI-a 15 – Prihodi od ugovora s kupcima prestati vrijediti MRS 11, IFRIC 15, MRS 18? Što nas čeka u budućnosti? Kako ćemo evidentirati građenje sredstava, koliko će biti važno dobro definirati ugovorne odnose te kako će se evidentirati prihodi i rashodi? Ne propustite četverosatnu radionicu 18. rujna u Zagrebu.

 • Rolling Forecast uz rad na računalu i s primjerima na CD-u

  3.9.2015.

  Rolling Forecast uz rad na računalu i s primjerima na CD-u

  Jedna radionica je već iza nas. S polaznicima smo prolazili kroz sva otvorena pitanja i zajednički pronalazili rješenja. Radili smo na računalima, primjenjivali modele, simulirali sve što se događa u realnom svijetu. „Bilo je interaktivno, poticajno i korisno. Jedva čekam vatiti se u ured i krenuti s primjenom naučenog“,  „Super je što smo sve dobili na CD-u“, samo su neki od komentara polaznika. Pridružite nam se na slijedećoj radionici 29. i 30. rujna.

 • Prof.dr.sc. Stjepan Baloban u emisiji Ekonomija spasenja

  1.9.2015.

  Prof.dr.sc. Stjepan Baloban u emisiji Ekonomija spasenja

  Dragi slušatelji Radio Marije, novi, jesenski ciklus emisija Ekonomija spasenja je pred nama. Emisiju uređuje i vodi suvlasnica Altius savjetovanja, mr. sc. Andreja Švigir, a u rujnu će ugostit prof. dr. sc. Stjepana Balobana, svećenika, teologa, pročelnika Katedre socijalnog nauka Crkve. Teme emisije su; socijalne enciklike kao i život klera i vjernika sukladno njihovim porukama, koliko jasno Crkva preko svojih svećenika progovara o socijalnim temama te kako se nosi i kakve odgovore daje na izazove „novog“ kapitalizma. Bit će govora i o djelovanju laika na području promicanja poslovanja temeljenog na porukama Evanđelja.  Emisiju možete poslušati u četvrtak, 10. runa, a počinje u 10:30 sati.

 • Primjena statistike za kontrolere i financijaše

  27.8.2015.

  Primjena statistike za kontrolere i financijaše

  Pred vama su četiri radionice koje imaju za cilj pojasniti važnost statistike u poslovanju. Da bi kontroleri i financijaši mogli zaključivati, ali i predviđati, važna je statistika. Ovim radionicama želi se kroz primjere iz prakse, studije slučajeva i uz rad na računalu pokazati korisnost statističkih modela u procesu donošenja menadžerskih odluka; o investiranju, troškovima, profitabilnosti asortimana, kupaca i sl. Ne propustite se prijaviti na prvu radionicu, 25. rujna u Zagrebu.
  Knjiga „Primijenjena statistika u MS Excelu“ sastavni je dio edukacije

 • IN HOUSE PROGRAMI BAŠ ZA VAS

  26.8.2015.

  IN HOUSE PROGRAMI BAŠ ZA VAS

  Razmišljate o edukaciji za svoje zaposlenike? Jeste li razmišljali o IN HOUSE programu?  Rješenja koja vam nudimo uključuju nove vrijednosti, znanja i ponašanja kako bi se postigle promjene u odjelima i timovima, promjene svakog zaposlenika, pa stoga i promjene u čitavom poduzeću. Ako zaposlenici postaju učinkovitiji poduzeća su na dobrom putu prema uspješnijem poslovanju. In house programi se provode prema ADDIE metodi. Provjerite o čemu se radi!

 • Kontroling Akademija: UPISI U TIJEKU

  25.8.2015.

  Kontroling Akademija: UPISI U TIJEKU

  Nova generacija kontrolera priprema se za školske klupe. Budite i vi dio ove jedinstvene edukacije. Prva radionica počinje 24. rujna (četvrtak). Ova sveobuhvatna akademija temeljena je na najnovijim zanjima i dostignućima iz područja kontrolinga, računovodstva, informacijskih tehnologija i psihologije. Edukacija se provodi kroz 4 modula, 16 radionica, 100 nastavnih sati. Kontroleri najbolje znaju koliko je teško usmjeravati poslovanje u željenom pravcu, koliko je potrebno napora kako bismo uspostavili kvalitetnu komunikaciju. Zbog svega toga, odlučili smo po prvi puta u Hrvatskoj organizirati jednu besplatnu radionicu pod nazivom „Primjena kontrolinga uz rad s konjima“ . Provjerite što sve možemo naučiti od ovih plemenitih životinja.

 • Porezna Akademija: UPISI U TIJEKU

  20.7.2015.

  Porezna Akademija: UPISI U TIJEKU

  Želite postati porezni specijalist? Želite se pripremiti za ispit za poreznog savjetnika? Na pravom ste mjestu. Krećemo u listopadu, točnije 29. (četvrtak). Pet grupa polaznika je iza nas, pridružite se šestoj.  Pred nama je 8 jednodnevnih radionica, studiji slučajeva, primjeri kroz koje ćemo zajednički prolaziti. Pred nama je zanimljiv i interaktivan rad, stručnjaci iz prakse i ugodno radno okruženje. Čekamo vas!

 • Forenzična Akademija: UPISI U TIJEKU

  16.7.2015.

  Forenzična Akademija: UPISI U TIJEKU

  U listopadu kreće treća grupa edukanata na Forenzičnoj akademiji. Zašto se ne biste upisali i vi?

  "Izuzetno zanimljivo i korisno"
  "Jedinstveni pristup i odlični stručnjaci"
  "Prvi puta sam na edukaciji na kojoj se rade studiji slučajeva na računalima. BRAVO!"

  Ovo su samo neke od pohvala našoj Akademiji. Nakon 6 jednodnevnih radionica postanite specijalist za ispitivanje i dokazivanje nezakonskih postupaka u gospodarstvu, postanite specijalist za računovodstvenu i poslovnu forenziku!

   

 • NOVO NOVO NOVO

  6.7.2015.

  NOVO NOVO NOVO

  Jednodnevna radionica: POVRAT INOZEMNOG PDV-a Ulazak u Europsku uniju za hrvatska poduzeća otvorio je nove mogućnosti vezano uz povrat inozemnog PDV-a. Radi se o poslovnim troškovima ostvarenim u drugim članicama EU. Jeste li se uhvatili za glavu pri pomisli koliko je novaca ostalo u inozemstvu, a koji smo imali pravo vratiti? Dođite menadžmentu s novom idejom štednje! Ova jedinstvena radionica koju ćemo održati 9. rujna (srijeda), poučit će vas kako ostvariti povrate PDV-a iz inozemstva.

 • Akcija mjeseca rujna: preporuči i osvoji

  6.7.2015.

  Akcija mjeseca rujna: preporuči i osvoji

  Iako nam se čini da je daleko ispred nas, mjesec rujan će nam brzo stići na vrata. Altius se pobrinuo da lakše podnesete povratak u radno okruženje! Pripremili smo iznenađenje za svakoga od vas tko nam preporuči klijenta koji će ostvariti kupnju...edukacije, savjetovanja, konuzultacija, školovanja, knjige... Zato, preporuči i osvoji!

 • Učinite nešto za sebe u srpnju

  15.6.2015.

  Učinite nešto za sebe u srpnju

  Razumijemo li sukobe u organizaciji na ispravan način, Ovladavanje interpersonalnom komunikacijom, Percepcija, kognicija i motivacija ili kako vidimo i doživljavamo radno okruženje, Rad na svojim kvalitetama i uvođenje promjena. To su nazivi četiri jednodnevne radionice koje smo osmislili za vas tijekom srpnja (od 6. do 9.), svaku u trajanju od četiri nastavna sata, s početkom u 17 sati. Uvjereni smo, naime, da si u mjesecu u kojem se ipak radi „laganije“, možete priuštiti rad na sebi, kako biste i vi i vaše poduzeće bili uspješniji…

 • Što je novo u Stečajnom zakonu?

  15.6.2015.

  Što je novo u Stečajnom zakonu?

  Hrvatski sabor je 12. lipnja odlučio: izglasao je Stečajni zakon prema kojem će se u poduzećima čiji je račun blokiran dulje od 120 dana, automatski pokrenuti stečaj. S obzirom da bi po novom zakonu u stečaj otišao i Imunološki zavod, on će se početi primjenjivati od rujna. Oni koji se žele s njim upoznati, mogu to učiniti na našoj edukaciji 2. rujna (srijeda) u Zagrebu.

 • Dopredsjednica Obiteljske stranke u emisiji Znanjem do spoznaje

  10.6.2015.

  Dopredsjednica Obiteljske stranke u emisiji Znanjem do spoznaje

  Emisija Radio Marije, Znanjem do spoznaje - ekonomija spasenja, svaki nam četvrtak u mjesecu pred mikrofon dovodi zanimljivog gosta. Ovaj put, 11. lipnja, radi se o - gošći, Katarini Tonković Pigac, dopredsjednici Obiteljske stranke. Ova zagrebačka pravnica govorit će o položaju žena u hrvatskoj politici i biznisu. Urednica i voditeljica je mr. sc. Andreja Švigir, a emisija počinje u 10:30 sati.

 • Kreirajte prodajnu cijenu koja privlači kupca!

  10.6.2015.

  Kreirajte prodajnu cijenu koja privlači kupca!

  Može li se to? I te kako! Trebaju vam znanja o utjecaju troškova na cijenu, varijabilnim i fiksnim troškovima kod formiranja prodajne cijene, o uzrocima nekonkurentnosti… Radit ćemo na studiju slučaja i tako usvojiti znanja koja se doista mogu primijeniti u svakodnevnom radu. Neovisno jeste li zaposleni na poslovima kontrolinga, upravljanja kupcima i zalihama, marketinga… ili ste vlasnik i direktor, edukacija 16. lipnja (utorak) u Zagrebu otvorit će vam novi svijet - bolje razumijevanje prodaje.

 • Automobili u poduzeću? Što s porezom i računovodstvenim tretmanom?

  10.6.2015.

  Automobili u poduzeću? Što s porezom i računovodstvenim tretmanom?

  Što je novo u računovodstvenom i poreznom tretmanu osobnih automobila? I što nije novo, ali, na žalost, ne znate? Na primjer, znate li jeste li automobil ispravno knjižili i evidentirali? Znate li kako ga prodati ako je amortiziran? Kako smanjiti troškove? Što s leasingom? S obzirom da je ovo područje komplicirano, pozivamo vas da iz ustiju praktičarke, naše predavačice Mire Ognjan, u nekoliko sati dobijete doista sve odgovore na pitanja koja vas muče. Očekujemo vas 15. lipnja (ponedjeljak) sa svim vašim pitanjima.

 • Radionica Excel analiza podataka i napredne funkcionalnosti

  10.6.2015.

  Radionica Excel analiza podataka i napredne funkcionalnosti

  Znanja o Excelu nikad dovoljno! Stoga Vam dodatna nudimo opet, 12. i 13. lipnja (petak i subota), radionicom Excel analiza podataka i napredne funkcionalnosti. Namijenili smo je kontrolerima i financijašima, odnosno voditeljima tih odjela, financijskim i poslovnim analitičarima, ali i svima koji žele znati više i iskoristiti sve mogućnosti MS Excela u sastavljanju analiza i kreiranju izvještaja.

 • Altius na 10. konvenciji Hrvatskih izvoznika

  10.6.2015.

  Altius na 10. konvenciji Hrvatskih izvoznika

  Jubilarna, 10. konvencija Hrvatskih izvoznika, svakog proljeća u Zagrebu okuplja predstavnike poduzeća-zamašnjaka našeg gospodarstva. Ove je godine, prvog dana lipnja u hotelu Westin, naglasak stavila na jednu temu: Dobici i gubici za izvoznike od članstva RH u EU. U poslijepodnevnom dijelu programa održane su radionice o temama koje zaokupljaju izvoznike. Na jednoj od njih, Izazovi stranih tržišta - pogled iz financijskog i poreznog kuta, sudjelovao je i Altius, predavanjem o analizi konkurencije. Više o Konvenciji možete vidjeti na linku: http://www.hrvatski-izvoznici.hr/konvencija

 • Predavanje Altiusa na 10. konvenciji Hrvatskih izvoznika

  27.5.2015.

  Predavanje Altiusa na 10. konvenciji Hrvatskih izvoznika

  Opet je došlo vrijeme za godišnje okupljanje hrvatskih izvoznika; njihova 10. konvencija održat će se 1. lipnja u zagrebačkom hotelu Westin, s početkom u 10 sati. Tema o kojoj će se ove godine najviše govoriti su dobici i gubici za izvoznike od članstva Hrvatske u Europskoj uniji. Program sadrži i četiri radionice. U jednoj, Izazovi stranih tržišta - pogled iz financijskog i poreznog kuta, sudjeluje Altius savjetovanje, predavanjem mr. sc. Andreje Šigir o financijskoj analizi konkurencije. Ostale radionice su: Monetarna politika i izvoz, Financiranje i osiguranje izvoznog posla te Fondovi EU: koristi za izvoznike. Sve radionice traju od 14:30 do 16 sati.
  Prijave na konvenciju: http://www.hrvatski-izvoznici.hr/prijava

 • Znakovi vremena na Hrvatskom katoličkom radiju

  27.5.2015.

  Znakovi vremena na Hrvatskom katoličkom radiju

  Može li suradnja ekonomije i duhovnosti donijeti pozitivne pomake poslovnom svijetu, pa time i Hrvatskoj? Kako se postaje (i ostaje) lider u poduzetništvu? Kako se postiže produktivnost radnika i koliko nam duhovnost u tome može pomoći? O tim i drugim pitanjima koja vode prema boljoj Hrvatskoj i nama u njoj, u emisiji Znakovi vremena govorili su mr. Andreja Švigir, stručnjakinja za kontroling i dr. Mijo Nikić, magistar dubinske psihologije i doktor teologije. Urednica i voditeljica emisije emitirane 27. svibnja bila je Tanja Popec.

 • Kako pravilno ugovoriti i obračunati kamate?

  27.5.2015.

  Kako pravilno ugovoriti i obračunati kamate?

  Ukratko, na ovoj ćemo vam edukaciji 10. lipnja (srijeda) pokazati koje su sve porezne i računovodstvene implikacije obračuna kamata. Ili, pokazat ćemo vam kako ćete spriječiti dodatne porezne obveze, pa čak i plaćanje kazne. Ili, naučit ćemo vas kako ćete pravilno ugovoriti i obračunati kamate prema različitim propisima, kako prepoznati učinke na poreze i prilagoditi ugovoreni obračun te retroaktivno ispraviti pogreške. K tome ćete doznati zašto ugovarati pozajmice od vlasnika, a ne uzimati zajam od banke. Koje su najčešće pogreške poreznih obveznika, događaju li se one i Vama i kako spriječiti dodatne porezne obveze i plaćanje kazni, doznajte na edukaciji 10. lipnja (srijeda) u Zagrebu.

 • Financijska analiza i Rolling Forecast

  27.5.2015.

  Financijska analiza i Rolling Forecast

  Želite li na praktičan i zanimljiv način usvojiti znanja o financijskoj analizi svojeg i konkurentskih poduzeća? Ako ste svjesni da se bez analize ne može upravljati, ova je edukacija - na kojoj ćete raditi pomoću svojih računala na praktičnom primjeru jednog poduzeća, upravo ono što vam treba. U Zagrebu 1. i 2. srpnja (srijeda i četvrtak), naučit ćemo i kako planirati buduće prihode, rashode i tokove novca.

 • ZTD, opći upravni postupak i upravni sporovi

  22.5.2015.

  ZTD, opći upravni postupak i upravni sporovi

  Što su trgovačka društva i koja su njihova prava i odgovornosti? Što sve, prema Zakonu o trgovačkim društvima, spada u kaznena djela? Koji su razlozi stečaja i kakav je tijek stečajnog postupka; što je važno u predstečajnoj nagodbi? Na edukaciji 26. svibnja (utorak) u Zagrebu govorit ćemo i o Zakonu o općem upravnom postupku i njegovoj praktičnoj primjeni te Zakonu o upravnim sporovima.

 • Edukacija Kontroling prodaje, kupaca i zaliha

  21.5.2015.

  Edukacija Kontroling prodaje, kupaca i zaliha

  Analizirate li svoje kupce? Koliko je novih, koliko starih (koji ne kupuju), zašto se kod vas (ne) kupuje? To su samo neka pitanja o prodaji na koja moramo znati odgovoriti želimo li biti uspješni. Kad govorimo o zalihama, upitnici se množe, ali jedan je glavni: jesu li nam zalihe prevelik dio troškova i - ako je odgovor potvrdan - možemo li smanjiti njihovu razinu? Na edukaciji 9. lipnja (utorak) uvjerit ćete se kako kontroling može promijeniti pogled na prodaju i zalihe i, što je još važnije, poboljšati i jedno i drugo.

 • O konsolidaciji financijskih izvještaja na konzultacijama

  21.5.2015.

  O konsolidaciji financijskih izvještaja na konzultacijama

  Znate li provesti konsolidaciju i utvrditi stanje svoje imovine, obveza, kapitala, rashoda, prihoda i financijskog rezultata? Ako niste sigurni da znate, pridružite nam se na konzultacijama 28. svibnja (četvrtak). Čak i ako ste konsolidaciju napravili mnogo puta, otkrijte dosad neotkrivene puteve prikazivanja međukompanijskih transakcija i olakšajte si konsolidacijski proces.

 • Kontroling troškova u Poslovnom centru znanja

  12.5.2015.

  Kontroling troškova u Poslovnom centru znanja

  Potpuno je sigurno: želi li menadžment poslovanje svojeg poduzeća učiniti uspješnijim, mora se posvetiti troškovima. Njihova optimizacija nije laka ni jednostavna zadaća - potrebno je imati specifična znanja, znanja o kontrolingu troškova. Upravo ta tema, o kojoj je govorila Altiusova konzultantica iz kontrolinga Andreja Švigir, privukla je menadžere na istoimenu edukaciju u Poslovni centar znanja.

 • Izgradite svoj dashboard!

  12.5.2015.

  Izgradite svoj dashboard!

  Znamo da je među vama malo onih čiji kontrolerski izvještaji nisu veeeelika hrpa papira. Znamo i da vam za njihovu „izradu“ treba puno vremena. Znamo i da vam svi oni ne trebaju. Znamo da ih ne voli niti vaša uprava. I, naposljetku, znamo da vam radi svega nabrojenoga treba - dashboard. Stoga svima vama preporučamo edukaciju Izvještavanje iz kontrolinga - izgradnja i razvoj dashboarda, izvještavanja na jednoj stranici. Ne oklijevajte, čekamo vas 21. svibnja (četvrtak)!

 • Doznajte stvarnu moć internet marketinga

  12.5.2015.

  Doznajte stvarnu moć internet marketinga

  Svi živimo i u virtualnom svijetu. Tako je i s vašim poduzećem; njegov marketing danas je bez interneta nezamisliv. Jeste li, međutim, sigurni da to radite ispravno? Poštujete li pravila, zaobilazite li pogreške? Možete li dodatno osnažiti prodaju svojih proizvoda i(li) usluga, usvajajući zakonitosti internet marketinga? Ako mislite da još ne znate sve, edukacija 19. svibnja (utorak) će vam sigurno koristiti.

 • Predavanje Andreje Švigir u Grazu

  7.5.2015.

  Predavanje Andreje Švigir u Grazu

  „Nemojte otići iz Austrije, a da nam ne ostavite pisani materijal. Jako mi se sviđalo vaše predavanje“, rekla je jedna od studentica Ekonomskog fakulteta Sveučilišta u Grazu, našoj Andreji Švigir, nakon što je odslušala njezina predavanja. Naime, prvog svibanjskog utorka i srijede mr. sc. Švigir govorila je studentima treće godine o etici i upravljanju te o kontrolingu troškova. Predavanjima je nazočilo šezdesetak studenata treće godine. Srijeda je bila „rezervirana“ i za okrugli stol profesora Ekonomskog fakulteta (između ostalih, sudjelovali su i mr Rudolf Grünbichler, profesor kolegija Menadžersko računovodstvo te Lisa-Maria Kapper, profesorica kolegija Poduzetništvo), na kojem se razgovaralo o kontrolingu i poduzetništvu. Dakako, na njemu je sudjelovala i mr. sc. Švigir.
  Kako je bilo u Grazu, možete vidjeti kad kliknete na naslov.

 • Altiusovo istraživanje o kontrolingu u medijima

  7.5.2015.

  Altiusovo istraživanje o kontrolingu u medijima
 • Za sve vas: treći polaznik besplatno na svibanjsku edukaciju!

  4.5.2015.

  Za sve vas: treći polaznik besplatno na svibanjsku edukaciju!

  Za svibanj smo vam pripremili iznenađenje: prijave li se uz vas na neku našu edukaciju još dva kolege iz poduzeća, jedan od vas može joj nazočiti besplatno! A koje su edukacije na rasporedu u svibnju?
  Excel kroz funkcije (dvodnevno, 8. i 9.)
  Izmjene Općeg poreznog zakona (11.)
  Javna nabava za ponuditelje (13.)
  Sve što ste željeli znati o primjeni MSFI i HSFI (14.)
  Excel alati, pivot tablice i grafikoni (dvodnevno, 15. i 16.)
  Kako do bespovratnih sredstava za proizvodne kapacitete i opremanje poslovnih jedinica? (18.)
  Doznajte stvarnu moć internet marketinga i unaprijedite vlastito poslovanje (19.)
  Kako osigurati svoja potraživanja? (20.)
  Izvještavanje iz kontrolinga - izgradnja i razvoj dashboarda, izvještavanja na jednoj stranici (21.)
  Kako uspješno izraditi vlastiti poslovni plan? (27.)

 • Predavanje Andreje Švigir na Sveučilištu u Grazu

  4.5.2015.

  Predavanje Andreje Švigir na Sveučilištu u Grazu

  Altiusova suvlasnica, mr. sc. Andreja Švigir, prvog tjedna u svibnju održat će na Sveučilištu u Grazu (smjer Računovodstvo i kontroling) predavanja o kontrolingu i upravljanju. Predavanja će moći poslušati studenti unutar kolegija Upravljačko računovodstvo. Jedva čekamo dojmove austrijskih studenata... Kao gost predavač, mr. sc. Švigir će sudjelovati i na radionici o kontrolingu, na kojoj će kontroleri iz nekoliko europskih zemalja razmijeniti iskustva s ovog područja.

 • 14. svibnja: novi termin za MSFI i HSFI

  28.4.2015.

  14. svibnja: novi termin za MSFI i HSFI

  Ne propustite posljednju radionicu o računovodstvenim standardima prije ljeta: Sve što ste željeli znati o primjeni MSFI i HSFI, koju ćemo održati 14. svibnja (četvrtak). Ovo smo vas proljeće okupili već nekoliko puta, a s obzirom da ste nas opet tražili termin, radionicu smo vam odlučili ponuditi još jednom. U čak sedam nastavnih sati dubinski ćemo se posvetiti računovodstvenim propisima, sumirajući najvažnija znanja o međunarodnim i hrvatskim standardima.

 • Kontroling u emisiji Vrijeme za gospodarstvo

  28.4.2015.

  Kontroling u emisiji Vrijeme za gospodarstvo

  I tv-emisija Vrijeme za gospodarstvo, koja se emitira na televizijama Z1, VKTV, Vox Zadar, SBTV, TV Jadran, TV Šibenik, TV Istra i Srce TV, najavila je, a potom i objavila izvješće o našoj konferenciji o kontrolingu. Prvi prilog je najavljen iz ustiju suvlasnice Altiusa, konzultantice za kontroling, mr. sc. Andreje Švigir, a reportaža je pokazala što se sve događalo na konferenciji.
  Oba priloga možete poslušati na linkovima:
  https://www.youtube.com/watch?v=_vc3qKHKDVA
  https://www.youtube.com/watch?v=4f5rqxyAGaA&index=3list=PLubr1HEisGRcE0z6V4dYvKzeZ1wUOoXy

 • Gdje su nestali lideri?

  27.4.2015.

  Gdje su nestali lideri?

  Zaklada biskup Josip Lang organizira seminar Menadžment današnjice - gdje su nestali lideri, namijenjen menadžerima javnih i privatnih poduzeća, vlasnicima poduzeća, ali i svima drugima zainteresiranima. Seminar će se održati 30. i 31. svibnja (subota i nedjelja), u franjevačkom samostanu u Aveniji Gojka Šuška 2 u Zagrebu. Program predavanja je doista bogat, a izdvajamo neke teme: o integralnoj antropologiji govorit će prof. dr. sc. Mijo Nikić, o vjeri i (ne)etičnom poslovanju prof. dr. sc. Stjepan Baloban, o menadžerima i njihovoj osobnosti dr. Helena Međugorac, o ekonomskoj i osobnoj krizi mr. sc. Andreja Švigir…
  Cijena seminara iznosi 300 kuna, a kotizacija se uplaćuje na žiro-račun Zaklade, IBAN HR 4323400091110097040, s pozivom na broj: 1680218, s napomenom: seminar za menadžere.
  Prijaviti se možete na tel.: 01 4803-043 ili
  on-line prijavnicom na www.zbjl.hr

 • U Poslovnoj zoni HTV-a o Altiusovoj konferenciji o kontrolingu

  23.4.2015.

  U Poslovnoj zoni HTV-a o Altiusovoj konferenciji o kontrolingu

  Važnost teme kontrolinga prepoznala je i Hrvatska televizija koja je u specijaliziranoj gospodarskoj emisiji Poslovna zona, emitirala 5-minutni prilog snimljen na Altiusovoj konferenciji o kontrolingu. U prilogu su o njemu govorili dr. sc. Željko Lovrinčević s Ekonomskog instituta, prof. dr. sc. Nada Vitezić s Ekonomskog fakulteta Sveučilišta u Rijeci, Nada Zver, direktorica poduzeća Ivančica, naša mr. sc. Andreja Švigir, konzultantica za kontroling…
  Emisiju možete pogledati na linku http://www.hrt.hr/enz/poslovna-zona/  
  Kad kliknete na naslov, možete i „prošetati“ linkovima različitih medija koji su donijeli informacije o konferenciji.

 • Poslušajte patera Miju Nikića u emisiji Ekonomija spasenja

  20.4.2015.

  Ekonomija spasenja, emisija koju uređuje i vodi suvlasnica Altius savjetovanja, mr. sc. Andreja Švigir na Radio Mariji, ugostila je prof. dr. sc. Miju Nikića, isusovca, filozofa i teologa. Govorio je o psihičkim bolestima poslovnih ljudi, narcisoidnoj psihodinamici ličnosti menadžera i njezinom djelovanju na okolinu. Emisiju koja traži i nalazi poveznicu ekonomije i vjere možete poslušati na linku: http://www.radiomarija.hr/arhiva/04/svigir20150417.mp3

 • Što se promijenilo u poreznom nadzoru?

  20.4.2015.

  Što se promijenilo u poreznom nadzoru?

  Ožujak nam je opet donio promjene Općeg poreznog zakona, a s njim i promjene u nadzoru. Sve o njima možete doznati na edukaciji 28. travnja (utorak). O čemu ćemo govoriti? Redom ćemo „secirati“ postupak: između ostalog, objasnit ćemo vam kako se odabiru porezni obveznici za nadzor, a kako obaveštavaju o njemu, koliko nadzor traje i što će vas inspektor tražiti… Edukaciju vodi dipl. oec. Zdravko Vukšić, viši porezni inspektor Središnjeg ureda Porezne uprave.

 • Ne propustite: Kontroling i računovodstvo proizvodnje

  20.4.2015.

  Ne propustite: Kontroling i računovodstvo proizvodnje

  Naša radionica koja „secira“ ovo područje jedna je od vaših omiljenih. Zaključujemo to prema čestim pitanjima o novim terminima. Stoga vam opet nudimo jedan: 27. travnja (ponedjeljak), vođeni Andrejom Švigir, svi vi koji ste dio proizvodnog poduzeća, neovisno jeste li vlasnik, dio menadžmenta ili ste jednostavno uključeni u proces proizvodnje, imate priliku proniknuti u pravila kontrolinga na ovom području.

 • Mijo Nikić u emisiji Ekonomija spasenja

  13.4.2015.

  Mijo Nikić u emisiji Ekonomija spasenja

  Treća Ekonomija spasenja, emisija koju uređuje i vodi suvlasnica Altius savjetovanja, mr. sc. Andreja Švigir na Radio Mariji, ugostit će prof. dr. sc. Miju Nikića, isusovca, filozofa i teologa. Tema su psihičke bolesti poslovnih ljudi, narcisoidna psihodinamika ličnosti karakteristična za menadžere i njezino djelovanje na poslovnu osobu i njezinu okolinu.
  Emisiju koja traži i nalazi poveznicu ekonomije i vjere možete poslušati u petak, 17. travnja, a počinje u 10:30 sati.
  Dosadašnji gosti (u veljači i ožujku) bili su dr. sc. Davor Perkov, profesor-docent na međunarodnom sveučilištu Libertas i prof. dr. sc. Lajoš Žager, dekan Ekonomskog fakulteta Sveučilišta u Zagrebu.

 • Kako mediji najavljuju 7. konferenciju o kontrolingu

  10.4.2015.

  Kako mediji najavljuju 7. konferenciju o kontrolingu

  Ovogodišnju konferenciju medijski podržavaju Večernji list i Poslovni dnevnik, no najave možemo vidjeti i u drugim medijima. Kad kliknete na naslov, „šetnjom“ po linkovima možete vidjeti o čemu sve pišu…
  I još jednom naglašavamo: na konferenciji će prvi put u Hrvatskoj u panel raspravi Uloga kontrolinga u hrvatskom gospodarstvu, sudjelovati stručnjaci iz područja kontrolinga i ekonomije. Osim toga, predstavnici poduzeća koja imaju kontroling, pokazat će što su s njime dobili. 

 • Ministarstvo gospodarstva pokrovitelj 7. konferencije o kontrolingu

  8.4.2015.

  Ministarstvo gospodarstva pokrovitelj 7. konferencije o kontrolingu

  Promocija kontrolinga kao važnog koncepta za unaprjeđenje poslovanja poduzeća, baš kao i razmjena znanja i iskustava stručnjaka iz tog područja, od posebnog je značaja za razvoj gospodarstva u Republici Hrvatskoj. Upravo stoga Ministarstvo gospodarstva prihvatilo je pokroviteljstvo Sedme konferencije, koja će se 16. travnja održati u zagrebačkom hotelu Sheraton. Ministar gospodarstva Ivan Vrdoljak, ujedno je i predstavnik Upravnog vijeća Agencije za investicije i konkuretnost. Agencijski Sektor za konkurentnost aktivno podržava rad klastera konkurentnosti te predlaže, prati i analizira aktivnosti za poticanje razvoja poslovne klime i olakšanja poslovanja u Hrvatskoj. Svim članovima 12 klastera konkurentnosti na konferenciji je omogućena niža cijena kotizacije (15%).

 • Hrvatska gospodarska komora partner 7. konferencije o kontrolingu

  3.4.2015.

  Hrvatska gospodarska komora partner 7. konferencije o kontrolingu

  Naša najveća zajednica gospodarstvenika osnažila je 7. Altiusovu konferenciju o kontrolingu svojim partnerstvom. Suradnja HGK i Altiusa proteže se na gotovo čitavo desetljeće; u partnerstvu smo organizirali mnoštvo seminara iz područja kontrolinga u komorama Zagreb, Osijek, Pula, Rijeka, Zadar i Šibenik… Knjiga o kontrolingu, „Kontroling - upravljanje iz backstagea“, čija je koautorica Altiusova suvlasnica, mr. sc. Andreja Švigir, promovirana je upravo u HGK - Komori Zagreb. Vjerujemo da je Komorino prihvaćanje partnerstva na konferenciji, nova potvrda „creda“ predsjednika HGK Luke Burilovića: proaktivnom poslovnom politikom osigurati održivi rast i razvoj HGK kao gospodarskog servisa koji individualiziranim pristupom članicama prenosi najbolju poslovnu praksu.

 • Znate li što je novo u Općem poreznom zakonu?

  1.4.2015.

  Znate li što je novo u Općem poreznom zakonu?

  Prošli mjesec (preciznije, od 17. ožujka) promijenjen je važan dio Općeg poreznog zakona. Time su, za sada, završene novosti čije je ishodište bio zahtjev poslovne zajednice za predvidljivosti postupanja poreznog tijela i, posredno, za pravnu sigurnost.
  Naime, Porezna uprava sada mora donositi obvezujuća mišljenja u poreznom tretmanu budućih namjeravanih transakcija poreznog obveznika. Što je još novo? Ima li poduzeće dospjele dugove, a nije u stanju odmah ih platiti, može to učiniti u roku od dvije godine. Sve o promjenama Općeg poreznog zakona doznajte na Altiusovoj edukaciji 13. travnja (ponedjeljak).

 • Dođite na seminar Obračun plaća i naknada

  1.4.2015.

  Dođite na seminar Obračun plaća i naknada

  Uz obračun plaća u poduzeću vezane su mnoge specifičnosti. Pitanja i problema za one koji se obračunima bave ima koliko hoćete, a vremena unutar poslovnih dnevnih zadataka nikad dovoljno! Zato odvojite nekoliko sati i izađite iz svojeg poduzeća, na vanjski „teren“. Dođite na edukaciju Obračun plaća i naknada 9. travnja (četvrtak), gdje ćete sa stručnjakom proći primjere koji vas u praksi muče. I, naravno, dobiti točne odgovore.

 • Duhovne vježbe za pravnike

  1.4.2015.

  Duhovne vježbe za pravnike

  Zaklada biskup Josip Lang 18. i 19. travnja u samostanu hercegovačkih franjevaca, Avenija Gojka Šuška 2, Zagreb-Dubrava organizira duhovne vježbe za pravnike. Vježbe su objedinjene pod nazivom „U tebe se Gospodine uzdam“, a među ostalima, vode ih pater Antun Cvek i pater Mijo Nikić, akademik Ivan Supičić, prof. dr. sc. Ante Vučković, fra Draženko Tomić, fra Tomislav Glavnik te velečasni Piotr Mai, Odilon Singbo i Jorge Ramos.
  Više informacija možete vidjeti na plakatu, a prijaviti se valja na:
  telefon 01/4803-043 ili
  mobitel 091/8900-981 ili
  e-mail Zaklade info@zbjl.hr ili
  i on-line prijavnicom na: www.zbjl.hr

 • Zašto su vam važne transferne cijene - provjerite 26. ožujka

  23.3.2015.

  Zašto su vam važne transferne cijene - provjerite 26. ožujka

  Upoznajte se s metodama transfernih cijena i načinom njihova odabira i primjene; naučite što nalažu naši porezni propisi kada je riječ o transfernim cijenama i kako se možete pripremiti za njihov nadzor. Doznajte sve o ugovorima o izbjegavanju dvostrukog oporezivanja. Na edukaciji 26. ožujka u Zagrebu odgovorit ćemo vam na mnoga pitanja: kako oporezivati usluge savjetovanja, menadžment fee, softwarea, izaslanih radnika, koji tip ugovora primijeniti, odnosno kada primijeniti metodu obračunavanja, a kada izuzeća…

 • Besplatno u travnju: konzalting iz područja kontrolinga

  20.3.2015.

  Besplatno u travnju: konzalting iz područja kontrolinga

  Ovaj je travanj u Altiusu rezerviran za kontroling, pa smo odlučili svakome od vas tko se prijavi na neku od kontrolerskih edukacija tijekom tog mjeseca, omogućiti besplatni telefonski konzalting. Dakle, imate li problem, dvojbu ili pitanje koje se odnosi na kontroling, ne oklijevajte - nazovite nas!
  Koje su edukacije iz kontrolinga na rasporedu u travnju?
  Napredno korištenje excela za kontroling i financije 14. (utorak)
  Analiza poslovanja - uvođenje financijskog kontrolinga kroz 20 najvažnijih pokazatelja poslovanja 21. (utorak)
  Kontroling i računovodstvo proizvodnje 27. (ponedjeljak)
  Kontroling prodajnih cijena 29. (srijeda)

 • Poslušajte: prof. dr. sc. Žager u emisiji Ekonomija spasenja

  17.3.2015.

  Poslušajte: prof. dr. sc. Žager u emisiji Ekonomija spasenja

  U petak, 20. ožujka, gost emisije Ekonomija spasenja na Radio Mariji bio je prof. dr. sc. Lajoš Žager, dekan Ekonomskog fakulteta Sveučilišta u Zagrebu. Zagrebački učenik, koji je na istom fakultetu magistrirao, doktorirao, postao redoviti profesor, pa pročelnik Katedre za računovodstvo, prof. dr. Lajoš Žager bio je idealan sugovornik za temu gospodarskog trenutka u Hrvatskoj.
  Emisiju urednice i voditeljice mr. sc. Andreje Švigir možete poslušati na linku:
   http://www.radiomarija.hr/arhiva/03/svigir20150320.mp3

 • Upisi na kontroling modul za izvršne menadžere

  2.3.2015.

  Upisi na kontroling modul za izvršne menadžere

  Za sve vas koji želite nadograditi svoja znanja iz kontrolinga, namijenili smo set od četiri jednodnevne edukacije u ožujku. Nazvali smo ga Svi moji kontrolerski alati, a nudimo ga vama, menadžerima koji znate da ćete, otkrivajući njegove tajne, poboljšati poslovanje svojeg poduzeća. Sve četiri edukacije; o otkrivanju i prevenciji poslovnih problema, upravljanju troškovima, prodajom i zalihama, radioničkog su tipa, a vode ih stručnjaci praktičari.
  Teme i raspored edukacija:
  Kako mogu otkriti i prevenirati probleme u poslovanju - 20. ožujka (petak, od 16 do 21 sat)
  Kako ću upravljati troškovima - 21. ožujka (subota, od 9 do 15 sati)
  Kako ću poboljšati prodaju - 27. ožujka (petak, od 16 do 21 sat)
  Kako ću upravljati zalihama - 28. ožujka (subota, od 9 do 15 sati)
  Cijena 4 edukacije: 4.800,00 kn + pdv
  Mogućnost plaćanja u ratama!
  Više informacija: http://static.altius.hr/content/ostalo/izvrsni-menadzeri-2015.pdf

 • Ekonomija spasenja: gost Davor Perkov

  2.3.2015.

  Ekonomija spasenja: gost Davor Perkov

  Tko je dr. sc. Davor Perkov, zašto je važan u hrvatskoj ekonomiji, što misli o gospodarskom trenutku i prognozama gospodarstva u Hrvatskoj, a što o moralu u poslovanju? O tome, ali i još mnogočemu, mogli ste čuti u prvoj emisiji Ekonomija spasenja na Radio Mariji, emitiranoj 20. veljače. Glavni motiv Ekonomije spasenja je poveznica ekonomije i katoličanstva, a svaka emisija ima svoje „sidrište“ - gosta blisko povezanog s ekonomijom. Već i naslov emisije u veljači, Kamo su nestali lideri, približio nam je dr. sc. Davora Perkova, koji se problemom vođenja bavi niz godina. Sama emisija nam je pak približila njegov rad. Autorica i voditeljica je mr. sc. Andreja Švigir.
  Emisiju možete poslušati na linku: http://www.radiomarija.hr/arhiva/02/svigir20150220.mp3

 • 30. ožujka: novi termin za MSFI i HSFI

  26.2.2015.

  Edukaciju smo održali odmah početkom ožujka, a kako ste zatražili da ponudimo još jedan termin u ovom mjesecu, izabrali smo 30. Dakle, svi oni koji žele utvrditi i proširiti znanja o primjeni MSFI i HSFI, mogu to učiniti zadnji ponedjeljak u ožujku!
  Znamo da znate kako u svoje računovodstvene politike morate uključiti rješenja koja su dio hrvatskih, odnosno međunarodnih standarda. Preduvjet za to je da poznajete računovodstvene propise. Kako ćete u suprotnom evidentirati poslovne promjene?! Želite biti potpuno sigurni u svoje računovodstvo, a možda ste došli do zida: računovodstveni standardi su toliko opsežni i komplicirano napisani... Smanjite svoje probleme: pridružite nam se na ovoj edukaciji. Zajedno ćemo obraditi područja njihove primjene (uz studije slučaja) 30. ožujka u Zagrebu.

 • Nova generacija kontroling akademije završila školovanje

  26.2.2015.

  Nova generacija kontroling akademije završila školovanje

  Učili smo, vježbali, rješavali zadatke, razmišljali… I tako od lanjske jeseni do kraja veljače ove godine. Završilo je naše radno druženje, školovanje treće generacije Altiusove kontroling akademije. Okupili smo se u listopadu, na edukaciji na kojoj su se neki polaznici prvi put susreli s praktičnim kontrolingom, a nekima je označila početak dubljeg „kopanja“ po ovom korisnom konceptu poslovanja. Posebno nas raduje zaključak polaznika po završetku akademije: primjenjivost onoga što su učili i naučili u Altiusu na njihovim radnim mjestima, u poduzećima koja su prepoznala vrijednost kontrolinga. Uskoro ćemo početi upisivati novu generaciju - pozivamo i Vas da postanete njezin dio!

 • Altius i Adacta partneri za kontroling

  18.2.2015.

  Altius i Adacta partneri za kontroling

  Mi u Altiusu vjerujemo kako su razvoj i uvođenje kontrolinga optimalni jedino ako pritom usko surađuju stručnjaci i za poslovna i za informacijska rješenja. Zato smo se odlučili na tim poslovima udružiti se s Adactom. Altius i Adacta tako su postali partneri na promicanju najboljih kontrolerskih rješenja u poduzeća u Hrvatskoj.

 • Prijavite se na seminar Upoznaj, zavoli i promijeni sebe

  12.2.2015.

  Prijavite se na seminar Upoznaj, zavoli i promijeni sebe

  Zaklada biskup Josip Lang koja skrbi o starim, bolesnim i napuštenim ljudima, od 20. do 22. veljače organizira psihološko-duhovni seminar Upoznaj, zavoli i promijeni sebe, u samostanu časnih sestara Kćeri Božje ljubavi, Granešina, u Zagrebu. Seminar je interdisciplinaran; čovjeka promatra kao tjelesno, emocionalno, društveno i duhovno biće. Zato će biti govora o medicinskoj, psihološkoj, filozofskoj, sociološkoj i teološkoj, odnosno duhovnoj pomoći, a dio je posvećen predavanju i praktičnim vježbama o glazbi koja liječi (Mozartov efekt). Polaznici seminara moći će se psihološki testirati (projektivni testovi), a testove će svakome osobno interpretirati p. Mijo Nikić. Govorit će se i o tome što nam preko snova poručuje podsvijest, odnosno naše drugo ja.
  Na seminaru sudjeluje i suvlasnica Altiusa, mr. sc. Andreja Švigir.
  Sve informacije o seminaru, uključujući i cijenu, možete vidjeti kad kliknete na naslov.

 • HIT edukacija 19. veljače: Kontroling i računovodstvo proizvodnje

  11.2.2015.

  HIT edukacija 19. veljače: Kontroling i računovodstvo proizvodnje

  Znamo da je tema odlična i da zanima mnoge od vas. A vama će vjerojatno biti važna informacija da ovu edukaciju radimo u malim grupama, na primjerima iz prakse, prolazeći kroz pravila koja su zajednička svima čija je djelatnost proizvodnja. Eto, zato vama koji upravljate proizvodnim poduzećem, dio ste njegova menadžmenta ili ste uključeni u proces proizvodnje, upućujemo poziv na radionicu Kontroling i računovodstvo proizvodnje…

 • HIT trening: analiza poslovanja i financijski kontroling

  30.1.2015.

  HIT trening: analiza poslovanja i financijski kontroling

  Još samo nekoliko mjesta ostalo je slobodno na ovoj edukaciji! Rad u maloj grupi idealan je za vas ako doista želite znati li kakvo je vaše poslovanje.
  Ako mislite da znate, imamo za vas pitanje: koje pokazatelje ste gledali pri tom ocjenjivanju? Niste sigurni koje modele trebate koristi za ocjenu uspješnosti poslovanja, kako analizirati novčani tok, procijeniti ispravnost financijskih izvještaja? Želite li uvesti financijski kontroling i htjeli biste imati važne informacije o svojem poslovanju i to na jednoj stranici, edukacija Analiza poslovanja - uvođenje financijskog kontrolinga kroz 20 najvažnijih pokazatelja poslovanja 12. veljače (četvrtak) kao stvorena je za vas…

 • Riječki Ekonomski fakultet: upisi na kontroling

  29.1.2015.

  Riječki Ekonomski fakultet: upisi na kontroling

  U tijeku su upisi na poslijediplomski specijalistički studij Kontroling na Ekonomskom fakultetu u Rijeci. Studij traje jednu i pol godinu (dva semestra predavanja i jedan semestar pisanja završnog rada). Obranom rada stječe se naziv sveučilišni specijalist za kontroling. Polaznik mora položiti osam predmeta (pet obaveznih i tri izborna) i ostvariti 60 ECTS. Cijena studija iznosi 24.000,00 kn, a u nju je uračunata realizacija programa i provedba postupka prijave i obrane završnog rada. Iznos se može platiti u nekoliko rata.
  Više informacija: voditeljica studija prof. dr. sc. Neda Vitezić, nevit@efri.hr, tel: 051 355 126
  Tajništvo: Tamara Rašetina, tamara.rasetina@efri.hr, tel: 051 355 102

 • Predavanje A. Švigir u Hrvatskom katoličkom liječničkom društvu

  28.1.2015.

  Predavanje A. Švigir u Hrvatskom katoličkom liječničkom društvu

  Očito je - tema o povezanosti ekonomije, etičnosti i duhovnosti sve je zanimljivija. Složit ćete se, ništa čudno s obzirom na gospodarske i društvene (a na razini pojedinca i psihološke) okolnosti u kojima se Hrvatska već godinama nalazi. Dakako, ovo je područje i te kako zanimljivo liječnicima i farmaceutima katolicima, pa će ga uskoro moći poslušati i članovi Hrvatskog katoličkog liječničkog društva. Predavač je mr. sc. Andreja Švigir, a predavanje će se održati 3. veljače (utorak), u prostorijama HKLD-a, u Praškoj 6/2 u Zagrebu, s početkom u 19.15 sati. Predavanje organizira Sekcija farmaceuta.

 • Na pažnju članovima nadzornih odbora

  28.1.2015.

  Na pažnju članovima nadzornih odbora

  Jedan ste od onih koji nadzire rad uprave i (sadašnjeg i budućeg) poslovanja društva? S upravom utvrđujete godišnja financijska izvješća? Htjeli biste znati provjeriti događaju li se u društvu u čijem ste nadzornom odboru nepravilnosti? Ovo je samo djelić vaših zaduženja; dugačak je popis obveza svakog člana nadzornog odbora… Koje su to obveze? Koja su vaša prava? Što morate, a što možete poduzimati? Kako ćete učiniti sve da postupate u skladu sa zakonom?
  Želite li odgovore na sva ova, ali i na vaša pitanja, dobit ćete ih na edukaciji Nadzorni odbori - znamo li uočiti lažiranja u financijskim i poslovnim izvještajima, 3. veljače.

 • Popust za sve polaznike edukacija u veljači

  28.1.2015.

  Popust za sve polaznike edukacija u veljači

  Prijavite se na jednu od naših edukacija u veljači i ostvarite čak 30% popusta na kotizaciju za 7. kontroling konferenciju 16. travnja u Zagrebu!
  Vjerujemo da ćete se složiti da je ovomjesečna ponuda Altiusovih edukacija koju možete vidjeti iznad ovog teksta poredanu po datumima - doista obilna. Naći ćete korisne radionice iz područja kontrolinga i upravljanja, od analize poslovanja kroz 20 pokazatelja, do kontrolinga proizvodnje. Moći ćete poslušati sve što vas zanima iz velike teme poreza ili sudjelovati na radionici na kojoj ćete sami izrađivati elaborata o transfernim cijenama… I nije to sve, uvjerite se sami.

 • Odlučite pomoću pravih izvještaja!

  23.1.2015.

  Odlučite pomoću pravih izvještaja!

  Vlasnik ste i/ili direktor i pitate se postoji li još neki način kojim ćete poboljšati poslovanje? Voditelj ste jednog od sektora (financija, plana i analize, kontrolinga, računovodstva, prodaje…) i vaš zadatak iz mnoštva informacija izdvojiti najvažnije za poslovanje? Ili ste informatičar čija je zadaća poboljšavanje sustava? Jedno je sigurno, svi dobro znate da vam jedino doista kvalitetan sustav izvještavanja omogućava ispravno odlučivanje. O tome, ali i o vašoj ulozi u izgradnji sustava, govorit će vam naši konzultanti na edukaciji o izvještavanju, 27. siječnja.

 • Ekonomija spasenja na Radio Mariji

  16.1.2015.

  Sudeći po najavi, ali i po mnoštvu poziva slušatelja, Ekonomija spasenja bit će i te kako slušana emisija na Radio Mariji. Naime, od 20. veljače program ovog radija bit će bogatiji za emisiju čija je glavna tema - ekonomija. Vodit će je mr. sc. Andreja Švigir, koja potpisuje autorstvo, a težište će joj biti na poveznici ekonomije i katoličkog nauka. Gost emisije je doktor ekonomskih znanosti Davor Perkov. U najavnoj emisiji 16. siječnja, u razgovoru glavnog urednika radija, Stjepana Fridla s gospođom Švigir, uvodu u Ekonomiju spasenja, čuli smo i da se osniva Udruga katoličkih menadžera Kamen. Siječanjsku emisiju možete poslušati na linku:
  http://www.radiomarija.hr/arhiva/01/svigir20150116.mp3

 • Naučite se boriti protiv nelikvidnosti!

  16.1.2015.

  Naučite se boriti protiv nelikvidnosti!

  Je li vaše poduzeće zdravo? Znate li uopće kakvo je njegovo pravo stanje? Znate li prepoznati znakove koji ukazuju da bi ugrožen mogao biti čak i njegov opstanak? Jedan od pokazatelja loše „krvne slike“ poduzeća svakako je likvidnost. Što je ključno u borbi protiv nelikvidnosti; možete li svoju smanjiti? Ako vas ova tema zanima i ako nam vjerujete kad vam kažemo da postoji rješenje, ne propustite edukaciju U 7 koraka do bolje likvidnosti, koja je na rasporedu 22. siječnja (četvrtak) u Zagrebu.

 • Ekonomija spasenja na Radio Mariji

  13.1.2015.

  Ekonomija spasenja na Radio Mariji

  Prvi put 16. siječnja, a potom svaki treći petak u mjesecu s početkom u 10 i 30 sati, Radio Marija u svojem će programu imati emisiju čija je glavna tema - ekonomija. Vodit će je mr. sc. Andreja Švigir, koja potpisuje autorstvo, a težište će joj biti na poveznici ekonomije i katoličkog nauka. Ekonomija spasenja pokušat će odgovoriti na pitanja koja muče menadžere, zaposlenike i sve koji promišljaju o gospodarskom trenutku u Hrvatskoj, a pritom temelje za odgovore traže u vjeri. U prvoj emisiji, pater Stjepan Fridl, glavni urednik Radio Marije, predstavit će novu autoricu emisije i s njom porazgovarati o Udruzi katoličkih menadžera Kamen.

 • Siječanjski popust: edukacija Novosti u porezima, plaćama i JOPPD

  5.1.2015.

  Siječanjski popust: edukacija Novosti u porezima, plaćama i JOPPD

  Prvoga dana 2015. na snagu su stupile porezne promjene. Što su nam sve donijele, doznat ćete na našoj edukaciji 23. siječnja (petak), koju vam posebno preporučamo. Ne samo zbog iznimno važne teme, već i zato što vam darujemo popust! Naime, cijena edukacije iznosi samo 500 kn + pdv, a proći ćemo novosti u svim porezima, kao i popunjavanje obrasca JOPPD, odnosno njegove ispravke.

 • Novi termin za seminar o Zakonu o radu

  22.12.2014.

  Novi termin za seminar o Zakonu o radu

  Stigao je i taj datum - svi poslodavci moraju svoje interne akte uskladiti sa Zakonom o radu. Novosti povezane s radnim odnosima reguliraju pitanja radnog odnosa, radnog vremena, otkaznog roka, bolovanja i godišnjeg odmora, rada na izdvojenom mjestu, zapošljavanja na neodređeno vrijeme… O svim tim i mnogim drugim promjenama, možete se informirati ako nam se pridružite na edukaciji 19. siječnja (ponedjeljak).

 • Otklonite pogreške pri poreznoj prijavi!

  22.12.2014.

  Otklonite pogreške pri poreznoj prijavi!

  Bliži se rok podnošenja poreznih prijava na dodanu vrijednost, dohodak i dobit… Jeste li sigurni da znate koje računovodstvene i porezne postupke možete provesti prije konačnih godišnjih financijskih i poreznih izvještaja? Ako niste, steknite sigurnost s nama, na edukaciji 13. siječnja (utorak)! Na praktičnim primjerima ćemo vam predočiti posebnosti njihova sastavljanja, kojima možete i - uštedjeti.

 • Kako se radi na našim akademijama

  15.12.2014.

  Kako se radi na našim akademijama

  Altiusove akademije - bez obzira radi li se o Kontroling akademiji, Forenzičnoj akademiji ili o Pripremama za ispit za poreznog savjetnika - doista su postale jedan od naših zaštitnih znakova. Vjerujemo da na svakoj edukaciji u sklopu tih višemjesečnih školovanja, neovisno o temi, polaznici dobivaju dio korisnih, primjenjivih znanja i tako iz predavanja u predavanje postaju meritorniji za poslove koje obavljaju. Ako nam se želite priključiti, nikad nije kasno; već upisujemo nove polaznike, pa očekujemo Vaš poziv ili e-mail s pitanjima. Djelić atmosfere možete vidjeti na fotografijama…

 • Altius s kontrolingom u Lisinskom

  7.12.2014.

  Altius s kontrolingom u Lisinskom

  Završen je ovogodišnji Poslovni uzlet, cjelogodišnji projekt Poslovnog dnevnika koji je nastojao osnažiti položaj malih i srednjih poduzetnika u Hrvatskoj. Altius - partner za kontroling Poslovnog uzleta, promovirao je ovaj poslovni koncept za vrijeme cijelog projekta, serijom edukacija od Rijeke do Osijeka, od Pregrade do Zagreba… U Koncertnoj dvorani Lisinski 1. prosinca i mi smo pljeskom nagradili najboljih 15 poduzetnika iz pet hrvatskih regija. I još im jednom čestitamo!

 • Božićni dar vama: besplatna radionica Kako do učinkovitog kontrolinga

  1.12.2014.

  Božićni dar vama: besplatna radionica Kako do učinkovitog kontrolinga

  Svi kontroleri koji se prijave na edukaciju Kako do učinkovitog kontrolinga 19. prosinca, sa sobom mogu besplatno povesti suradnika iz poduzeća u kojem rade! To je Altiusov božićni dar - besplatno sudjelovanje na edukaciji za drugog polaznika, neovisno radi li se o vlasniku, direktoru, menadžeru, IT-stručnjaku iz istog poduzeća...
  Dakle, kontroleri, dovedite osobu za koju vjerujete da je, osim vas, presudna za vaš kontrolerski uspjeh i uspjeh vašeg poduzeća. Oboje ćete s edukacije otići s novim, praktičnim znanjima! Edukacija je radioničkog tipa - rješavat ćete primjere iz „života“, vođeni jednom od najboljih praktičarki kontrolinga, mr. sc. Andrejom Švigir.
  Cijena za dva polaznika: 1.300,00 kn + pdv + 5% popusta

 • Altius i kontroling u Lisinskom

  24.11.2014.

  Ovogodišnji Poslovni uzlet bliži se svom kraju. Cjelogodišnji projekt Poslovnog dnevnika kojim se želi osnažiti položaj malih i srednjih poduzetnika, završava 1. prosinca u Zagrebu, svečanom manifestacijom u Koncertnoj dvorani Lisinski. Ona uključuje konferenciju Hrvatska - zemlja poduzetnika i besplatne edukacije. Mi u Altiusu smo ponosni što smo partner za kontroling Poslovnog uzleta i što smo 2014. kontroling približili hrvatskim poduzećima. S nekima od njih radimo i dalje na razvoju kontrolinga. Štoviše, raduje nas njihov napredak koji bez kontrolinga ne bi bio moguć…

 • HIT edukacija 11. prosinca: Kontroling i računovodstvo proizvodnje

  21.11.2014.

  HIT edukacija 11. prosinca: Kontroling i računovodstvo proizvodnje

  Ponavljamo iznimno korisnu edukaciju! Netom smo je odradili u studenome, a pred vama je novi termin, posljednji ovogodišnji. Zašto vam ga već nudimo? Zato što su nas pohvale polaznika nakon prošle edukacije učvrstile u uvjerenju da smo organizirali i proveli program koji su dugo čekali… Radili smo na primjerima iz prakse, prolazeći kroz pravila koja su zajednička svima čija je djelatnost proizvodnja. Učinite to i vi, pridužite nam se 11. prosinca!
  Na slikama možete vidjeti kako nam je bilo posljednji put…

 • Upravljanje troškovima u Osijeku

  11.11.2014.

  Upravljanje troškovima u Osijeku

  Dobro da je predavaonica na Poljoprivrednom fakultetu u Osijeku dovoljno velika; da nije, mnoštvo zainteresiranih za temu o troškovima ostalo bi pred vratima i ne bi čuli što sve o njoj kaže Altius. Kako zapravo treba upravljati troškovima u poduzećima, objasnila je, naime, voditeljica Altiusova kontroling tima, mr. sc. Andreja Švigir. Sudionici, odreda menadžeri iz malih i srednjih poduzeća istočnoga dijela Hrvatske, okupili su se 12. studenoga na Poslovnom uzletu, kako bi poslušali jednu od najboljih hrvatskih stručnjakinja - praktičarki za područje kontrolinga.

 • Edukacija Ključni pokazatelji uspjeha u prodaji

  10.11.2014.

  Edukacija Ključni pokazatelji uspjeha u prodaji

  Nikome tko danas radi u prodaji nije lako! Štoviše, izvrsnost u prodaji toliko je teško doseći, da je svako dodatno znanje koje je olakšava, i te kako dobro došlo. Najvažniji u prodaji su, dakako, rezultati. Kako ćemo njih izmjeriti? Ako vas ta tema zanima i ako znate da bez znanja o ključnim pokazateljima prodaje ne možete ispravno obavljati svoj posao, preporučamo vam edukaciju KPI (ključni pokazatelji) uspjeha u prodaji, 19. ožujka.

 • Još samo tri mjesta na edukaciji Kontroling i računovodstvo proizvodnje!

  10.11.2014.

  Još samo tri mjesta na edukaciji Kontroling i računovodstvo proizvodnje!

  Ostala su još samo tri slobodna mjesta! Stoga se požurite s prijavom na edukaciju Kontroling i računovodstvo proizvodnje, 20. studenoga u Zagrebu!
  Ako je vaše poduzeće proizvodno, ne sumnjamo da će vas privući naš poziv da nam se pridružite na edukaciji namijenjenoj upravo takvim poduzećima, Kontroling i računovodstvo proizvodnje, 20. studenoga u Zagrebu. Zajedno ćemo, radeći na primjerima iz prakse, proći kroz pravila koja su zajednička svima koji se bave proizvodnjom. Sigurni smo da ćete nakon edukacije znati koji vam je proizvod profitabilan. A kad to znate, pola posla ste obavili…

 • Ne propustite edukaciju o novim poreznim propisima

  4.11.2014.

  Ne propustite edukaciju o novim poreznim propisima

  Početkom 2015. stižu nam promjene poreza na dohodak, PDV-a i poreza na dobit. Sve novosti doznat ćete na našoj edukaciji Izmjene poreznih propisa. Pozivamo Vas da nam se pridružite 9. prosinca (utorak), na čak sedam sati radionice, uz dodatno predavanje o pripremama za završni račun, po promotivnoj cijeni od 700,00 kn + pdv.
   

 • Zaklada biskup Lang: Okrugli stol o hrvatskom gospodarstvu

  10.10.2014.

  Zaklada biskup Lang: Okrugli stol o hrvatskom gospodarstvu

  Zaklada biskup Josip Lang, koja skrbi i siromašnim i napuštenim ljudima, organizira okrugli stol „Društveno odgovorno poslovanje - postoji li drugi put za hrvatsko gospodarstvo“. Okrugli stol će se održati u Zagrebu, 23. listopada (četvrtak) od 19 sati, u dvorani uz baziliku srca Isusova, Palmotićeva 33. Sudjelovat će prof. dr. sc. Mislav Ante Omazić, prof. dr. sc. Mate Babić, prof. dr. sc. Mijo Nikić, DI i mr. sc. Andreja Švigir. Pridružite im se!

 • Edukacija u Rijeci: Kako ne pogriješiti pri obračunu PDV-a?

  4.10.2014.

  Edukacija u Rijeci: Kako ne pogriješiti pri obračunu PDV-a?

  Područje PDV-a uvijek obiluje mnoštvom pitanja svih koji su zaduženi za kreiranje porezne politike poduzeća. O čemu sve morate misliti pri njegovu obračunu, podsjetit ćemo vas na edukaciji Sve o PDV-u: izbjegnite pogreške, koja obiluje primjerima iz prakse. Priključite nam se, zajedno ćemo pronaći odgovore na sva vaša pitanja i dvojbe. Edukacija je na rasporedu 20. listopada (ponedjeljak).  

 • Popust na edukaciji o Excelu u Osijeku

  23.9.2014.

  Popust na edukaciji o Excelu u Osijeku

  Radionicu Excel za financijaše i kontrolere održat ćemo 24. listopada u Osijeku. Za poduzeća Osječko baranjske županije popust iznosi 20%, odnosno cijena cjelodnevne edukacije je 1.040,00 + pdv. Upoznat ćete se naprednim funkcijama u MS Excelu koje će vam olakšati poslovanje u poslovnoj analizi. Vježbat ćemo kako bismo kvalitetno analizirali financijske izvještaje i novčani tok, izrađivali i upravljali tablicama.
  Više informacija:
  Osijek: Udruga računovođa i financijskih djelatnika Osijek
  gđa Marija Kmoniček
  tel: 031 283 675
  Zagreb: Altius savjetovanje
  tel: 01 4852 762

 • Prijavite se na seminar „Upoznaj, zavoli i promijeni sebe“ u listopadu

  11.9.2014.

  Prijavite se na seminar „Upoznaj, zavoli i promijeni sebe“ u listopadu

  Početkom prošle godine prvi smo vas puta pozvali da nam se pridružite na psihološko-duhovnim seminarima koje organizira Zaklada biskup Josip Lang. Otada smo se družili nekoliko puta, uvijek je bilo i lijepo i korisno, pa sve vas koji biste se htjeli priključiti, sad pozivamo opet. U samostanu sestara Kćeri Božje ljubavi, Granešina 7 u Zagrebu, od petka, 3. listopada, do nedjelje, 5. listopada, okupit ćemo se na susretu „Upoznaj, zavoli i promijeni sebe“. Seminar vode pateri Mijo Nikić i Antun Cvek, a među suradnicima je i Altiusova predavačica mr. sc. Andreja Švigir koja će govoriti o etičnosti u poslovanju. Informacije i prijave za seminar: Zaklada biskup Josip Lang, Palmotićeva 33, Zagreb; tel: 01/4803-043; mob: 091/8900-981 www.zbjl.hr; e-mail: info@zbjl.hr

 • Seminar o troškovima za poduzetnike i menadžment

  11.9.2014.

  Što zapravo znači upravljati troškovima i kako se to radi, pitanja su koja muče sve poduzetnike. Sigurno je jedno: razumijevanje posebnosti troškova pridonosi boljem upravljanju i ostvarivanju poslovnih ciljeva. Altiusova konzultantica za kontroling, mr. sc. Andreja Švigir, na seminaru Kontroling troškova govorit će o toj bitnoj temi poslovanja. Seminar će se, u suradnji Altiusa i Poslovnog dnevnika, održati 18. rujna (četvrtak) u Zagrebu. Svi zainteresirani mogu se javiti na tel 01 4852 762 ili na e-mail info@altius.hr.

 • Trebate pomoć pri planiranju? Rješenje: konzalting i edukacija

  5.9.2014.

  Trebate pomoć pri planiranju? Rješenje: konzalting i edukacija

  Edukacija Uspješno planiranje poslovanja koju smo održali početkom rujna pokazala je da je mnogima potrebna pomoć pri kvalitetnom planiranju. Dakako, sad je pravo vrijeme za razmišljanje o sljedećoj poslovnoj godini, što je potvrdio i broj polaznika koji su nam pristigli na taj seminar, kako bi svladali i teorijsku i praktičnu stranu planiranja. Stoga vas pozivamo da nam se javite, bez obzira želite li znanja o planiranju produbiti na sljedećoj edukaciji, 1. i 2. listopada, ili trebate konzalting.

 • Obračun dnevnica i putnih troškova 18. ožujka!

  23.7.2014.

  Obračun dnevnica i putnih troškova 18. ožujka!

  Mnogo je pravila i odredbi koje moramo znati kako bismo ispravno obračunavali dnevnice i putne troškove. To najbolje znaju u onim poduzećima u kojima je proveden nadzor… Kako ne biste griješili pri utvrđivanju, obračunu i isplati troškova službenog puta, terenskih dodataka i nadoknadi korištenja privatnog vozila u službene svrhe (loko-vožnja), pridružite nam se na edukaciji 18. ožujka (srijeda) u Zagrebu. Govorit ćemo i o tome kome, kada i kako se troškovi isplaćuju neoporezivo.

 • Pridružite se pripremama za ispit za poreznog savjetnika

  23.7.2014.

  Pridružite se pripremama za ispit za poreznog savjetnika

  Razmišljate o karijeri poreznog savjetnika? Za nju trebate položiti ispit za stjecanje zvanja porezni savjetnik koji zahtijeva usvojena opsežna znanja iz područja poreznog sustava RH, oporezivanja, ali i računovodstva i prava, kao i načina provedbe poreznog nadzora. Da biste u tome uspjeli, pomoći će vam Altius, provedbom priprema za ispit. Njih su uspješno završile već četiri skupine polaznika u Zagrebu i Splitu. Pripreme održavamo od listopada 2014. do svibnja 2015. u Zagrebu (svaki mjesec jedna radionica, jedna je besplatna).
  Više o pripremama za ispit za poreznog savjetnika pročitajte kad klinete na naslov.

 • Altius pokreće Financijsko računovodstvenu akademiju

  23.7.2014.

  Altius pokreće Financijsko računovodstvenu akademiju

  Htjeli biste usvojiti i(li) produbiti znanja iz područja financija i računovodstva? Svjesni ste da će vam ta znanja omogućiti napredak u karijeri? U tom slučaju, predlažemo vam da se pridružite našoj Financijsko računovodstvenoj akademiji. Akademija se održava od listopada 2014. do travnja 2015. u Zagrebu (svaki mjesec jedna radionica, posljednja je besplatna). Naučit ćete sastavljati financijske i porezne izvještaje, izrađivati poslovne i financijske planove, investicijske studije…
  Više o Financijsko računovodstvenoj akademiji pročitajte kad kliknete na naslov.

 • Donesen Zakon o radu - prijavite se na našu edukaciju 4. rujna!

  16.7.2014.

  Donesen Zakon o radu - prijavite se na našu edukaciju 4. rujna!

  Nakon što je Hrvatski Sabor 15. srpnja 2014. izglasao novi Zakon o radu, on je objavljen u Narodnim novinama 30. srpnja i stupio na snagu 7. kolovoza. Koje sve promjene on donosi, otkrijte na Altiusovoj edukaciji 4. rujna (četvrtak). Polaznicima ćemo dati sveobuhvatni pregled novih odredbi, s posebnim naglaskom na one koje se u bitnome razlikuju od ranijeg zakonodavnog uređenja. Svi poslodavci dužni su uskladiti svoje interne akte s novim Zakonom!

 • Što o forenzičnoj akademiji kažu polaznici?

  8.7.2014.

  Prošlo je „vatreno krštenje“ - u srpnju je završila prva Altiusova forenzična akademija, u kojoj su se polaznici od početka godine specijalizirali za ispitivanje i dokazivanje nezakonskih postupaka u gospodarstvu. Naučili smo kako otkriti lažiranje financijskih izvještaja, odnosno prepoznati skrivanje gubitaka ili dobitaka na rezultatu poslovanja ili na imovini. Jednodnevne radionice koje su krenule u siječnju odlikovala je interaktivnost, samostalni rad polaznika na praktičnim primjerima i na studijima slučajeva. Kliknete li na naslov, otkrit ćete što su neki polaznici rekli po završetku akademije.

 • Peto savjetovanje o transfernim cijenama - kako je bilo?

  8.7.2014.

  Peto savjetovanje o transfernim cijenama - kako je bilo?

  Lipanj je, kad govorimo o Altiusovim godišnjim skupovima, rezerviran za poreze. Tako je to od 2010. godine, otkad organiziramo savjetovanja o transfernim cijenama i međunarodnom oporezivanju. Ovogodišnje savjetovanje radnog naslova „Imate li dokumentaciju koju traži porezna uprava“, 12. lipnja u Zagrebu je okupilo sve one koji traže najbolja rješenja za poreznu praksu svojih poduzeća. Specifičnost našeg posljednjeg savjetovanja je bila to što je tema transfernih cijena ulaskom Hrvatske u Europsku uniju postala još važnija. Sudionike je zanimalo što se promijenilo od 1. srpnja 2013., što su i doznali iz najboljeg izvora, stručnjaka Porezne uprave Ministarstva financija. Savjetovanje možete i „posjetiti“ pogledom na fotografije, kad kliknete na naslov.

 • Kontroling na Effectusu i Libertasu

  8.7.2014.

  Kontroling na Effectusu i Libertasu

  Kao i svi studenti, tako i oni Visokog učilišta Effectus te Visoke poslovne škole Libertas, odslušali su godinu 2013./2014. I na Effectusu i na Libertasu, nastavni program obuhvaća kontroling. Njega sadrži jedan od specijalističkih diplomskih stručnih studija Effectusa, Menadžment financija te diplomski studij na Libertasu, Menadžment bankarstva, osiguranja i financija (na oba predavač je mr. sc. Andreja Švigir). Što nakon odslušane godine o kolegiju Kontroling misle studenti, pročitajte kad kliknete na naslov.

 • Kontroling prodaje i kupaca na Poslovnom uzletu

  8.7.2014.

  Kontroling prodaje i kupaca na Poslovnom uzletu

  Početak srpnja ponovo je bio prilika da malim i srednjim poduzetnicima približimo kontroling. Projekt Poslovnog dnevnika, Poslovni uzlet, u Zagrebu je okupio čak 1800 poduzetnika na dva događaja. Jedan su činile konferencije o izvozu, turizmu i administrativnim preprekama, a drugi edukacije. Upravo u tom dijelu sudjelovao je Altius, predavanjem iz područja kontrolinga. Malim i srednjim polaznicima tako smo prenijeli dio znanja koji se odnosi na kontroling prodaje i kupaca.

 • Završeno školovanje za kontrolere u Makedoniji

  8.7.2014.

  Završeno školovanje za kontrolere u Makedoniji

  Druga generacija koja se u Makedoniji školuje za menadžera kontrolinga, završila je svoju obuku. Školovanje je organizator, Triple S Group iz Skoplja, povjerilo Altius savjetovanju. Voditeljica programa, mr. sc. Andreja Švigir, autorica je programa jedine formalne naobrazbe iz područja kontrolinga u toj zemlji. „Zadovoljna sam razinom znanja koju su polaznici dosegli. Drago mi je što im kontroling postaje nezaobilazan u njihovom radu“, rekla je mr. sc. Švigir. A što kažu oni koji su odslušali program? Njihove dojmove dobro oslikava jedna polaznica, koja je na kraju kazala: „Uopće ne znam kako sam dosad mogla raditi bez kontrolinga!“

 • U listopadu kreću i kontroling i forenzična akademija

  4.7.2014.

  U listopadu kreću i kontroling i forenzična akademija

  Od jeseni ponovo počinju dvije Altiusove akademije: kontroling i forenzična. Do sad su školovanje završile dvije grupe kontroling akademije, zašto se vi ne biste priključili trećoj? Jamčimo vam da ćete nakon njezinog pohađanja razviti kompetencije koje vam trebaju kako biste ispunili svoje poslovne ciljeve. Na forenzičnu akademiju mogu se pak upisati svi koje zanima forenzično računovodstvo, odnosno oni koji se žele specijalizirati za ispitivanje i dokazivanje nezakonskih postupaka u gospodarstvu.
  Više o akademijama pročitajte kad kliknete na naslov.

 • U tijeku upisi na jednogodišnja školovanja

  4.7.2014.

  U tijeku upisi na jednogodišnja školovanja

  Altius savjetovanje u suradnji s Poslovnim učilištem Experta upisuje novu generaciju za stjecanje sljedećih zvanja:
  - kontroling menadžer - 7. generacija
  - financijsko računovodstveni menadžer - 6. generacija
  - porezni savjetnik - 4. generacija
  Ova tri jedinstvena programa verificiralo je Ministarstvo znanosti, obrazovanja i športa i upisuju se u radnu knjižicu.
  Pridružite se školovanju i steknite sveobuhvatna znanja koja prenose vrhunski stručnjaci!
  Cijena godišnjeg školovanja: 24.000,00 kn; plativo u ratama.

 • Altius član Međunarodne skupine za kontroling

  6.6.2014.

  Altius član Međunarodne skupine za kontroling

  Altius savjetovanje je novi član Međunarodne skupine za kontroling (International Group of Controlling)! U tu smo organizaciju primljeni na godišnjoj glavnoj skupštini, koja se ovaj put održala kod nas, u Splitu. IGC je asocijacija čiji je jedan od ciljeva unaprjeđenje kontrolerske prakse. Dakako, unaprijeđujemo je i razmjenom znanja, pa je tako ovogodišnjem skupu nazočilo 40-ak članova iz Austrije, Bjelorusije, Češke, Italije, Mađarske, Njemačke, Poljske, Rumunjske, Rusije, SAD, Slovenije, Srbije, Švicarske te, dakako, Hrvatske, koji su nakon izlaganja živo raspravljali o ovom poslovnom konceptu.

 • Naše predavanje iz poreznog kontrolinga u Jastrebarskom

  2.6.2014.

  Na jednom mjestu oko 800 poduzetnika! Toliko ih se, naime, okupilo na edukativnoj i kulturno-zabavnoj priredbi Poslovni uzet za male i srednje poduzetnike i obrtnike Zagrebačke županije, koju je Poslovni dnevnik organizirao u subotu, zadnjeg dana svibnja, u Jastrebarskom. Manifestacija je bila dio projekta Poslovni uzlet. Partner projekta za dio koji se odnosi na kontroling je Altius, pa smo u subotu i mi održali predavanje. Tema je bila porezni kontroling, a naše je zadovoljstvo potpuno - i nazočnošću i zanimanjem poduzetnika...

 • Seminar za menadžment 21. stoljeća - kako je bilo?

  2.6.2014.

  Seminar za menadžment 21. stoljeća - kako je bilo?

  Kako nam je bilo? Prelijepo! Ili, drukčije rečeno, uvjereni smo da smo u ponedjeljak, u novi radni tjedan, krenuli ojačani svime što smo čuli i što smo radili na seminaru Duhovnost, ekonomija i psihologija za menadžment 21. stoljeća. U Domu pastoralnih susreta u Lovranu zajedno smo proveli petak, subotu i nedjelju (ušli smo iz svibnja u lipanj), a sudjelovanjem smo pomogli Zakladi biskup Josip Lang koja se brine za starije, nemoćne i siromašne. Dakako, seminar je bio namijenjen menadžerima, direktorima i upraviteljima privatnih i državnih poduzeća i ustanova, a predavali su prof. dr. sc. Mijo Nikić, pater Antun Cvek, prof. dr. sc. Mate Babić, prof. dr. sc. Ivan Koprek, dr. med. Marina Jurčić i naša mr. sc. Andreja Švigir, nizom predavanja o povezanosti ekonomije, duhovnosti i psihologije.

 • Altius na 9. konvenciji Hrvatskih izvoznika

  2.6.2014.

  Altius na 9. konvenciji Hrvatskih izvoznika

  Svakoga proljeća, pa tako i ovog, Hrvatski izvoznici okupljaju se na svojoj godišnjoj konvenciji. Kako ove godine obilježavaju 10 godina postojanja udruge, glavna tema 9. konvencije, 3. lipnja u zagrebačkom Hotelu Westin bila je - Kontinuitet u izvrsnosti. Dio popodnevnog programa konvencije činile su i tri radionice. Na dvije od njih je sudjelovao i Altius - u sklopu teme Kako do izvrsnosti u poslovanju, govorili smo o upravljanju rezultatima, odnosno o menadžerskom izvještavanju. Pridružili smo se i radionici Gospodarska diplomacija - veza s izvoznicima, s temom o ugovorima o dvostrukom oporezivanju.

 • Ponovo seminar o poreznom nadzoru

  29.5.2014.

  Ponovo seminar o poreznom nadzoru

  Kako izgleda porezni nadzor i malih i velikih poreznih obveznika? Drukčije, ali naplata poreznog duga je ista, tvrde u Ministarstvu financija. Kakav je doista postupak nadzora, kako se biraju obveznici za porezni nadzor, što ih u njemu očekuje, koje su njihove obveze i prava… sve to možete doznati na seminaru Što ako dođe porezni nadzor, 4. lipnja u Zagrebu. Vodi ga dipl. oec. Zdravko Vukšić, viši porezni inspektor Središnjeg ureda Porezne uprave.

 • Pridružite nam se u svibnju: Excel za kontroling i financije

  21.5.2014.

  Pridružite nam se u svibnju: Excel za kontroling i financije

  Zašto se mučiti, kad možete naučiti? I to od stručnjaka, koji će vam excel približiti, neovisno o vašoj razini znanja. Stoga vas pozivamo na dvije edukacije o excelu za kontroling i financije; 28. svibnja održat ćemo uvodni dio, a dan kasnije namijenjen je ne samo onima kojima excel nije nepoznanica, već i svima kojima je potrebna nadogradnja znanja od prethodnog dana. Dakako, možete se prijaviti i na samo jednu edukaciju, ovisno o svojoj razini poznavanja excela. Vježbajući s nama, naučit ćete njegove korisne funkcionalnosti i mogućnosti.

 • Gostovanje Andreje Švigir na Katoličkom radiju

  12.5.2014.

  Je li današnjim menadžerima, koji (ne samo) u sklopu svojeg rada, pokušavaju živjeti i svoju vjeru, to doista i moguće? Je li njihova duhovnost moguća u poslovnom svijetu Hrvatske, opterećenom i ekonomskim poteškoćama i općom krizom morala? Na ta i slična pitanja u emisiji Katoličkog radija Znakovi vremena (voditeljica Tanja Popec), u srijedu, 14. svibnja, pokušali su odgovoriti pater Mijo Nikić i mr. sc. Andreja Švigir. Emisija je bila i odlična najava interdisciplinarnog seminara Duhovnost, ekonomija i psihologija za menadžment 21. stoljeća, koji će se od 30. svibnja do 1. lipnja održati u Domu pastoralnih susreta u Lovranu. Sve o seminaru na koji ste i vi pozvani, možete doznati na našoj stranici.
  Emisiju Znakovi vremena možete poslušati kad kliknete na naslov ovog teksta.

 • Altius za Kontroling klub u Makedoniji

  12.5.2014.

  Altius za Kontroling klub u Makedoniji

  Odavno više nije pitanje treba li poduzeću kontroling, već je pitanje što poduzeće može učiniti za njegov razvoj. Shvaćaju to i u europskim državama koje još nisu članice EU, pa tako i u Makedoniji. Stalne napore koje čini skopski Triple S Group, kako bi promovirao kontroling u toj zemlji, već nekoliko godina osnažuje i Altius - predavanjima i školovanjem menadžera kontrolinga. Stoga ćemo i 26. svibnja nazočiti Drugom kontroling klubu, godišnjem susretu svih koji znaju da im je kontroling uvjet bez kojeg poduzeće ne može opstati. Konzultantica mr. sc. Andreja Švigir u Skoplju će govoriti o najnovijim metodama i tehnikama kontrolinga.

 • Predavanje mr. sc. Andreje Švigir za Poslovni dnevnik

  5.5.2014.

  Što je koncept kontrolinga i koji su preduvjeti za njegovo uvođenje i razvijanje? Zašto je kontroling neophodan svakom poduzeću u Hrvatskoj? Kakav je odnos kontrolinga s menadžmentom i funkcijama u poduzeću? Kako se određuje, formira i koristi sustav izvještavanja, koja su područja izvještavanja? Kako organizirati kontroling u poduzeću? Na sva ova, i mnoga druga pitanja, odgovorit će konzultantica za kontroling, mr. sc. Andreja Švigir, na seminaru Uvođenje i razvoj kontrolinga, koji će se, u suradnji Altiusa i Poslovnog dnevnika održati 8. svibnja (četvrtak) u Zagrebu. Svi zainteresirani za detalje o temi mogu se javiti na info@altius.hr.

 • Novi termin za seminar o novom Zakonu o radu

  5.5.2014.

  Novi termin za seminar o novom Zakonu o radu

  Donošenje novog Zakona o radu odgođeno je u travnju po tko zna koji put. Pregovori Ministarstva rada, Hrvatske udruge poslodavaca i sindikata zapeli su na tri glavna pitanja: malih poduzeća, rada preko agencija i izvanrednog produljenja radnog tjedna. Što će naposljetku biti, odnosno, koje će promjene donijeti novi ZOR i kada će se to dogoditi, doista je teško reći. U svakom slučaju, Altius je spreman; čim zakon stigne na sjednicu Vlade, ponudit ćemo vam termin za seminar na kojem ćemo vas upoznati sa zakonom. Pratite, dakle, našu stranicu i obavijesti na njoj, kako biste se pravodobno upoznali sa novim odredbama i pravilima ovog iznimno važnog zakona.

 • S Altiusom u Oxford

  26.4.2014.

  S Altiusom u Oxford

  Altius je postao partner CBL Internationala, preko kojeg se ovo ljeto možete upisati na Oxford Summer Business School, Oxford Summer Law School ili Oxford Summer School, u trajanju od dva tjedna. Dakle, svima vama koji dio ljeta ove godine želite odvojiti za učenje i dodatnu naobrazbu, predlažemo: učinite to u Oxfordu! Ima li boljeg mjesta za usvajanje znanja iz ekonomije, prava te filozofije i politike, no što je jedno od najstarijih i najslavnijih sveučilišta svijeta, nedaleko Londona?
  Više informacija o programima, terminima, predavanjima, njihovom trajanju i cijeni možete dobiti na info@altius.hr.
  U privitku ćete naći popis svih tema iz kojeg možete izabrati ono što vas zanima.
  Termini:
  6. srpnja - 19. srpnja
  20. srpnja - 2. kolovoza
  3. kolovoza - 16. kolovoza
  17. kolovoza - 30. kolovoza
  31. kolovoza - 13. rujna

 • Zbog velikog zanimanja ponavljamo MSFI i HSFI u svibnju

  14.4.2014.

  Već 12. i 13. svibnja (ponedjeljak i utorak) opet nam se možete pridružiti na edukaciji MSFI i HSFI, jer smo grupu u travnju - popunili. Interes koji ste pokazali za „šetnju“ standardima nije nas iznenadio, s obzirom da smo i te kako svjesni kako su i teorijska podloga i obrada praktičnih primjera koje smo najavili, ono što vam doista treba. Stoga, svi oni koji ste propustili travanj, nemojte to učiniti u svibnju; pridružite nam se i upoznajte se sa specifičnostima i nedorečenostima MSFI i HSFI…

 • O Altiusu u Poslovnom dnevniku

  10.4.2014.

  Poslovni dnevnik, najčitanije hrvatske poslovne novine, prepoznale su našu misiju: razvoj koncepta kontrolinga u hrvatskim poduzećima.
  Kad kliknete na naslov, na linkovima možete vidjeti kako nas Poslovni dnevnik prati na tom području, posebno što se tiče menadžerskog izvještavanja na jednoj stranici, dashboarda. Dashboard, koji Altius nudi kao rješenje za izbjegavanje problema izvještavanja, jedinstveni je alat. Pomoću njega, odlučivanje je i lakše i ispravnije.

 • Za financijske institucije: edukacija Vizualizacija i eksplorativna analiza kreditnog rizika

  4.4.2014.

  Za financijske institucije: edukacija Vizualizacija i eksplorativna analiza kreditnog rizika

  Portfolio menadžeri, kreditni analitičari, zaposlenici odjela odobravanja, monitoringa, naplate, modeliranja kreditnog rizika te oni koji se bave strateškim upravljanjem kreditnim rizikom i internom validacijom, svakako bi trebali sudjelovati na edukaciji Vizualizacija i eksplorativna analiza kreditnog rizika.
  Edukacija će se, u organizaciji i provedbi poduzeća Sunoptos, održati 8. travnja (utorak), u Visokom učilištu Effectus, Trg J. F. Kennedyja 2, Zagreb, od 9 do 16 sati. Predavač je mr. sc. Igor Kaluđer.
  Više informacija o edukaciji naći ćete na:
  http://www.sunoptos.com/hr/dogadjaji/vizualizacija20140408/ ili kad kliknete na naslov.

 • Šesta hrvatska konferencija o kontrolingu: kako je bilo?

  4.4.2014.

  Šesta hrvatska konferencija o kontrolingu: kako je bilo?

  Iza nas je još jedan godišnji skup, Altiusova 6. konferencija o kontrolingu. I ovog smo je proljeća, 1. travnja, održali u Zagrebu, a tema joj je bila izvješćivanje.
  Predstavili smo dashboard, idealno rješenje za kontrolersko izvješćivanje - na jednoj stranici. Dashboard - koji kreiramo isključivo za jednog korisnika (jedno poduzeće) - je alat koji na pregledan i jasan način ističe najvažnije informacije koje služe ispravnom odlučivanju. Drugim riječima, vrijeme koje menadžeri troše na izradu i oblikovanje dugačkih izviješća može biti prošlost. Uz to što je prilagodljiv potrebama određenog poduzeća, daje i povratnu informaciju, BSC na atraktivnom sučelju, kombinaciju boja i grafike, izuzetnu preglednost.
  O čemu je sve bilo riječi na konferenciji, možete pročitati kad kliknete na naslov. Konferenciju možete i „posjetiti“ u galeriji slika.

 • Prijavite se na seminar Duhovnost, ekonomija i psihologija za menadžment 21. stoljeća

  4.4.2014.

  Prijavite se na seminar Duhovnost, ekonomija i psihologija za menadžment 21. stoljeća

  Zaklada biskup Josip Lang, koja skrbi o starim, bolesnim i napuštenim ljudima, ponovo organizira seminar. Interdisciplinarni seminar Duhovnost, ekonomija i psihologija za menadžment 21. stoljeća, održat će se od 30. svibnja do 1. lipnja u Domu pastoralnih susreta u Lovranu.
  Sudjelovat će i suvlasnica Altiusa, mr. sc. Andreja Švigir.
  I vi ste pozvani!
  CIjena: 350 kn
  Cijena smještaja: 400 kn (puni pansion za dva dana; na raspolaganju je 40 mjesta, a prijavljeni preko tog broja mogu se smjestiti u jednom od lovranskih hotela)
  Kotizacija: Zaklada Biskup Josip Lang
  IBAN HR4323400091110097040
  Sve informacije o seminaru možete vidjeti kad kliknete na naslov.

 • Najava naše konferencije o kontrolingu u Poslovnom dnevniku

  31.3.2014.

  Portal Poslovnog dnevnika, Poslovni.hr, čija je posjećenost prošle veljače porasla za 7,73 posto te je tako ostvaren novi rekord čitanosti, naglasio je vijest o Altiusovoj 6. hrvatskoj konferenciji o kontrolingu koju održavamo 1. travnja u Zagrebu. Značajni dio vijesti odnosi se na alat za odlučivanje - dashboard, koji će Altius promovirati na konferenciji. Mr. sc. Igor Kaluđer, jedan od konzultanata koji će sudionicima konferencije približiti dashboard, kaže: „Ovaj alat daje jasnu sliku poslovanja, pravce kojima treba krenuti s promjenama, ispravno odlučivanje i, naravno, poboljšanje poslovnih rezultata. Sve to na jasan, jednostavan i pregledan način“.
  Tekst prenosimo u cijelosti na linku: http://www.poslovni.hr/poduzetnik/dashboard-revolucija-za-vlasnike-i-menadzere-267648

 • Altius o kontrolingu na EXPO treningu u Skoplju

  24.3.2014.

  Globalna europska kriza i te kako se očituje u državama koje još nisu u sastavu EU, pa tako i u Makedoniji. S krizom se, dakako, bori i tamošnja poslovna zajednica. Na skup EXPO trening, koji makedonskim menadžerima i vlasnicima poduzeća nudi različite edukacije iz područja poslovanja, pozvan je i Altius, pa je naša konzultantica za kontroling, Andreja Švigir, održala predavanje o važnosti kontrolinga za uspješnost poslovanja. EXPO je bio odlično posjećen (nazočilo mu je oko 150 sudionika), ali i medijski popraćen, a gospođa Švigir je nakon predavanja gostovala i na državnoj televiziji, gdje je govorila i o problemu likvidnosti.
  Poslušajte što je rekla.

 • Poslovni uzlet: Altius na okruglom stolu Žene u poduzetništvu

  22.3.2014.

  Poslovni uzlet: Altius na okruglom stolu Žene u poduzetništvu

  I te kako je zanimljivo bilo na okruglom stolu „Žene u poduzetništvu“ koji je Poslovni dnevnik u suradnji s Hrvatskom udrugom poslodavaca i Večernjeg lista organizirao 21. ožujka. Okrugli stol održao se u sklopu projekta Poslovni uzlet. Cilj ovog cjelogodišnjeg projekta, čiji je partner za kontroling Altius savjetovanje, je osnažiti malo i srednje poduzetništvo u Hrvatskoj.
  Na okruglom stolu, osim ministra poduzetništva i obrta Gordana Marasa, predstavnice HUP-a Maje Pokrovac, pravobraniteljice za ravnopravnost spolova Višnje Ljubičić i više poduzetnica, sudjelovala je i mr. sc. Andreja Švigir. U svojem je izlaganju naglasila kako smo odgajani su sutavu u kojem se nisu stvarali poduzetnici, nego zaposlenici, pa se nije razvijala svijest o tome da se moraš sam pobrinuti za svoj posao i imati inicijativu. "To se teško mijenja, premda se mijenja, i kod žena, za koje je važno reći da su manje sklone riziku", kazala je.
  Više o okruglom stolu Žene u poduzetništvu možete vidjeti ovdje.

 • Hrvatski mediji o Poslovnom uzletu

  21.3.2014.

  Svi kažu da je malo i srednje poduzetništvo jedan od čimbenika oporavka i razvoja hrvatskog gospodarstva. Cjelogodišnji projekt Poslovnog dnevnika Poslovni uzlet promovira rast, razvoj i nagrađivanje uspješnosti malih i srednjih poduzeća. Poslovni uzlet ih prati, ali želi i pomoći u njihovom radu. Tu na scenu stupa i Altius, partner za kontroling ovog projekta. Mi ćemo svoje kontrolersko znanje podijeliti s onim poduzećima koja su uključena u Poslovni uzlet - predavanjima, edukacijama i savjetima. Kad kliknete na naslov, možete vidjeti što su dosad o projektu objavili hrvatski mediji i kako se projekt razvija…

 • Projekt Poslovni uzlet: Altius na okruglom stolu „Žene u poduzetništvu“

  11.3.2014.

  Projekt Poslovni uzlet: Altius na okruglom stolu „Žene u poduzetništvu“

  Zahuktava se Poslovni uzlet, veliki projekt Poslovnog dnevnika i Ministarstva poduzetništva i obrta, u kojem je Altius partner za područje kontrolinga. Projekt čiji je cilj ojačati naša mala i srednja poduzeća, sadrži i panel rasprave povezane s temama koje zanimaju poduzetnike. Na prvom okruglom stolu 21. ožujka, „Žene u poduzetništvu“, sudjelujemo i mi, odnosno mr. sc. Andreja Švigir, a nazočit će mu i ministar Gordan Maras te novinari Poslovnog dnevnika i Večernjeg lista.

 • Rezervirajte mjesto na edukaciji Izvještavanje iz kontrolinga

  13.2.2014.

  Rezervirajte mjesto na edukaciji Izvještavanje iz kontrolinga

  Zbog iznimnog interesa koji ste iskazali za edukaciju Izvještavanje iz kontrolinga - izgradnja i razvoj dashboarda, izvještaja na jednoj stranici, odlučili smo ponoviti je 10. lipnja (utorak) u Zagrebu. Može li Vaš kontrolerski izvještaj, umjesto hrpe papira, zauzeti tek jednu stranicu i biti iznimno koristan za odlučivanje? Vjerujte nam, može; treba Vam dashboard. Za njegovu izradu potrebno vam je potrebno znanje i kvalitan informacijski sustav. Sve o dashboardu doznat ćete ako se prijavite na edukaciju.

 • Još uvijek traju upisI na forenzičnu akademiju

  13.2.2014.

  Još uvijek traju upisI na forenzičnu akademiju

  Ako se bavite računovodstvom i želite se dodatno specijalizirati, zašto to ne bi bilo iz područja forezičnog računovodstva? Na Altiusovoj forenzičnoj akademiji, koja sadrži šest radionica (jedna mjesečno, a jedna je i besplatna!), specijalizirat ćete se za ispitivanje i dokazivanje nezakonskih postupaka u gospodarstvu.
  To znanje će vam sigurno pomoći u svakodnevnom radu - naučit ćete kako provjeriti ispravnost poslovnog evidentiranja i izvještavanja, kako otkriti lažiranje financijskih izvještaja i prepoznati skrivanje gubitaka ili dobitaka na rezultatu poslovanja ili na imovini.
  Ne čekajte, već nam se pridružite: sljedeća radionica, o kvalitetnoj pripremi za forenzična istraživanja i analizu, na rasporedu je 24. veljače (ponedjeljak). Akademiju možete platiti u dvije rate!

 • I vi možete uspješno poslovati u 5 koraka!

  5.2.2014.

  I vi možete uspješno poslovati u 5 koraka!

  ADDIE metoda, koju vam predlažemo, namijenjena je svima vama koji želite poboljšati svoje poslovanje. Pritom vam jamčimo da će vam se uloženi novac vratiti, a utrošeno vrijeme i te kako isplatiti! Metoda je prokušana i za vas je koji razmišljate o konzaltingu i(li) o in-house edukacijama, ali niste uvjereni da će to pomoći vašem poslovanju.
  U pet etapa koje ćemo prolaziti s vama, vodeći vas na tom putu, stići ćete do cilja: kvalitetnih informacija za ispravno poslovno odlučivanje. Što će vam to donijeti? Riješit ćete probleme i svoj potencijal pretočit ćete u uspjeh!
  Etape metoda su: analiza, dizajn kroz konzultacije, rad na promjenama, primjena i evaluacija.Više o metodi: kliknite na naslov.

 • Promjene u Ovršnom zakonu - doznajte ih pravodobno

  5.2.2014.

  Promjene u Ovršnom zakonu - doznajte ih pravodobno

  Pred nama su ponovo izmjene Ovršnog zakona. O kojim se promjenama radi, odnosno što će u postupku ovrhe raditi FINA, što se mijenja u ovrsi na nekretninama, što je novo na području izuzeća od provedbe ovrhe? O tome i ostalim izmjenama bit će riječi na edukaciji Novosti u ovršnom zakonodavstvu, 17. veljače (ponedjeljak) u Zagrebu, namijenjenoj svima koji dolaze u doticaj s problematikom ovršnog prava, naplate ili osiguranja naplate potraživanja.

 • Edukacija za članove nadzornih odbora i uprava

  14.1.2014.

  Edukacija za članove nadzornih odbora i uprava

  Član ste nadzornog odbora ili uprave? Znate li doista što takva uloga od vas zahtijeva, što su vaša prava, a što odgovornosti, kakve su vaše obveze i nadležnost? Odredbe Zakona o trgovačkim društvima u tom su smislu vrlo jasne. Želite li izbjeći prekršaje, odnosno dobro se upoznati sa svojim zadacima, svakako nam se pridružite na edukaciji za članove nadzornog odbora i uprave, 17. siječnja (petak).

 • Prijavite se na seminar „Upoznaj, zavoli i promijeni sebe“ u veljači

  14.1.2014.

  Prijavite se na seminar „Upoznaj, zavoli i promijeni sebe“ u veljači

  Ponukani s dva iznimno uspješna prošlogodišnja seminara, u Zakladi biskup Josip Lang - koja skrbi o starim, bolesnim i napuštenim ljudima - odlučili su organizirati i treći. Održat će se u samostanu sestara Kćeri Božje ljubavi, Granešina 7 u Zagrebu, od petka, 14. veljače od 17 sati do nedjelje, 16. veljače do 13 sati. Seminar vode pateri Mijo Nikić i Antun Cvek, a među suradnicima je i Altiusova predavačica mr. sc. Andreja Švigir koja će govoriti o etičnosti u poslovanju.
  Informacije i prijave za seminar:
  Zaklada biskup Josip Lang, Palmotićeva 33, Zagreb;
  tel: 01 4803 043; mob: 091 8900 981:
  www.zbjl.hr; e-mail: info@zbjl.hr

 • Upisujemo 2. generaciju kontroling akademije. I nudimo nešto novo!

  3.1.2014.

  Upisujemo 2. generaciju kontroling akademije. I nudimo nešto novo!

  Počinju upisi 2. generacije na Altiusovu kontroling akademiju, prema vlastitoj AORI metodi koja je u potpunosti prilagođena specifičnostima našeg gospodarstva. Kontroling akademija održava se u Zagrebu, sadrži četiri modula (jedan je besplatan!), odnosno 10 radionica u trajanju od 70 nastavnih sati, a počinje u veljači. Obogaćena je i usvajanjem tzv. mekih vještina, od kojih su za kontrolere među najvažnijima komunikacija, timski rad i vođenje. Upravo zato polaznici akademije na kraju programa mogu osvijestiti važnost tih vještina vježbajući s - konjima. O čemu se radi? Prvi put u Hrvatskoj menadžerima koji upišu kontroling akademiju nudimo da iskoriste jedinstveni način ovladavanja mekim vještinama pomoću rada s konjima!

 • Seminar Obračun plaća i naknada

  3.1.2014.

  Seminar Obračun plaća i naknada

  Plaće, nadoknade plaća i ostali primici… Cjelokupna problematika njihovog obračuna doista je golema i zahtjevna, pa se zaposlenici koji se njome bave svako toliko nađu pred novim pitanjima. Upravo zato 8. siječnja organiziramo seminar Obračun plaća i naknada; proći ćemo sva vaša pitanja i primjere iz prakse.

 • Ponavljamo radionicu o obrascu JOPPD

  3.1.2014.

  Ponavljamo radionicu o obrascu JOPPD

  Sve vas, koji još niste usvojili znanja o primjeni obrasca JOPPD, podsjećamo: od 1. siječnja za sve primitke koji se isplaćuju nakon tog datuma, obvezna je primjena obrasca JOPPD. Obrazac će zamijeniti dosadašnje obrasce ID, IDD, ID-1, IP i R-Sm, a u njemu će se iskazivati oporezivi i neoporezivi primici (troškovi prijevoza, dnevnice, uporaba privatnog automobila…). Podnosit će se u elektroničkom obliku, aplikacijom e-porezna uprava. Pridružite nam se na radionici 9. siječnja!

 • Prvi put u Hrvatskoj: forenzična akademija u Altiusu

  3.1.2014.

  Prvi put u Hrvatskoj: forenzična akademija u Altiusu

  Bavite se računovodstvom i htjeli biste se dodatno specijalizirati? Mislite da vam znanje o forenzičnom računovodstvu može koristiti u radu? Vjerujete da je forenzično računovodstvo zanimanje budućnosti? Nadate se da ono može biti i vaše zanimanje? Pozivamo vas da se upišete na Altiusovu forenzičnu akademiju i specijalizirate se za ispitivanje i dokazivanje nezakonskih postupaka u gospodarstvu. Akademija počinje 30. siječnja u Zagrebu, a više informacija pronaći ćete kad kliknete na naslov.

 • Nova ponuda: porezno savjetništvo i izrada elaborata o transfernim cijenama

  3.1.2014.

  Nova ponuda: porezno savjetništvo i izrada elaborata o transfernim cijenama

  Vrijeme i okolnosti vam ne dopuštaju da se uz bavljenje svojim poslovanjem brinete i o poreznoj problematici? Strahujete da biste mogli pogriješiti u optimizaciji porezne obveze? Ako su odgovori na ova pitanja potvrdni, možda je vrijeme da angažirate poreznog savjetnika. Neka to bude Altius.
  Naše poduzeće nudi vam i izradu elaborata o transfernim cijenama. Transferne cijene su cijene proizvoda i usluga koje se zaračunavaju između povezanih osoba, a ako ste obveznik njihove izrade, prepustite je nama.

 • Počelo školovanje 2. generacije kontrolera u Makedoniji

  20.12.2013.

  Počelo školovanje 2. generacije kontrolera u Makedoniji

  Zadnji mjesec u godini označio je početak nastave u školi kontrolinga u Makedoniji. Školovanje u Skoplju je upisala druga generacija, a polaznici su zaposlenici poduzeća iz domaćih i inozemnih poduzeća, koji rade na poslovima financija i računovodstva.
  Voditeljica programa u školskoj godini 2013./2014. je mr. sc. Andreja Švigir, a uz nju predavači su Branko Grubić, Igor Kaluđer i Jasna Belamarić. Organizator je makedonsko poduzeće Triple S Group.

 • Edukacije iz kontrolinga u prosincu

  12.12.2013.

  Edukacije iz kontrolinga u prosincu

  Kako izraditi kontrolerske izvještaje koji daju doista korisne podatke? Kakav mora biti informatički sustav da bi služio kontrolingu? I što kontroler treba znati o statistici? Na ta pitanja odgovorit ćemo na edukaciji 17. prosinca (utorak), namijenjenoj kontrolerima, financijašima, djelatnicima u računovodstvu i menadžerima.
  Dan kasnije, u srijedu, pozivamo vas na edukaciju BI sustavi za kontrolere. Otkrit ćemo vam kako ćete spriječiti da nakon uvođenja BI sustava budete - nezadovoljni.

 • Više od 130 sudionika na seminaru „Upoznaj, zavoli i promijeni sebe“

  10.12.2013.

  Više od 130 sudionika na seminaru „Upoznaj, zavoli i promijeni sebe“

  Ponovno je bilo lijepo i korisno, ponovno smo postali malo više dobri… I drugi put u dva mjeseca, seminar „Upoznaj, zavoli i promijeni sebe“ okupio je prvog prosinačkog vikenda mnoštvo onih (više od 130) koji vjeruju da su psihologija i duhovnost ono što im danas treba. Trodnevni susret koji je u Marijinu dvoru u Lužnici kod Zaprešića organizirala Zaklada biskup Josip Lang, vodio je pater Mijo Nikić sa suradnicima. Sudjelovala je i Altiusova suvlasnica, mr. sc. Andreja Švigir koja je govorila o etičnosti u poslovanju i o utjecaju upravljačke ekonomije na suvremenu ekonomiju.
  Zaklada biskup Josip Lang brine se o starim, bolesnim i napuštenim ljudima. Ako joj i Vi želite pomoći, možete se javiti na telefon 4803-043 i na e-mail info@zbjl.hr

 • Radionica obrazac JOPPD - olakšajte si posao!

  4.12.2013.

  Radionica obrazac JOPPD - olakšajte si posao!

  Kao što već znate, od 1. siječnja 2014. godine za sve primitke koji se isplaćuju nakon tog datuma, obvezna je primjena obrasca JOPPD. Obrazac će zamijeniti dosadašnje obrasce ID, IDD, ID-1, IP i R-Sm, a u njemu će se iskazivati oporezivi i neoporezivi primici (troškovi prijevoza, dnevnice, uporaba privatnog automobila…). Podnosit će se u elektroničkom obliku, aplikacijom e-porezna uprava. Ako još niste stigli, 13. prosinca nam se pridružite na radionici o primjeni obrasca i upoznajte se s njegovim posebnostima.

 • Vrijeme je za pripreme za završni račun - pridružite nam se

  4.12.2013.

  Vrijeme je za pripreme za završni račun - pridružite nam se

  Želite znati kako ćete optimizirati računovodstvenu i poreznu obvezu? S obzirom da cure zadnji sati 2013. godine, stiglo je vrijeme da se pozabavite tim poslom. Na edukaciji 5. prosinca naučit ćemo sve o kontrolno-analitičkim postupcima u računovodstvu i provjeriti ispravnost računovodstvenih i poreznih evidencija.

 • Forenzična akademija - upisi za specijaliste za forenzično računovodstvo

  26.11.2013.

  Forenzična akademija - upisi za specijaliste za forenzično računovodstvo

  Altius savjetovanje s početkom 2014. godine pokreće Forenzičnu akademiju. Svi koje zanima forenzično računovodstvo, odnosno žele se specijalizirati za ispitivanje i dokazivanje nezakonskih postupaka u gospodarstvu, mogu nam se pridružiti. Akademija se održava u Zagrebu, sastoji se od šest jednodnevnih radionica (od siječnja do lipnja), od kojih je jedna besplatna. Predavači su revizori, porezni stručnjaci i pravnici.
  Redovita cijena akademije iznosi 6.500,00 kn, popust je 5%, a platiti možete u dvije rate.
  Više informacija: tel: 01 4852 762 info@altius.hr

 • Ni u Makedoniji nema kontrolinga bez Altiusa

  18.11.2013.

  Ni u Makedoniji nema kontrolinga bez Altiusa

  Uz pomoć Altiusa, makedonski kontroleri svojom zemljom šire glas o koristi kontrolera za tamošnja poduzeća. Jedan od načina je i Klub kontrolera koji su Altius i skopsko poduzeće Swot pokrenuli u Makedoniji. Radni dio kluba obilovao je zanimljivim temama; prva među jednakima bila je o ulozi i značaju kontrolinga za moderno poslovanje. To je predavanje održala mr. sc. Andreja Švigir. Dakako, makedonskim kontrolerima bile su korisne i prezentacije njihovih kolega. Održala su ih dva diplomanta prve generacije kontroling akademije u Skoplju, Toni Lazareski i Aneta Dimevska, koji su važne korake u usvajanju znanja napravili upravo uz pomoć Altiusa. Na kraju radnog dijela dodijeljene su i diplome kontroling akademije, generacije 2012/13. Usput, druga generacija akademije školovanje počinje u prosincu. Kako je bilo u Skoplju, pogledajte na fotografijama.

 • Altiusov kontroling u BiH

  15.11.2013.

  Altiusov kontroling u BiH

  Što je to što kontroling daje poduzeću, kakva mora biti suradnja menadžera i kontrolera te kako obraditi, povezati i interpretirati upravljačke informacije - na ta je pitanja odgovorio Altius na Prvoj kontroling konferenciji u Bosni i Hercegovini, održanoj u Sarajevu 12. studenoga. Konferenciju znakovita naslova, „Pogled u budućnost - kontroling kao vodič“, organiziralo je poduzeće Core, u partnerstvu s Altiusom, čija je konzultantica, mr. sc. Andreja Švigir svojim izlaganjem pobudila veliko zanimanje sudionika. Oni su se upoznali i s rješenjem za pružanje podrške kontrolingu - Oracle Enterprise Performance Management (EPM)/Hyperion Planning.

 • Altius u emisiji Hrvatskog radija U mreži Prvog

  13.11.2013.

  Jedna od najpopularnijih emisija Hrvatskog radija je „U mreži Prvog“, politička emisija Prvog programa koja prati sve aktualne, važne i široj javnosti zanimljive događaje. U srijedu, 13. studenoga, tema „Mreže“ bila je Hrvatska gospodarska komora, odnosno uhićenje njezina prvog čovjeka. Glavno pitanje kojim se emisija bavila bili su razmjeri korupcije u našem gospodarstvu i društvu. Naglašeno je kako neprofesionalno, pa i nezakonsko funkcioniranje poduzetnika i menadžera nije rijetkost. Stoga je posredno o korupciji govorila i mr. sc. Andreja Švigir. Naime, njezino istraživanje o vremena koje menadžeri u Hrvatskoj provode u istom poduzeću, dalo je zanimljive rezultate…
  Poslušajte tonski zapis emisije.

 • Edukacije iz kontrolinga u studenome

  6.11.2013.

  Edukacije iz kontrolinga u studenome

  Kako još kvalitetnije možete analizirati financijske izvještaje i novčani tok, izrađivati i upravljati tablicama? Na edukaciji Kako praktično koristiti excel za kontroling i financije, 25. studenoga (ponedjeljak) upoznat ćete se s naprednim funkcijama u MS Excelu.
  Dan kasnije, u utorak, pozivamo sve kontrolere, financijaše, djelatnike u računovodstvu, kao i druge menadžere, da nam se priključe na seminaru Upravljačko troškovno računovodstvo u službi kontrolinga.

 • Prijavite se na seminar „Upoznaj, zavoli i promijeni sebe“ u prosincu

  5.11.2013.

  Prijavite se na seminar „Upoznaj, zavoli i promijeni sebe“ u prosincu

  Doista veliko zanimanje vladalo je za listopadski seminar „Upoznaj, zavoli i promijeni sebe“ koji je organizirala Zaklada biskup Josip Lang, a vodili ga pateri Mijo Nikić i Antun Cvek sa suradnicima. Stoga je Zaklada odlučila do kraja godine organizirati još jedan, u prosincu, od 6. (petak od 17 sati) do 8. (nedjelja do 13 sati). Psihološko-duhovni seminar će se održati u Marijinu dvoru u Lužnici kod Zaprešića, a predavačica je i mr. sc. Andreja Švigir koja će govoriti o etičnosti u poslovanju.
  Prijave za seminar:
  Zaklada biskup Josip Lang, Palmotićeva 33, Zagreb;
  tel: 01 4803-043
  mob: 091 8900-981
  e-mail: info@zbjl.hr
  Reportaže o seminaru emitirane su na Prvoj programu Hrvatskog radija i na Radio Sljemenu, u emisiji Susreti na gori. Poslušajte tonski zapis ove druge reportaže.

 • Altiusov kontroling u Crnoj Gori

  30.10.2013.

  Altiusov kontroling u Crnoj Gori

  Ledo iz Podgorice odlučio je svojim menadžerima organizirati edukaciju „Kontroling za menadžment“ s Altiusom. U Budvi smo tako proveli dva listopadska dana, približujući kolegama iz Crne Gore svijet kontrolinga.
  Direktor Leda Podgorica, direktor Mijomir Marković nakon Altiusovog predavanja nije štedio komplimente, naglasivši da će znanja o kontrolingu koja su na edukaciji usvojili njegovi menadžeri sigurno pridonijeti razvoju poduzeća. Pogledajte fotografije s edukacije i nakon nje.

 • „Upoznaj, zavoli i promijeni sebe“

  25.10.2013.

  „Upoznaj, zavoli i promijeni sebe“

  Vikend na psihološko-duhovnom seminaru „Upoznaj, zavoli i promijeni sebe“, koji je organizirala Zaklada biskup Josip Lang, bio je - prelijep. I Altius je bio njegov dio; o etičnom poslovanju koje donosi bolje rezultate govorila je naša konzultantica mr. sc. Andreja Švigir. Dakako, dotakla se i upravljačke ekonomije, naglasivši glavnu vrijednost kontrolinga, održivi razvoj, a ne samo profit. Mi u Altiusu smo ponosni što je 150-ak poslovnih ljudi procijenilo da je ta tema i te kako važna i za njih… Potvrda da je važna i medijima, bila je nazočnost novinara Hrvatskog radija na predavanju.
  Ako želite pomoći Zakladi, možete se javiti na tel: 01/4803 043 i e-mail: info@zbjl.hr.

 • Edukacije iz kontrolinga

  24.10.2013.

  Na Altiusovoj edukaciji 29. listopada (utorak) govorit ćemo o kontrolerskoj organizaciji i komunikaciji (prijave: http://www.altius.hr/edukacije/treninzi/kontroling-akademija-strukturiranje-kontrolerske-organizacije-i-kontrolersko-komuniciranje/6220). Doznat ćete zašto su važan dio kontrolerske organizacije (odnosno njezine strukture) nositelji uspješnosti: proizvod, usluga, proces, sektor… Naučit ćemo kako se izgrađuje kontrolerska organizacija, ali i kako se komunicira u kontrolingu.
  Edukacija Analiza rizika 30. listopada (prijave: http://www.altius.hr/edukacije/prijava/8496) također će dobro doći onima koji se bave kontrolingom. Naučit će modelirati poslovne probleme, analizirati rezultate i osjetljivost i usvojiti izradu izvještaja.

 • Porezni nadzor

  24.10.2013.

  Porezni nadzor

  U listopadu je Središnji ured Porezne uprave odaslao priopćenje za medije u kojem je naglasio kako nema razlike između „malih“ i „velikih“ poreznih obveznika tijekom porezne kontrole i naplate poreznog duga. Ured je napomenuo kako su to dva različita tipa poreznih obveznika koji traže drukčije pristupe u nadzoru, ali ne i u naplati. Kako izgleda postupak poreznog nadzora, kakav je odabir za porezni nadzor i još mnogo toga, možete doznati na seminaru Što ako dođe porezni nadzor, 11. studenoga u Zagrebu. Prijave: http://www.altius.hr/edukacije/prijava/8509

 • Predavanje Andreje Švigir na Fakultetu za elektrotehniku i računarstvo

  21.10.2013.

  Na zagrebačkom Fakultetu za elektrotehniku i računarstvo, 22. listopada, s početkom u 12 sati, mr. sc. Andreja Švigir održat će predavanje “Etičnost i znanje za menadžment 21. stoljeća”. Predavanje će obuhvatiti sljedeće teme:
  Ekonomija danas - znanost vs. upravljanje;
  Kontroling kao alat upravljačke ekonomije - razumijemo li biznis i usmjeravamo li ga na pravi način;
  Etika, moral i održivi razvoj - tko je kreator etičnog poslovanja;
  Menadžeri 21. stoljeća - jesmo li to mi?
  Andreja Švigir predavanje održava na poziv Hrvatske sekcije Instituta inženjera elektrotehnike i elektronike.
  Više informacija: http://www.ieee.hr/ieeesection/odjeli_chapteri/tm14

 • 21. listopada počinju pripreme za ispit za porezne savjetnike

  15.10.2013.

  21. listopada počinju pripreme za ispit za porezne savjetnike

  Troškovno i upravljačko računovodstvo s naglaskom na obračun troškova, prvo je u nizu predavanja kojima ćemo vas pripremiti za uspješno pristupanje ispitu za porezne savjetnike. Održat ćemo ga u Zagrebu, 21. listopada. Pridružite nam se! Pripreme se sastoje od osam jednodnevnih radionica, od kojih vam darujemo dvije, o provedbi poreznog nadzora te o zakonima o trgovačkim društvima, općem upravnom postupku i o upravnim sporovima.

 • Pridružite nam se na Kontroling akademiji u listopadu!

  10.10.2013.

  Pridružite nam se na Kontroling akademiji u listopadu!

  Nakon dviju uspješno odrađenih radionica naše Kontroling akademije u rujnu, pozivamo Vas na dvije listopadske. Naime, 29. ovog mjeseca (utorak) na rasporedu je Strukturiranje kontrolerske organizacije i kontrolersko komuniciranje, a dan kasnije, 30. (srijeda) Analiza rizika. Ako ste kontroler, htjeli biste to postati ili već znate da bez kontrolinga uspješno poslovanje gotovo i nije moguće, Altiusova kontroling akademija, temeljena na našoj originalnoj AORI metodi, pravi je izbor za vas.

 • Dođite na seminar Zaklade biskup Josip Lang

  7.10.2013.

  Dođite na seminar Zaklade biskup Josip Lang

  Zaklada biskup Josip Lang poziva Vas na psihološko-duhovni seminar „Upoznaj, zavoli i promijeni sebe“. Seminar će se održati u Marijinu dvoru u Lužnici kod Zaprešića, počet će 18. listopada (petak) u 17 sati, a završiti 20. listopada (nedjelja) u 13 sati. Predavačica jedne od tema, Etično poslovanje donosi bolje rezultate, je mr. sc. Andreja Švigir, koja će ukazati na važnost etičnosti u poslovanju i govoriti o utjecaju upravljačke ekonomije (kontrolinga) na današnju ekonomiju. Seminar vode pateri Mijo Nikić i Antun Cvek sa suradnicima, a sudionici će moći obaviti i psihološke testove.
  Prijave: Zaklada biskup Josip Lang, Palmotićeva 33, Zagreb; tel: 01 4803 043; mob: 091 8900 981; e-mail: info@zbjl.hr

 • Odjeci s 4. savjetovanja o transfernim cijenama

  17.9.2013.

  Sve je bilo u znaku ulaska Hrvatske u EU. Glavna tema našeg četvrtog okupljanja na savjetovanju o transfernim cijenama i međunarodnom oporezivanju, odnosila se na očekivanja vezana uz izmjene i primjenu Zakona i Pravilnika o porezu na dobit, kao i uz smjernice OECD-a, u dijelu koji se odnosi na transferne cijene. Dakako, temu smo „začinili“ mnoštvom dodataka: novostima u nadzoru transfernih cijena, uputama o izradi elaborata, pogodnim metodama transfernih cijena, bazama podataka koje se mogu koristiti, vjerodostojnom dokumentacijom… Predavanja poreznih stručnjaka bila su interaktivna, a možete ih pogledati kad kliknete na naslov ovog teksta.

 • Našem savjetovanju ljekarnika 1,2 boda Hrvatske ljekarničke komore

  16.9.2013.

  Našem savjetovanju ljekarnika 1,2 boda Hrvatske ljekarničke komore

  Prvom stručnom okupljanju farmaceuta u organizaciji Altiusa, koje će se 26. rujna održati u Zagrebu, Povjerenstvo za stručno usavršavanje Hrvatske ljekarničke komore dodijelilo je 1,2 boda. Okupljanje će obuhvatiti tri područja: struku i ljekarničku skrb, organizaciju i menadžment te osobnost i profesionalnost. Sva ova područja proizlaze iz programa Međunarodne federacije farmaceuta, koja razvija programe za razvoj i evaluaciju kompetencija u ljekarništvu. Pridružite nam se u radu skupa!

 • U Lideru o važnosti kontrolinga u planiranju

  10.9.2013.

  Planiranje je jedna od nosećih tema o kojoj u ovo vrijeme govore poslovne novine. Nije je zaobišao ni poslovni tjednik Lider, naslovivši je pitanjem „Kako planirate u vrijeme recesije… ili samo pokušavate preživjeti“. U temi je naglašeno i da kakvoća planiranja u svakom poduzeću ovisi o kakvoći funkcije kontrolinga. Tu je istinu na stranicama Lidera potkrijepila i naša konzultantica, mr. sc. Andreja Švigir, u tekstu „Zašto je presudan kontroling“, koji možete pročitati.

 • U listopadu ponavljamo trening Uspješno planiranje poslovanja

  4.9.2013.

  U listopadu ponavljamo trening Uspješno planiranje poslovanja

  Kao i uvijek u ovo doba godine, vrijeme je planiranja. Ako je sada i za vas trenutak da počnete planirati sljedeću poslovnu godinu, pridružite nam se 2. i 3. listopada na edukaciji Uspješno planiranje poslovanja. Naime, rujansku smo već održali, a možda najbolji motiv da nam se priključite sljedeći mjesec jest izjava jedne naše polaznice edukacije u rujnu, već nakon prvog dana: „Da sam znala koliko će mi ovo koristiti i za dugoročno i za kratkoročno planiranje, došla bih na ovaj trening i lani“.

 • Zadnja priprema za polaganje ispita za poreznog savjetnika

  30.8.2013.

  Zadnja priprema za polaganje ispita za poreznog savjetnika

  Za sve one koje smo dosad pripremali za pristupanje ispitu za zvanje poreznog savjetnika, ali i sve koji se za ispit pripremaju sami, eto zanimljive vijesti: Komora poreznih savjetnika od 14. do 16. listopada provodi ispit! Znamo da vam se čini da je to još daleko, no kako vjerujemo da i vama vrijeme leti, sredina 10. mjeseca praktično je „iza ugla“. Zato vas mi u rujnu pozivamo da nam se pridružite na jednodnevnom seminaru Porezni repetitorij, gdje ćemo još jednom zajedno proći gradivo koje ćete polagati na ispitu. U Zagrebu vas očekujemo 17. rujna, a u Splitu 20. Više informacija možete dobiti na naš telefon 01 4852 762 i na e-mail: info@altius.hr.

 • U Zagrebu edukacija Javna nabava za ponuditelje

  30.8.2013.

  U Zagrebu edukacija Javna nabava za ponuditelje

  Mnogi od vas znaju da je u srpnju stupio na snagu Zakon o izmjenama i dopunama Zakona o javnoj nabavi. Ako se još niste upoznali s promjenama (npr. koje su mogućnosti isključenja ponuditelja iz postupaka javne nabave, kako se dokazuje sposobnost ponuditelja, a kako s njima komunicira), priključite nam se na edukaciji Javna nabava za ponuditelje. Održat ćemo je u Zagrebu 19. rujna.

 • Darujemo vam veliki popust pri upisu na kontroling akademiju!

  29.8.2013.

  Darujemo vam veliki popust pri upisu na kontroling akademiju!

  U povodu šestog rođendana Altius savjetovanja, svima vama koji se odlučite upisati na našu kontroling akademiju u Zagrebu (sastoji se od deset radionica koje ukupno traju 70 nastavnih sati), darujemo veliki popust! Redovita cijena akademije iznosi 11.700,00 kn + PDV. Na cijenu odobravamo 5% popusta.
  Ako se prijavite na:
  - sve radionice, dodatni popust iznosi 15%
  - 6 radionica, dodatni popust iznosi 10%
  - 3 radionice, dodatni popust iznosi 5%
  Bez obzira na koliko se radionica prijavite, radionica Primjena kontrolinga je besplatna. Dakle, uz tu besplatnu radionicu ostvarujete još dodatnih 10% popusta. Nudimo vam i mogućnost plaćanja u 3 rate.
  Popis radionica:
  Kako kreirati kontrolerski - upravljački kokpit
  Vizualizacija i eksplorativna analiza podataka
  Analiza rizika
  Strukturiranje kontrolerske organizacije i kontrolersko komuniciranje
  Upravljačko troškovno računovodstvo u službi kontrolinga
  Pravila izvještavanja iz kontrolinga i statistika za kontrolere
  Informacijske tehnologije
  Excel za financije i kontroling
  MS Access - izrada baze podataka i izvještavanje
  Primjena kontrolinga

 • Zašto vas pozivamo na trening financijski kontroling?

  28.8.2013.

  Zašto vas pozivamo na trening financijski kontroling?

  Svako poduzeće, pa tako i vaše, živi svoj jedinstveni poslovni život. Financijski kontroling je tu kako bi ga pratio, mjerio i vrednovao. Kako to radi i kojim se tehnikama služi? Njegov je zadatak servisirati menadžment upravljačkim informacijama. Pomoću njega uočavamo probleme, ali i uspjehe svih sektora u poduzeću; od nabave preko proizvodnje, sve do prodaje i upravljanja ljudskim potencijalima. Financijski kontroling nam pomaže u kreiranju računovodstveno-upravljačkog informacijskog sustava koji olakšava praćenje poslovanja prema jasno definiranim ciljevima.
  Pridužite nam se na treningu 15. i 16. listopada u Zagrebu; svakako donesite svoje izvještaje kako bismo ih zajednički unaprijedili.
  Kako je bilo na prošlom treningu, reći će vam fotografije…

 • Prezentacija Andreje Švigir na Oxfordu

  16.8.2013.

  Prezentacija Andreje Švigir na Oxfordu

  Altius na jednom od najpoznatijih sveučilišta na svijetu - kako to dobro zvuči! Suvlasnica Altiusa, mr. sc. Andreja Švigir, održala je ovo ljeto na Somerville College i Orial College, jednom od pet najstarijih fakulteta na Oxfordu, prezentaciju iz područja kontrolinga i bihevioralne ekonomije.
  Prezentaciju je održala po završetku svojeg školovanja iz filozofije te političke i bihevioralne ekonomije, odnosno neuroekonomije. Neuroekonomija je trenutno jedna od ekonomskih top tema u svijetu. Usko je povezana s novim načinima menadžerskog odlučivanja, koje bacaju novo svjetlo i na menadžersko izvještavanje, a time i na kontroling i njegov pristup menadžmentu.

 • Priključite se našoj kontroling akademiji

  16.8.2013.

  Priključite se našoj kontroling akademiji

  Želite dobrobit svojem poduzeću? Htjeli biste usvojiti nova znanja? Predlažemo vam da se upišete na našu kontroling akademiju. Nudimo vam nešto potpuno novo, originalno i baš za vas: usavršavanje prema Altiusovoj AORI metodi koju smo kreirali u skladu sa specifičnostima hrvatskog gospodarstva, a temeljena je na najnovijim znanjima iz područja kontrolinga. Naše višegodišnje iskustvo prenošenja znanja o kontrolingu - više od 200 treninga i radionica, iskusni predavači i usmjerenost na praksu, jamac su kakvoće programa.
  Akademiju tvore četiri modula (jedan je za vas potpuno besplatan!), odnosno deset radionica u trajanju od 70 nastavnih sati, a održava se u Zagrebu. Prva radionica, Kako kreirati kontrolerski - upravljački kokpit, na rasporedu je 25. rujna (srijeda) u Zagrebu.

 • Višemjesečna priprema za ispit za poreznog savjetnika

  16.8.2013.

  Višemjesečna priprema za ispit za poreznog savjetnika

  Ako ste odlučili pristupiti ispitu za poreznog savjetnika, naš tim poreznih stručnjaka može vam olakšati da ga položite. Treću godinu zaredom u dva grada, Zagrebu i Spltiu, provodimo set predavanja koji obuhvaća čitavo gradivo koje morate usvojiti kako biste bili spremni za ispit.
  Pripremu čini osam jednodnevnih radionica, od čega vam dvije, o provedbi poreznog nadzora te o Zakonima o trgovačkim društvima, općem upravnom postupku i o upravnim sporovima - darujemo. Predavači koji će vas pripremiti za ispit su mr. sc. Andreja Švigir, ovlaštena revizorica, dipl oec. Zdravko Vukšić, viši porezni revizor Središnjeg ureda Porezne uprave Ministarstva financija, dipl. iur. Davorka Štimac, iz Porezne uprave Ministarstva financija, dipl. iur. Dražen Lančić i mag. iur. Bojan Huzanić, ovlašteni porezni savjetnik.
  Prvo predavanje u oba grada na rasporedu je 21. listopada.
  Cijena prireme je 10.000,00 kn + PDV, a platiti možete u četiri obroka.

 • Školovanje za kontroling menadžere: upisujemo već šestu generaciju!

  16.8.2013.

  Školovanje za kontroling menadžere: upisujemo već šestu generaciju!

  I vi možete postati kontroling menadžer! Upis na jednogodišnje školovanje omogućit će vam ne samo sustavnu naobrazbu iz ovog zanimljivog područja, već i sjtecanje formalnog zvanja kontroling menadžera. Program školovanja u koautorstvu je izradio Altius, a provodi se u suradnji s Poslovnim učilištem Experta. Nakon odslušanih predavanja koja traju od listopada do svibnja, obogaćenih praktičnim radionicama i vježbama, polaznici pišu i brane završni rad. Dakako, tada su i potpuno pripravni za radno mjesto kontrolera A ono se sve više traži…
  Programom za kontroling menadžera i mi i Experta se doista možemo pohvaliti: u školskoj godini 2013./2014. upisujemo već šestu generaciju! Ponosimo se svim dosadašnjim polaznicima, ne samo zbog uspješnog svladavanja zahtjevnog programa, već i zbog toga što su nakon školovanja, zapošljavanjem u najrazličitijim poduzećima, obogatili (i obogaćuju) koncept kontrolinga.
  Cijena školovanja iznosi 24.000,00 kn, a platiti se može u 10 obroka.

 • Jednogodišnje školovanje za porezne savjetnike

  16.8.2013.

  Jednogodišnje školovanje za porezne savjetnike

  Treću godinu zaredom, u koautorstvu i u suradnji s Poslovnim učilištem Experta, provodimo upise na jednogodišnje školovanje za porezne savjetnike (specijaliste). Ovo je školovanje jedino koje postoji u Hrvatskoj, a omogućuje razumijevanje složene materije oporezivanja.
  Polaznici usvajaju znanja o hrvatskom poreznom sustavu i upoznaju se sa svim zakonima povezanima s porezima, poput zakona o trgovačkim društvima i o računovodstvu. Dio programa je i usavršavanje na području primjene MSFI i HSFI, financijskog, troškovnog, upravljačkog i forenzičnog računovodstva. Polaznici se upoznaju i s postupcima poreznog planiranja, inspekcijskog nadzora te s provedbom upravnog postupka i revizijom.
  Cijena školovanja iznosi 24.000,00 kn, a platiti se može u 10 obroka.

 • Seminar: kako pravilno ispuniti novi PDV obrazac i sve o PDV u EU

  2.7.2013.

  Seminar: kako pravilno ispuniti novi PDV obrazac i sve o PDV u EU

  Još uvijek nije kasno da se uhvatite ukoštac sa obiljem novosti koje nam je na području PDV-a donio ulazak u Europsku uniju. Ako niste potpuno sigurni da znate sve o promjenama PDV-a od 1. srpnja i ako s nama želite naučiti kako pravilno ispuniti novi PDV obrazac, pozivamo vas da nam se pridružite u jednom od termina u kolovozu: 1., 13.  i(li) 30. Imamo i vremena i volje za svako vaše pitanje!

 • Altius Summer School / Altiusova ljetna škola

  2.7.2013.

  Altius Summer School / Altiusova ljetna škola

  Ako želite: iskoristiti slobodno vrijeme i napokon učiniti nešto za sebe, ulagati u svoje znanje i naobrazbu, upoznati se s konkurentnim znanjima iz područja menadžmenta financija i kontrolinga, usavršiti svoj poslovni engleski i podići svoju konkurentnost na tržištu rada...
  Ako vam se sviđaju edukacije s individualnim pristupom, rad u malim grupama, na studijima slučaja, učenje u prirodi, razmjena znanja, iskustava i druženje…
  U tom slučaju, Altius Summer School je upravo za vas!

 • Budući "poreznjaci" u splitskim klupama

  9.6.2013.

  Budući "poreznjaci" u splitskim klupama

  U drugoj polovici lipnja posljednji put zvonilo je u „poreznoj školi“ u Splitu. Završile su pripreme za ispit za poreznog savjetnika koje smo osmislili, organizirali i proveli u „najlipšem gradu na svitu“. Ondje smo - zajedno s našim polaznicima kojima je Split blizu ili su iz samog grada - „prezimili“ (vrlo vrijedno radeći!), kako bi svi oni hrabro pristupili ispitu. U sedam jednodnevnih radionica objedinili smo sve teme koje sadrži porezni sustav. Naravno, polaznicima sad još valja zasukati rukave i ponoviti gradivo koje su prošli. Sretno na ispitu!

 • Kako radimo (i) na poreznim edukacijama

  9.6.2013.

  Kako radimo (i) na poreznim edukacijama

  Kako se najlakše uči? Mnoštvo je točnih odgovora na ovo naoko jednostavno pitanje, no jedan od njih svakako je i - atmosfera. Nadamo se i vjerujemo da na nju polaznici naših edukacija nemaju primjedbi. Osim toga, grupno poučavanje ima svoje zakonitosti, a ljudi koji čine naše edukacijske grupe uvijek se razlikuju po mnogočemu, pa tako i po organizacijama iz kojih dolaze. Drukčije kazano, atmosfera i različitost polaznika dvije su važne odrednice na koje uvijek mislimo kad je pred nama nova skupina prijavljena na edukaciju. Uvjereni smo da polaznici prepoznaju koliko nam je važno da se kod nas dobro osjećaju. Dobar osjećaj, nadamo se, vidljiv je i na fotografiji koju smo zabilježili na jednom od naših poreznih seminara ovo proljeće. Pridružite nam se i vi, da dobar osjećaj bude još bolji!

 • Altius za grupaciju DIV

  9.6.2013.

  Altius za grupaciju DIV

  Potvrda kakvoće naših konzultanata zrcali se i u povjerenju koje nam je ukazala samoborska tvornica vijaka DIV. Djelatnicima njihovog odjela nabave Altius je održao predavanje o ekonomskoj odgovornosti u nabavi i kontrolingu nabave, začinjeno vježbama, modelima i studijima slučajeva. Predavanje je sastavni dio školovanja „divovih“ zaposlenika u Austrijskoj gospodarskoj komori. Vjerujemo da je dokaz njegove kvalitete i ono što su „divovci“ rekli nakon završetka. Njihove dojmove sažet ćemo u jednu rečenicu: bilo im je odlično i voljeli bi da o toj temi poslušaju još...

 • Altius prenosi znanja u akademiji koncerna Agrokor

  27.5.2013.

  Naša konzultantica iz kontrolinga, mr. sc. Andreja Švigir, jedan je od predavača iz ovog velikog područja u akademiji koncerna Agrokor. Naime, Agrokorovi menadžeri od ovog proljeća pohađaju njezine edukacije, a njihove ocjene i dojmovi mogu se sažeti u jednu riječ: odlično. Dakako, Altius je ponosan zbog ove suradnje. Mi, naime, znamo da su znanja koja na tim edukacijama prenosimo „agrokorovcima“, uvjet bez kojeg se danas ne može i raduje nas što ih menadžeri koncerna usvajaju.

 • MS Access - izrada baze podataka i izvještavanje

  27.5.2013.

  MS Access - izrada baze podataka i izvještavanje

  Morate li i vi za potrebe svojeg posla voditi različite „baze podataka” u obliku excel datoteka? Ako je vaš odgovor potvrdan, svakako nam se pridružite na dvodnevnoj edukaciji prvog lipanjskog utorka i srijede, koja će vam pojednostaviti svakodnevni rad u excelu. Zajedno ćemo proći kroz praktični primjer izrade baze podataka i riješiti vaš problem. Naučit ćemo dizajnirati baze podataka, kreirati ih u MS Accessu, pregledavati tablice, postavljati upite na bazu podataka, kreirati forme za unos podataka i kreirati izvještaje.

 • Porezne edukacije u Zagrebu, Rijeci i Zadru

  27.5.2013.

  Porezne edukacije u Zagrebu, Rijeci i Zadru

  Ako još ne znate sve o poreznim promjenama koje nam donosi ulazak u Europsku uniju, lipanj je pravo vrijeme da to doznate. Pridružite nam se na seminarima o PDV-u i porezu na dohodak u Zagrebu i Rijeci, kao i na 4. savjetovanju o transfernim cijenama. Posebna poslastica je edukacija Što ako dođe porezni nadzor, koju će 5. lipnja u Zadru održati Zdravko Vukšić, viši porezni revizor Središnjeg ureda Porezne uprave.

 • Lipanj u Zadru: seminari s popustom

  24.5.2013.

  Lipanj u Zadru: seminari s popustom

  Šesti mjesec rezervirali smo i za Dalmaciju: sve one kojima Zadar nije daleko pozivamo da nam se pridruže na zanimljivim edukacijama vrhunskih predavača. Prvu, Što ako dođe porezni nadzor, ćemo održati 5. (srijeda), a 14. (petak) možete birati između tri edukacije: jedna je Izvještavanje iz financijskog kontrolinga, druga Ovrha - prisilna naplata, a treća Prestanak ugovora o radu.
  Popust dajemo na sve edukacije! Informacije o svim edukacijama, predavačima, mjestu održavanja, cijenama i popustima naći ćete na našoj stranici, u dijelu „Aktualno“. Iščekujemo vaše prijave!

 • Hvala vam za pomoć Zakladi biskup Josip Lang

  21.5.2013.

  Hvala vam za pomoć Zakladi biskup Josip Lang

  Svima koji su 16. svibnja poslušali predavanja o duhovnosti u menadžmentu i upravljanju, prof. dr. sc. Mije Nikića iz Zaklade biskup Josip Lang (vode je isusovci iz zagrebačke Palmotićeve ulice) i mr. sc. Andreje Švigir iz Altiusa, i na taj način kotizacijom pomogli Zakladi koja se brine za stare, nemoćne i siromašne, od srca zahvaljujemo! I obećajemo novi susret, nova predavanja, ponovno za Zakladu…

 • Altius "izvozi" kontroling u Makedoniju

  6.5.2013.

  Mi u Altiusu doista smo ponosni: naš koncept razvoja kontrolinga ponovo je prešao hrvatske granice: ovaj mjesec „izvozimo“ ga u Makedoniju, gdje 31. svibnja, u suradnji s poduzećem Triple S Group prvi put okupljamo sve kontrolere i one koji znaju koliko je kontroling važan uvjet uspješnog poslovanja. Naći ćemo se na godišnjoj konferenciji u Skoplju, gdje će naši konzultanti govoriti o uvođenju i razvoju kontrolinga, s naglaskom na informacije važne za poslovno odlučivanje i upravljanje. Pozivamo sve vlasnike, članove uprave, menadžment i one koji već razvijaju ili bi htjeli razvijati kontroling u Makedoniji, da nam se pridruže u radu konferencije!
  Više informacija i prijave: office@tsgroup.mk

 • Pročitajte nešto potpuno drukčije!

  19.4.2013.

  Vjerujemo da će i vas, kao mnoge koji su već zavirili u svjetove kompetitivne analize i(li) teorije igara, oduševiti knjige autorskog dvojca Kopal i Korkut koje vam nudimo.
  To su Kompetitivna analiza 1 i 2 te Uvod u teoriju igara. Sigurno je: znanja koja usvojite nakon što ih pročitate, mogu unaprijediti vaše poslovanje. Moći ćete odgovoriti na mnoštvo pitanja za koje ste mislili da nemaju odgovor; npr. kako učinkovito upravljati opcijama, ishodima, vjerojatnostima, korisnostima... i drugim važnim čimbenicima za vaše odlučivanje.
  Teorija igara omogućit će Vam da „pobijedite“ i kada objektivno to niste u stanju, tako što ćete njenom primjenom maksimizirati poslovni rezultat u slučaju pobjede, a minimizirati gubitak u slučaju poraza.
  Cijene:
  Kompetitivna analiza 1 i 2:
  svaka 299 kn + pdv (5%) = 313,95 kn
  Uvod u teoriju igara:
  333,34 kn + pdv (5%) = 350 kn
  Narudžbe: http://www.altius.hr/edukacije/nakladnistvo-i-izdavastvo

 • Pravo, pravda i pravednost u godini vjere

  12.4.2013.

  Pravo, pravda i pravednost u godini vjere

  Zaklada biskup Josip Lang od 19. do 21. travnja u Marijinom dvoru u Lužnici pokraj Zaprešića organizira duhovne vježbe za pravnike. Vježbe su objedinjene pod nazivom „Pravo, pravda i pravednost u godini vjere“, a među ostalima, vode ih pater Antun Cvek i pater Mijo Nikić, prof. dr. Tomislav Ivančić, prof. dr. Tonči Matulić, prof. dr. sc. Ivan Karlić… Više informacija možete vidjeti na plakatu, a prijaviti se valja na telefon 01/4803-043 (od 9 do 16 sati), mobitel 091/8900-981 ili na e-mail Zaklade info@zbjl.hr.

 • Upoznajte korist statistike

  2.4.2013.

  Vjerujemo da će upravo naša nova radionica, Statistika za kontrolere i analitičare, dobro doći svima koji se bave prikupljanjem i analizom računovodstvenih i financijskih podataka. Na radionici 8. travnja mogu nam se pridružiti kontroleri, djelatnici odjela financija, plana i analize, prodaje... i rješavati praktične primjere u MS Excelu.

 • Javna nabava za ponuditelje

  1.4.2013.

  Javna nabava za ponuditelje

  Da bi pružatelji usluga, prodavatelji robe i izvršitelji radova mogli sudjelovati u postupku javne nabave, moraju znati ispravno podnijeti ponudu, ali i razumjeti razloge isključenja ponude, pravnu zaštitu (žalba, sudski postupak)... Drugim riječima, ako ste i vi ponuditelj, važno je da se upoznate sa svim rješenjima Zakona o javnoj nabavi. Stoga vas pozivamo da to učinite na edukaciji koju organiziramo 13. svibnja. Naša predavačica dipl. iur. Kristina Alija Hrastinski odgovorit će vam na sva vaša konkretna pitanja...

 • Odjeci s 5. hrvatske konferencije o kontrolingu

  28.3.2013.

  Odjeci s 5. hrvatske konferencije o kontrolingu

  I peta je konferencija iza nas. Sudeći prema ocjenama i komentarima sudionika, bila je izuzetno zanimljiva. Ili, kako nam je rekao jedan od njih: „Kontrolinga u Hrvatskoj je još uvijek premalo, ali Altius ne samo što dobro popunjava prazninu, već kod vas dobivam i najkvalitetnije informacije i, što je jednako važno, one su iz naše prakse“.
  Danas, kad već možemo povući mnogo paralela, uspoređujući sve prethodne godišnje skupove kontrolera, koje smo organizirali od 2009. do ove godine, sa sigurnošću tvrdimo da kontroling danas u Hrvatskoj živi bolje i više. Vjerujemo i da su Altiusovi napori - edukacije, akademija, jednogodišnja školovanja, uvođenje i pomoć pri razvoju kontrolinga, a dakako, i godišnje konferencije, pridonijeli njegovu razvoju.
  Naš peti godišnji susret odvijao se pod motom „kontroling - zašto upravo sada i upravo za nas“. Tom ključnom misli htjeli smo naglasiti nužnost i vrijednost njegova koncepta za sva poduzeća, ali i uvjerenje da je baš sada vrijeme za njegov razvoj i punu primjenu.

 • Altius gost na Radio Varaždinu

  22.3.2013.

  Altius gost na Radio Varaždinu

  Prvog dana proljeća ugostio nas je Radio Varaždin. Povod specijalnoj emisiji (u kojoj smo prvi put predstavljeni još početkom našeg rada) o Altiusu bila je najava naše Pete hrvatske konferencije o kontrolingu. Kontroling je - pokazalo se do sada - izuzetno zanimljiv poduzećima Varaždinske županije, pa je logično da nam je ovaj radio „osigurao minutažu“ uoči konferencije. S obzirom da Varaždinci Radio Varaždin percipiraju kao „svoj“ i pouzdan, nakon emisije primili smo dosta njihovih upita o našem radu, ne samo na području kontrolinga. Stoga nam je drago da smo u emisiji dali i „presjek“ Altiusove cjelokupne ponude…

  Emisiju možete poslušati u nastavku.

 • O porezu na dobit iz - Porezne uprave

  17.3.2013.

  O porezu na dobit iz - Porezne uprave

  Porez na dobit je prilično jasan, ali u njemu su sadržani "svi" porezi i njih treba razumjeti. Na to mislimo kad kažemo da je planiranje porezne politike - izazov. Kako se to radi, i to pravodobno, kako se preveniraju pogreške i sastavljaju predlošci poreznog planiranja, govorit ćemo na edukaciji 28. ožujka. Vodit će je mr. sc. Srebrenka Pečenjak, porezna revizorica Središnjeg ureda Porezne uprave. Naravno, obuhvatit ćemo i izmjene poreza na dobit, odnosno moguće promjene koje nas na tom području čekaju nakon ulaska u Europsku uniju.

 • Edukacija za članove NO i uprave poduzeća

  17.3.2013.

  Edukacija za članove NO i uprave poduzeća

  Član ste nadzornog odbora, predsjednik ili član uprave? S obzirom da ste odgovorni za poslovanje poduzeća i možete biti kažnjeni zbog nepravilnosti koje se u njemu dogode, nužno je da znate svoje obveze. Nije samo zakonska odgovornost razlog nužnosti vašeg poznavanja rada poduzeća - i vaš glas “za” ili “protiv” nekog postupanja, poduzeću donosi boljitak ili nazadovanje. Neka vaša nazočnost na edukaciji za nadzorne odbore i upravu 22. ožujka bude dodatni angažman koji će pridonijeti kakvoći poduzeća.

 • Predavanje za Zakladu biskup Josip Lang

  17.3.2013.

  Predavanje za Zakladu biskup Josip Lang

  U teškim ekonomskim vremenima u Hrvatskoj, mnogima danas nije lako. Vjerujemo, najteže je (ne samo ekonomski) starima, nemoćnima i siromašnima. Za njih se brine humanitarna Zaklada biskup Josip Lang (www.zbjl.hr), koju vode isusovci sa sjedištem u zagrebačkoj Palmotićevoj ulici. Prof. dr. sc. Mijo Nikić iz Zaklade i mr. sc. Andreja Švigir iz Altiusa, 16. svibnja u Palmotićevoj 33 od 19:30 sati održali su predavanje o duhovnosti u menadžmentu i upravljanju. Svi koji su sudjelovali na predavanju kotizacijom u visini od 50 kn, uplaćenom na žiro-račun Zaklade, pomogli su onima kojima je to potrebno. Dakako, pomoći Zakladi možete i dalje, uplatom godišnje članarine na žiro-račun Zaklade 2340009-1110097040 - za pravne osobe 250 eura, a za fizičke 25 eura, u kunskoj protuvrijednosti.

 • Naučite excel za financije i kontroling

  25.2.2013.

  Naučite excel za financije i kontroling

  Vježbajte s nama kako biste kvalitetno analizirali financijske izvještaje i novčani tok, izrađivali tablice i upravljali njima; naučite doista praktično koristiti excel. Prijavite se na edukaciju 19. travnja (petak). Pridružite se kontrolerima i financijašima koji su jedva dočekali termin za upoznavanje s naprednim funkcijama u MS Excelu.

 • Zadužnica, mjenica i ček u poslovnoj praksi

  25.2.2013.

  Zadužnica, mjenica i ček u poslovnoj praksi

  Nakon dugo vremena, pozivamo vas na uvijek zanimljivu edukaciju Zadužnica, mjenica i ček u poslovnoj praksi. Svi koji se bave naplatom potraživanja, susreću se ponekad s vrijednosnim papirima - zadužnicom, mjenicom i čekom. Bez obzira jeste li poduzetnik koji samostalno vodi poslovanje, pravnik u pravnom odjelu, voditelj odjela zadužen za financije…, ako se želite upoznati s osnovama tri navedena instrumenta osiguranja plaćanja ili pak ponoviti i proširiti znanja o njima, možete to učiniti na edukaciji 7. ožujka.

 • Radionica o provedbi projekata financiranim sredstvima EU

  21.2.2013.

  Radionica o provedbi projekata financiranim sredstvima EU

  Ako ste potpisali Ugovor o financiranju pa ne znate otkud krenuti s provedbom projekta ili pak niste prošli na natječaju, ova je radionica za vas. Naime, naučit će vas da planirate svoj projekt s informacijama koje su bitne za uspješnu provedbu projekta. Vježbat ćemo zajedno, analizirati konkretne primjere i studije slučajeva. Jednodnevna radionica Provedba i upravljanje projektima financiranima sredstvima EU, koju organiziramo 28. veljače, dobar je start za vas…

 • Promjene Zakona o porezu na dohodak i Zakona o doprinosima

  27.12.2012.

  Promjene Zakona o porezu na dohodak i Zakona o doprinosima

  Jeste li znali da se od 1. siječnja uvodi jedinstveni obrazac za prikupljanje podataka o isplaćenim primicima, obračunatom porezu i doprinosima? Jedinstveni obrazac zamjenjuje obrasce: ID, IDD, IDD-1, IP, ID-1 i R-Sm.
  Je li vam poznato da se primici koji se isplaćuju iz fondova i programa Europske unije, putem akreditiranih tijela u Republici Hrvatskoj, a u svrhu obrazovanja i stručnog usavršavanja, smatraju primicima na koje se ne plaća porez na dohodak, do propisanih iznosa (iznos će se utvrditi Pravilnikom)?
  Ako niste upoznati s promjenama, a zanimaju vas, pridružite nam se na seminaru 15. veljače!

 • U Splitu pripreme za ispit za poreznog savjetnika

  12.12.2012.

  U Splitu pripreme za ispit za poreznog savjetnika

  Kažu da je zanimanje porezni savjetnik - zanimanje budućnosti. Da Dalmacija gleda prema naprijed, dokazuje i veliki interes koji su pokazali potencijalni polaznici priprema za ispit za poreznog savjetnika, kontaktirajući nas ove jeseni, nakon što smo objavili da će se pripreme održavati u Splitu. Nažalost, dio zainteresiranih morao je odustati zbog loše financijske situacije, no skupili smo lijepi „razred“. I 10. prosinca održali našu prvu radionicu u seriji, Porez na dodanu vrijednost… Nastavili smo u 2013., s područjima poreza na dohodak, izbjegavanja dvostrukog oporezivanja i poreznog nadzora. Negdje smo na pola puta, ali sigurno već znamo mnogo...

 • Pripremite se s nama za promjene PDV-a

  5.12.2012.

  Pripremite se s nama za promjene PDV-a

  Hrvatski Sabor je na 6. sjednici 30. studenoga 2012. usvojio izmjene i dopune Zakona o PDV-u. Usvajanjem ovih izmjena započela je završna faza prilagodbe našeg Zakona sa smjernicama EU koja mora biti završena do 1. srpnja.2013. godine, odnosno pristupanja Uniji.
  Kad Republika Hrvatska uđe u EU, odnosno kad će njezini poduzetnici početi poslovati na jedinstvenom tržištu, promijenit će se način na koji se obračunava PDV. O promjenama, usklađenju i glavnim izmjenama u sustavu oporezivanja koje nas očekuju, o načelima ubiranja poreza u EU, govorit ćemo na seminaru 9. svibnja.

 • Zakon o financijskom poslovanju dotiče se i vas!

  5.12.2012.

  Zakon o financijskom poslovanju dotiče se i vas!

  Gotovo i nema poduzetnika na kojeg se ne odnose odredbe Zakona o financijskom poslovanju i predstečajnoj nagodbi. Hrvatska Vlada vjeruje da će njime do početka drugog kvartala sljedeće godine riješiti nelikvidnost.
  Kakve su posljedice za poduzetnike? One su i računovodstvene, i porezne, i financijske, a da bismo ih razumjeli, moramo se uhvatiti ukoštac sa zakonskom primjenom. Ono što svi znamo je da će tvrtke koje ne uspiju postići sporazum s vjerovnicima u upravnom postupku čekati stečaj s ciljem rasprodaje imovine za namirenje vjerovnika. Ono što ne znamo ili u što nismo sigurni, možemo doznati na seminaru 13. prosinca, a dotaknut ćemo se i kontroverznog Zakona o porezu na nekretnine.

 • Fiskalizacija je pred vratima - jeste li spremni?

  5.12.2012.

  Fiskalizacija je pred vratima - jeste li spremni?

  Znate li što sve trebate znati o fiskalizaciji, jeste li spremni dočekali uvođenje fiskalnih blagajni ili se tek pripremate za njihovo uvođenje 1. travnja, odnosno 1. srpnja? Od 1. siječnja Zakon o fiskalizaciji propisuje obvezu izdavanja računa preko elektroničkih naplatnih uređaja izravno povezanih s Poreznom upravom. Kako ona nadzire promet poduzetnika koji isporuke dobara i usluga naplaćuju u gotovini? Ako imate problema s radom s fiskalnim blagajnama ili se želite uspješno pripremiti za njega, pridružite nam se na seminaru 30. siječnja.

 • Poziv kontrolerima: svladajte tajne izvještavanja

  17.11.2012.

  Vi ste poželjeli, mi ispunjavamo želje: nakon vašeg izuzetnog zanimanja za edukaciju o kontrolerskom izvještavanju krajem prošle godine i početkom ove, odlučili smo je održati i u veljači.
  Zajedno ćemo doći do znanja koja će vam pomoći u budućem radu, odnosno u kreiranju korisnih kontrolerskih tablica. Dakako, utvrdit ćemo i kakav mora biti informacijski sustav da bi bio potpora kontroleru. Vjerujemo da su nabrojene teme i te kako zanimljive i da ćete nam se pridružiti 13. veljače.

 • Ponavljamo edukaciju Pripreme za završni račun

  17.11.2012.

  Ne samo kraj kalendarske godine, nego i njezin početak, uvijek su zahtjevni za računovodstvene i porezne stručnjake, koji tada promišljaju jesu li učinili sve kako bi optimizirali računovodstvenu i poreznu obvezu.
  Kako će provesti kontrolne postupke u računovodstvu, kako uočiti moguće pogreške i nedostatke učinjene tijekom godine, ukloniti ih i sastaviti kvalitetne financijske izvještaje? Pitanja i dvojbi je mnogo, kao i zainteresiranih za odgovore, a kako je vremena sve manje, 11. veljače ćemo ponoviti edukaciju o pripremama za završni račun.

 • Osijek: edukacija o poreznom nadzoru

  29.10.2012.

  I pohvale polaznika i ocjene za predavača Zdravka Vukšića nakon predavanja, potvrđuju nam da je edukacija Što ako dođe porezni nadzor - pun pogodak. Stoga ćemo je 23. studenoga (petak) održati i u Osijeku.
  Edukacija će se održati u Udruzi računovođa i financijskih djelatnika Osijek, Šetalište kardinala Franje Šepera 13, u Osijeku, s početkom u 9.30 sati.
  Iskoristite popust za poduzeća Osječko baranjske županije!
  Redovita cijena: 1.300,00 kn + PDV
  Za poduzeća županije popust 20%, odnosno 1.040,00 + PDV
  uplate na žiro-račun Altius savjetovanja, 2360000-1101963510, s naznakom za: edukacija Porezni nadzor

  Svaki polaznik dobiva 30% popusta na knjigu Kontroling - upravljanje iz backstagea!
  Prijave: udruga-rfd-osijek@os.t-com.hr tel: 031 283-675
  Informacije: Udruga računovođa Osijek i Altius savjetovanje

 • Nakon Rijeke, uskoro opet edukacija o poreznom nadzoru

  20.10.2012.

  Nakon Rijeke, uskoro opet edukacija o poreznom nadzoru

  I pohvale polaznika nakon predavanja i ocjene koje je dobio naš predavač Zdravko Vukšić, potvrđuju nam da je edukacija Što ako dođe porezni nadzor - pun pogodak. Stoga ćemo je uskoro ponovo održati ne samo u Zagrebu, već i u jednom od naših gradova u Dalmaciji. I ondje ćemo polaznike upoznati s postupkom poreznog nadzora, aktualnim zakonima i propisima, kao i s njihovim pravima i obvezama. Nemojte dozvoliti da vam porezni nadzor bude noćna mora - strah od njega sigurno je i posljedica nepoznavanja postupka.

 • Rijeka: edukacija porezni nadzor

  10.10.2012.

  Rijeka: edukacija porezni nadzor

  Za sve vas koje zanima kako izgleda postupak poreznog nadzora, a gravitirate Rijeci, 19. listopada organiziramo edukaciju Što ako dođe porezni nadzor. Upoznat ćemo vas s postupkom, aktualnim zakonima i propisima, kao i s vašim pravima i obvezama. Nemojte dozvoliti da vam porezni nadzor bude noćna mora - strah od njega sigurno je i posljedica nepoznavanja postupka. I ne manje važno - iskoristite popust koji je namijenjen poduzećima Primorsko-goranske županije!
  Edukaciju vodi Zdravko Vukšić, viši inspektor-koordinator Središnjeg ureda Porezne uprave.

 • Pročitali smo i preporučamo...

  14.9.2012.

  Tekstovi koje prenosimo iz tiska učinili su nam se zanimljivima, pa vjerujemo da ćete pronaći nešto za sebe…

 • Poziv kontrolerima: radionica financijski kontroling

  13.9.2012.

  Očito je da je financijski kontroling uvijek aktualna tema - stiže nam dosta upita o njezinom ponavljanju, pa vam je nudimo 6. i 7. svibnja.
  Financijski kontroling će svako poduzeće objediniti u smislenu cjelinu na jedinstven način. Njegov je zadatak servisirati menadžment kvalitetnim informacijama. Uvođenje financijskog kontrolinga veliki je izazov, osobito u vrijeme krize; pomoću njega možemo uočiti neuralgične točke na koje se trebamo „obrušiti“.

 • Ponovno o planiranju u Zagrebu

  12.9.2012.

  Premda smo radionicu Uspješno planiranje poslovanja održali u rujnu, ponavljamo je 2. i 3. listopada (utorak i srijeda) zbog velikog zanimanja.
  Očito je da značenje planiranja u suvremenim uvjetima poslovanja postaje sve važnije. Na radionici ćemo se podsjetiti kako na ispravan način doći do željenih rezultata i upoznati sve sektore s preduvjetima uspješnog planiranja koji će omogućiti i ostvarivanje ciljeva.
  Doznat ćete koje su zakonitosti i instrumenti strateškog planiranja i kako je ono povezano s dugoročnim, a kako s operativnim planiranjem te naučiti kako sastaviti fleksibilne proračune, master plan i plan novčanih tokova.

 • Radionica u Osijeku: Planiranje poslovanja

  11.9.2012.

  Radionica u Osijeku: Planiranje poslovanja

  U suradnji s Udrugom računovođa i financijskih djelatnika Osijek 26. rujna (srijeda) organiziramo radionicu Uspješno planiranje poslovanja, koju će voditi mr. sc. Andreja Švigir.
  Želite li poboljšati mogućnosti predviđanja problema i iskoordinirati sve aktivnosti povezane s planiranjem, kako biste stvorili uvjete za kontrolu i kvalitetnu analizu? Vjerujete li da je sad trenutak da počnete planirati za narednu poslovnu godinu? Ako su vaši odgovori na ova pitanja pozitivni, pridružite nam se.
  Radionica će se održati u Udruzi računovođa i financijskih djelatnika Osijek, Šetalište kardinala Franje Šepera 13, u Osijeku, s početkom u 9.30 sati.
  Cijena edukacije: 850,00 kn + PDV
  Na cijenu ostvarujete 5% posto popusta.
  Svaki polaznik dobiva 30% popusta na knjigu Kontroling - upravljanje iz backstagea.
  Prijave:
  udruga-rfd-osijek@os.t-com.hr tel: 031 283-675
  Informacije: Udruga računovođa Osijek i Altius savjetovanje

 • U tijeku upisi na jednogodišnja školovanja

  28.6.2012.

  U suradnji s Poslovnim učilištem Experta, Altius upisuje polaznike na programe za stjecanje sljedećih zvanja:
  - kontroling menadžer - 5. generacija
  - financijsko-računovodstveni menadžer - 4. generacija

  - porezni savjetnik - 2. generacija

  Jednogodišnja stručna usavršavanja odobrilo je Ministarstvo znanosti, obrazovanja i športa Republike Hrvatske i upisuju se u radnu knjižicu.

  Zašto su stručna usavršavanja dobar izbor? Poduzeće mora imati dobro ustrojenu funkciju financija i računovodstva, kontrolinga i poreznog odjela, a za to mu trebaju sposobni i educirani stručnjaci. Vjerujemo da će upravo takvi postati svi oni koji završe naše jednogodišnje školovanje.

 • Gdje su vizija i strategija?

  27.6.2012.

  Gdje su vizija i strategija?

  U hrvatskom gospodarstvu znanja su zastarjela, neprimjenjiva u praksi ili slabo upotrebljiva za kvalitetno upravljanje, naglasak je intervjua naše suvlasnice mr. sc. Andreje Švigir u poslovnim novinama business.hr.
  Problem je što znanja nedostaju i onima koji upravljaju, pa su previše usmjereni na intuiciju. Dakako, ona je važna i odlično je koriste menadžeri s bogatim iskustvom, ali što s onima koji ga nemaju? Odlučivanje mora biti temeljno na raciju, a njegov je pak temelj - broj. Intuicija pomaže, jer uključuje iskustvo. Zaključak: upravljanje je pravi omjer racija i intuicije.
  Nedostaju nam prava rješenja, jasne vizije, strategija i liderstvo. U takvom okružju pravi poduzetnici nemaju uvjete za život, a racionalizacije postaju njihova glavna preokupacija. Svaka racionalizacija koju moraju provesti nailazi na optužbe i osude, a poduzetnike prokazuje kao nemilosrdne. Dakako da im je teško... Jasno, govorimo o poduzetnicima koji se pošteno za svoje radnike i sebe bore iz dana u dan, naglasila je Altiusova suvlasnica.

 • Altius sudjelovao na 7. konvenciji Hrvatskih izvoznika

  24.5.2012.

  Altius sudjelovao na 7. konvenciji Hrvatskih izvoznika

  Sedmu godinu za redom Hrvatski izvoznici, predstavničko tijelo tvrtki i organizacija čija je misija promocija i zastupanje interesa našeg izvoza, organizirali su konvenciju. Ovog svibnja, tema joj je bila ulazak Hrvatske u Europsku uniju, uobličena u naslov Što hrvatskim izvoznicima donosi članstvo u EU.
  Jedna od tri radionice na konvenciji bila je Financiranje i osiguranje izvoza, a na njoj je, uz predstavnike Hrvatske banke za obnovu i razvoj, Hrvatskog kreditnog osiguranja, Splitske banke i Allianz Zagreba, sudjelovao i Altius. Konvencija je održana 21. svibnja u Zagrebu, u hotelu Westin. Više informacija: www.hrvatski-izvoznici.hr.

 • Kontroling troškova za Udrugu hrvatskih izvoznika

  4.5.2012.

  Kontroling troškova za Udrugu hrvatskih izvoznika

  Jeste li vlasnik, direktor, direktor sektora financija, kontrolinga, prodaje, proizvodnje, nabave, logistike, IT-a, marketinga, ljudskih potencijala?
  Jeste li sigurni da znate pravilno upravljati troškovima? Produbite svoja znanja iz tog područja i ne dozvolite da troškovi upravljaju vama. Želite li poslovanje svojeg poduzeća učiniti uspješnijim i optimalizirati troškove, trening „Kako smanjiti troškove kontrolingom“ je upravo za vas. Baš kao i 30% niža cijena, samo 910,00 kn + pdv.
  Trening ćemo održati u 30. svibnja (srijeda) u Poslovnom učilištu Experta, Mislavova 14, od 8.30 do 14.30 sati.
  Prijave: info@altius.hr

 • Komunikacija za menadžere

  3.5.2012.

  Komunikacija za menadžere

  Prve svibanjske subote Altius je na korisnoj radionici okupio polaznike jednogodišnjih školovanja za stjecanje zvanja kontroling menadžer i financijsko računovodstveni menadžer. Radionicu Poslovno komuniciranje vodila je naša suvlasnica, Snježana Kolombo.
  Na radionici su se menadžeri upoznali sa složenošću komunikacijskog procesa, važnošću i razlikama verbalne, pisane i neverbalne komunikacije i tajnama poslovne komunikacije. Radionica je obilovala praktičnim vježbama i primjerima iz poslovne prakse.

 • Altiusovo predavanje u HGK Zagreb

  17.4.2012.

  Altiusovo predavanje u HGK Zagreb

  Na tematskoj sjednici Gospodarskog vijeća Hrvatske gospodarske komore - Komore Zagreb, mr. sc. Andreja Švigir održala je predavanje Što menadžerima govore kontrolerski izvještaji.
  Predavanje je bilo usmjereno na pitanja prepoznavanja informacija važnih za poslovno odlučivanje, a održano je u četvrtak, 19. travnja u 11 sati, u Velikoj dvorani HGK - Komore Zagreb, u Draškovićevoj 45. Premda kratkog trajanja (oko jedan sat), predavanje je pokazalo iznimnu važnost kontrolerskog izvještavanja u poslovanju.

 • O kontrolingu u emisiji Profit

  21.3.2012.

  O kontrolingu u emisiji Profit

  U posljednje vrijeme u državnom radijskom programu oživjele su poslovne emisije. Tako se jednom tjedno na Drugom programu Hrvatskog radija emitira emisija Profit. Dio posljednje emisije zauzeo je i prilog o Altiusu. Povod mu je bila Četvrta hrvatska konferencija o kontrolingu u našoj organizaciji.

  Voditeljica i urednica emisije Zrinka Štimac slušateljima je uz pomoć gošće, naše konzultantice za kontroling, Andreje Švigir, nastojala približiti ovaj poslovni koncept te je  pozvala poslovnu zajednicu da nazoči konferenciji. Prilog možete poslušati i na našoj stranici. 

 • Andreja Švigir predavačica u Libertasu i Effectusu

  21.3.2012.

  Ovog proljeća naša suvlasnica Andreja Švigir postala je predavačica na Visokom učilištu Effectus i Visokoj poslovnoj školi Libertas.
  I Effectus i Libertas odlikuje nastava koja nudi i praktično primjenjiva znanja, temelj brzog uključivanja mladih stručnjaka u business. Dio tih znanja je kontroling. A zna se, bez znanja o tom upravljačkom konceptu danas je teško zamisliti visokoobrazovanog stručnjaka.
  Prepoznali su to na oba mjesta i našoj konzultantici iz područja kontrolinga ponudili predavačko mjesto upravo na tom kolegiju.

 • Što o edukacijama kažu studenti

  21.3.2012.

  U nedavnom razgovoru naše suvlasnice Snježane Kolombo s novinarkom jedne radijske postaje, postavljeno joj je pitanje: koji su vam polaznici Altiusovih pozivnih edukacija najdraži?
  Zainteresirani, odgovorila je nakon kraćeg razmišljanja. Da je razmislila malo duže, kaže danas, vjerojatno bi ipak istaknula studente. Nisu prečesti sudionici edukacija, no kad dođu, vrlo su aktivni i znatiželjni.
  Upravo takva je i studentica ekonomije Gabrijela Belošević, koja je izrekla svoje pohvalne dojmove nakon što je nazočila edukaciji Izgradnja troškovnog računovodstva i kontrolinga troškova.

 • Razvojni program za menadžere

  8.2.2012.

  Razvojni program za menadžere

  Veljača nam je donijela početak novog, razvojnog programa za menadžere/menadžerice, odnosno početak polugodišnje serije edukacija iz područja upravljanja.
  Razvojni program sadrži šest jednodnevnih treninga, po jedan u svakom mjesecu. Tijekom šest mjeseci usvajaju se i produbljuju znanja te uče nove vještine kojima se olakšava rukovođenje. To su znanja o pribavljanju, selekciji i razvoju zaposlenika, komunikaciji, motiviranju, nagrađivanju, vođenju…
  Pred nama je jednodnevni trening Upravljanje vremenom - kako ga bolje iskoristiti, koji se održava u Zagrebu, 22. svibnja, od 8.30 do 14.30 sati.

 • Hrvatski izvoznici oduševljeni našim treningom o kontrolingu

  2.2.2012.

  Hrvatski izvoznici oduševljeni našim treningom o kontrolingu

  Za Udrugu hrvatskih izvoznika krajem veljače smo održali trening Kontrolingom do boljih poslovnih rezultata (važnost kontrolinga za vlasnike, upravu i menadžment). Trening je dobio odlične kritike, pa vjerujemo da će nam se izvoznici pridružiti i na novom, koji ćemo uskoro organizirati.   
  Edukaciju je vodila mr. sc. Andreja Švigir, a namijenili smo je članovima udruge, odnosno menadžerima u upravi, generalnim i izvršnim direktorima, operativnim menadžerima, voditeljima financija, proizvodnje, prodaje, nabave, logistike, distribucije, marketinga, ljudskih potencijala, IT-a…
   

 • Radionica: Promjene poreza na dohodak

  27.1.2012.

  Radionica: Promjene poreza na dohodak

  Stižu nam i promjene poreza na dohodak; najvjerojatnije će na snagu stupiti 1. ožujka.
  Što se mijenja? Osobni odbitak se povećava sa 1.800,00 na 2.200,00 kn. Mijenjaju se porezni razredi; stopa poreza do 2.200,00 kn iznosit će 12%, od 2.200,00 do 8.800,00 kn 25% , a od 8.800,00 40%. Smanjuje se doprinos za zdravstveno osiguranje sa 15% na 13%.
  9. veljače (četvrtak) u Zagrebu nam se priključite na radionici Promjene poreza na dohodak, na kojoj ćemo proći i kontrolno-analitičke postupke i godišnju prijavu poreza na dohodak za 2011., prijavu poreza na dobit za obrtnike i obveze obrtnika pri prestanku obavljanja djelatnosti.

 • Pridružite nam se na treningu o novoj stopi i konačnom obračunu PDV-a

  26.1.2012.

  Pridružite nam se na treningu o novoj stopi i konačnom obračunu PDV-a

  Najvjerojatnije od 1. ožujka trebala bi se početi primjenjivati povišena stopa od 25 posto poreza na dodanu vrijednost. Dakako, te će promjene utjecati na poslovanje. O njima, kao i o Zakonu i Pravilniku o PDV-u, odnosno o svim njegovim promjenama tijekom prošlih godina, govorit ćemo na jednodnevnoj radionici 3. veljače (petak) u Zagrebu.
  Uz raspravu i interakciju proanalizirat ćemo sve slučajeve s kojima se u praksi susrećete te naučiti kako izbjeći pogreške. Govorit ćemo i o čemu sve treba voditi računa pri konačnom obračunu PDV-a.

 • Uspješno o kontrolingu u Šibeniku

  19.12.2011.

  Uspješno o kontrolingu u Šibeniku

  Zapravo nismo ni sumnjali u uspjeh novog susreta s poduzetnicima i zaposlenicima poduzeća na području Šibenske i susjednih županija. Naime, susreli smo se na našoj radionici o kontrolingu, a čim je on tema, jamči atraktivnost.
  Na radionici 12. prosinca u Šibeniku, Izvještavanje iz kontrolinga - izgradnja i razvoj, govorili smo o važnosti i vrijednosti kontrolerskih izvještaja, koji su posljedica analize mnoštva podataka i informacija.
  Govorili smo o analizi podataka koji imaju presudno značenje za svako poduzeće, odnosno njihovom čitanju i dovođenju u međusobnu vezu.Radionica je trajala četiri nastavna sata, a s dojmovima polaznika više smo nego zadovoljni…

 • Radionica o kontrolingu u Šibeniku

  8.12.2011.

  Radionica o kontrolingu u Šibeniku

  Još nije kasno da nam se poduzetnici i zaposlenici poduzeća na području Šibenske županije (dakako, dobrodošli su i oni iz susjednih županija) pridruže na jednodnevnoj radionici iz područja kontrolinga koju ćemo održati posljednji mjesec u godini u Šibeniku.
  Radionica Izvještavanje iz kontrolinga - izgradnja i razvoj održat će se u Gradskoj knjižnici Jurja Šižgorića (multimedijalna dvorana, 2. kat) na Poljani, 12. prosinca, s početkom u 9 sati, a vodit će je mr. sc. Andreja Švigir.
  Predviđeno trajanje radionice je četiri nastavna sata, a namijenjena je upravama i vlasnicima poduzeća koji žele poboljšati svoje poslovanje, menadžmentu koji radi na poslovima upravljanja i kontrolinga te voditeljima financija i računovodstva.
  Prijave: ŽK Šibenik, gđa Magda Lakoš Mioč, 099 3118-675.

 • 2. savjetovanje o upravljanju ljudskim potencijalima

  8.12.2011.

  Krajem studenoga drugi put smo se, ponovo u Zagrebu, okupili na savjetovanju o upravljanju ljudskim potencijalima. Ovaj put, moto susreta je bio „Iza svakog uspješnog poduzeća stoji… čovjek“. Savjetovanju su nazočili članovi uprava te voditelji i djelatnici odjela koji se bave ovom problematikom.
  Naši suradnici-predavači obuhvatili su širok raspon tema kojima se menadžeri ljudskih potencijala moraju baviti; govorili su o psihologiji, radnom pravu, porezima i kontrolingu, kao i o trenutnom položaju i ulozi tih menadžera.
  Zajedno smo pokušali odgovoriti na pitanja mogu li poslodavci i zaposlenici biti i partneri u radu, upravljanju, educiranju i motiviranju te koja je uloga menadžera ljudskih potencijala, što u praksi čine i što još mogu učiniti.

 • O likvidnosti u Makedoniji

  8.12.2011.

  O likvidnosti u Makedoniji

  Dobar glas se daleko čuje, pa su tako i našu konzultanticu iz područja kontrolinga, gđu Švigir, makedonski poduzetnici pozvali u Skoplje, kako bi im ondje održala predavanje na temu financijskog kontrolinga, odn. dijela koji se odnosi na likvidnost i cash gap.
  Pokazalo se, dakako, da je problem likvidnosti i cash gapa itekako nazočan i u Makedoniji, pa je ovo predavanje bilo pun pogodak. Aktualna tema, vrstan predavač i zainteresirani gospodarstvenici bili su i više no dovoljan razlog da predavanje poprate i novinari tamošnjih medija. Primjerice, naglaske s predavanja objavio je i makedonski list Kapital, specijaliziran za teme iz područja ekonomije i poslovanja.

 • Altius u Jet Set magazinu

  7.12.2011.

  Altius u Jet Set magazinu

  Naše poduzeće predstavili smo i u posljednjem broju magazina Jet Set u 2012. godini, razgovarajući o mnogočemu.
  Naše suvlasnice, gđe Švigir i Kolombo, novinar je propitivao o Altiusovoj ponudi - od pozivnih i in-house edukacija, preko konzaltinga i projekta uvođenja kontrolinga u poduzeća, do jednogodišnjih školovanja i coachinga koji nudimo.
  Kolegice su se pohvalile doista respektabilnim popisom klijenata, kojeg možete vidjeti i na našoj stranici.
  Osim Altiusovih aktualnosti, Jet Set su zanimali i naši planovi, kao i mišljenje o gospodarskom trenutku u Hrvatskoj. Naime, poduzetništvo se u recesiji često smatra nemogućim, no „altiusovci“ recesiju vide kao priliku, između ostalog, za naobrazbu svih razina zaposlenika, uključivši vlasnike i uprave.

 • Kontroling u Glasu Koncila

  8.11.2011.

  Kontroling u Glasu Koncila

  Suvlasnicu Altiusa mr. sc. Andreju Švigir, našu konzultanticu za kontroling, intervjuirao je Glas Koncila. Tema razgovora nije bio samo kontroling, već i upravljanje, znanje i aktualno  poslovno i poslovno-moralno stanje u Hrvatskoj.
  Andreja Švigir je objasnila kako je kontroling zapravo desna ruka menadžmenta, upravljački koncept s jasno definiranim alatima koji dijelove poduzeća i segmentne poslovanja povezuje u cjelinu. Dodala je i da on daje jasnoću u upravljanju te da potiče aktivnost menadžmenta i pomaže mu u odlučivanju i upravljanju. U intervjuu je detaljno objašnjeno zašto je upravljanje neodvojivo povezano s kvalitetnim kontrolingom.

 • Škola kontrolinga

  28.10.2011.

  Altius savjetovanje u koautorstvu i u suradnji s Poslovnim učilištem Experta prvi puta u Hrvatskoj pokrenulo je jednogodišnje usavršavanje iz kontrolinga za stjecanje stručnog zvanja pod nazivom kontroling menadžer. Edukacija je počela u listopadu 2008, a završava u svibnju 2009.

 • Kontroling i računovodstveni menadžeri

  28.10.2011.

  Nastava u školskoj godini 2009./10., u sklopu jednogodišnjeg školovanja za stjecanje zvanja kontroling menadžer te zvanja financijsko računovodstveni menadžer, u punom je jeku. Školovanje pohađaju druga generacija kandidata za kontroling menadžera, odnosno prva za računovodstvenog menadžera. Kad diplomiraju, polaznici ovih programa - koje je odobrilo Ministarstvo znanosti, obrazovanja i športa RH - u svoje će radne knjižice moći upisati novo zvanje.

 • Zadar - Škola kontrolinga

  12.9.2011.

  Zadar - Škola kontrolinga

  Kako ustrojiti uspješan kontroling, koje su mu perspektive i razvoj, kako teče metodologija njegovog uvođenja? Koje alate i instrumente kontroling koristi? Na ova i mnoštvo drugih pitanja odgovorit ćemo u školi kontrolinga u Zadru, kroz pet edukacija tijekom pet mjeseci.
  Trajanje svake edukacije: 7 školskih sati.

  Prva radionica, Kontroling: perspektive i razvoj - metodologija uvođenja, održat će se 29. rujna 2011. godine (četvrtak), u Hrvatskoj gospodarskoj komori, Županijska komora Zadar, Špire Brusine 16, Zadar, s početkom u 9.30 sati.
  Cijena po edukaciji: 1.300,00 kn + PDV
  Na navedenu cijenu dobivate 5% popusta.

  Raspored radionica od listopada do siječnja:
  listopad: Izgradnja troškovnog računovodstva i kontroling troškova
  studeni: Kontroling prodaje
  prosinac: Kontroling zaliha
  siječanj: Porezni kontroling i izvještavanje iz kontrolinga

  O datumima ćemo vas pravodobno obavijestiti.

 • Konferencija ZG Holdinga - predavač A. Švigir

  1.9.2011.

  Konferencija ZG Holdinga - predavač A. Švigir

  Zagrebački holding je u lipnju u Tomislavovu domu na Sljemenu organizirao ZGH konferenciju za svoje direktore, voditelje podružnica i menadžere. Uz prof. dr. sc. Ivu Družića, prof. dr. sc. Velimira Sriću, prof. dr. sc. Josipa Kregara, Igora Rađenovića, mr. sc. Dinu Tomšić te dr. sc. Radojku Kraljević, predavala je i mr. sc. Andreja Švigir, koja je govorila o navigacijskom kontrolingu.

 • Dan otvorenih vrata Altiusa i Experte

  13.7.2011.

  Dan otvorenih vrata Altiusa i Experte

  U srijedu, 15. lipnja, na Danu Otvorenih vrata Altiusa i Experte u Poslovnom učilištu Experta, Mislavova 14, upoznali smo vas s edukativnim programima Altius savjetovanja i Experte. Predstavili smo vam i jednogodišnje koautorske programe za stjecanje zvanja kontroling menadžer i financijsko računovodstveni menadžer te, u suradnji s Kramar poreznim savjetovanjem, s novim jednogodišnjim edukativnim programom za porezne savjetnike/specijaliste. Vjerujemo da su naši klijenti uživali u besplatnom  sudjelovanju na predavanjima-radionicama iz područja kontrolinga i poreza, komunikacije i upravljanja ljudskim potencijalima.

 • Zanimljivo u Šibeniku

  26.4.2011.

  U Šibeniku smo 21. travnja uspješno organizirali jednodnevni seminar Analiza financijskih izvještaja. Dojmovi sudionika više su nego dobri…

 • Besplatno predavanje u Šibeniku

  19.4.2011.

  Altius savjetovanje i HGK - Komora Šibenik pozivaju Vas na besplatno predavanje Analiza financijskih izvještaja.
  Predavanje će se održati 21. travnja (četvrtak) od 11 do 14.15 sati, u HGK - Komora Šibenik, dr. fra Jerolima Milete 31, Šibenik.
  Predavačica: mr. sc. Andreja Švigir.
  Prijave: mlakos@hgk.hr ili tel: 022/311-604

 • Analiza financijskih izvještaja u Zadru

  11.3.2011.

  Uspješno smo održali još jednu edukaciju u Zadru, 7. ožujka. Ovaj puta predavanje mr. sc. Andreje Švigir odnosilo se na analizu financijskih izvještaja.

 • Besplatno predavanje u Zadru

  25.2.2011.

  Analiza financijskih izvještaja naziv je predavanja koje ćemo 7. ožujka u 10 sati održati u Gospodarskoj komori u Zadru.

 • Andreji Švigir nagrada za znanstveni rad

  14.2.2011.

  Andreji Švigir nagrada za znanstveni rad

  Suvlasnica Altius savjetovanja, mr. sc. Andreja Švigir, dobitnica je godišnje nagrade Ekonomskog fakulteta Sveučilišta u Zagrebu, "Dr. Ferdo Spajić". Nagrada u kategoriji znanstvenog magistarskog rada iz područja računovodstva i revizije uručena joj je za rad "Uloga i značaj računovodstvenih politika u poslovnom odlučivanju".

 • Rijeka: Analiza financijskih izvještaja

  6.12.2010.

  U suradnji s HGK - Komora Rijeka, 7. prosinca u prostorijama Komore, Bulevar oslobođenja 23, Rijeka, organiziramo jednodnevni seminar (7 sati) Analiza financijskih izvještaja.
  Predavačica: mr. sc. Andreja Švigir.
  Cijena: 800 kn + PDV
  Početak: 9 sati.

 • Osijek: Radionice iz kontrolinga

  6.12.2010.

  U suradnji s Udrugom računovođa i financijskih djelatnika Osijek, organiziramo niz radionica ponedjeljkom iz područja kontrolinga. Nakon radionica Kontroling - perspektive i razvoj: metodologija uvođenja, Kontroling troškova i Kontroling prodaje, na rasporedu je:

  13. prosinca:
  Kontroling zaliha i porezni kontroling

  Cijena svake edukacije: 1.000,00 kn + PDV

  Prijave:

  • info@altius.hr
  • tel: 01 4852 762
  • udruga-rfd-osijek@os.t-com.hr
  • tel: 031 283-675
 • Kontroling troškova u Rijeci

  31.5.2010.

  U suradnji s Hrvatskom gospodarskom komorom, Komora Rijeka, 10. lipnja (četvrtak), u Rijeci organiziramo seminar Kontroling troškova. Predavač je Andreja Švigir. Seminar će se održati u velikoj dvorani Komore Rijeka, Bulevar oslobođenja 23, od 9 do 15 sati.

   Cijena: 800,00 kn + PDV
   Kontakt: Karina Karamarko Dundović, tel: 051 209-127 ili Altius savjetovanje.
   Prijave: kkaramarko@hgk.hr ili fax 051/ 216-033
   Uplate: Altius savjetovanje d.o.o.

 • Osijek: Kontroling troškova

  25.2.2010.

  U suradnji s HGK - Županijska komora Osijek, u Osijeku organiziramo predavanje „Upravljanje troškovima / kontroling troškova“. Predavanje u trajanju od 4 školska sata + rasprava će se održati 4. ožujka u Županijskoj komori, Europske avenije 13, s početkom u 11 sati. Više informacija: ŽK Osijek, kontakt: Melita Radanović; e-mail: mradanovic@hgk.hr
 • Besplatni seminar u Šibeniku

  28.1.2010.

  Altius savjetovanje i HGK - Županijska komora Šibenik pozivaju Vas na besplatan seminar „Kontroling troškova / Upravljanje troškovima“, 9. veljače (utorak). Seminar će se održati u Šibeniku, u ŽK Šibenik, Fra J. Milete 31, od 11 do 14.30 sati. Svrha seminara je približiti polaznicima praktičnu vrijednost kontrolinga troškova kako bi se bolje pripremili za poslovnu godinu. Prijavnicu pošaljite na fax: 022/311-610 ili e-mail: hgksi@hgk.hr; kontakt: Jagoda Vlahov.
 • Pula: uspješno o kontrolingu

  4.1.2010.

  Koja je praktična vrijednost kontrolinga troškova? Znamo li upravljati troškovima? Kako se kvalitetnije pripremiti za narednu poslovnu godinu? Na ta, i mnoga druga pitanja iz područja upravljanja, odgovorili smo na iznimno posjećenom seminaru „Kontroling troškova“, 26. studenoga u HGK - Komora Pula.
 • Zadar oduševljen predavanjima

  4.1.2010.

  Naša predavanja „Kontroling troškova“ i „Menadžersko računovodstvo“, koje smo zajedno s HGK - Komorom Zadar, organizirali u listopadu i studenome u Zadru, pokazala su se punim pogotkom. Kad to kažemo, ne mislimo samo na iznimni odziv Zadrana na predavanje i odlične dojmove o njemu. Raduje nas, naime, što su sudionici raspravljali i postavljali mnoštvo pitanja, što dokazuje koliko su ove dvije teme goruće u današnjem poslovanju.
 • Uspješno o kontrolingu u Zadru

  5.11.2009.

  Naše predavanje „Kontroling troškova“, koje smo zajedno s HGK - Komorom Zadar, organizirali 29. listopada u Zadru, pokazalo se punim pogotkom. Kad to kažemo, ne mislimo samo na iznimni, gotovo nezapamćeni odziv Zadrana na predavanje u Komori i na odlične dojmove o njemu, koje je ostavila Altiusova konzultantica, Andreja Švigir. Raduje nas, naime, što su sudionici raspravljali i postavljali mnoštvo pitanja , što dokazuje koliko je kontroling troškova goruća tema današnjeg poslovanja.
 • Najava: "Menadžersko računovodstvo" u Zadru

  5.11.2009.

  Altius savjetovanje i Hrvatska gospodarska komora - Županijska komora Zadar organiziraju besplatno predavanje "Menadžersko računovodstvo kao preduvjet uspješnog upravljanja". Predavanje u trajanju od četiri sata će se održati 12. studenoga (četvrtak), u Komori Zadar, Špire Brusine 16, s početkom u 10 sati.
 • Najava seminara u Puli: "Kontroling troškova"

  5.11.2009.

  Koja je praktična vrijednost kontrolinga troškova? Znamo li upravljati troškovima? Kako se kvalitetnije pripremiti za narednu poslovnu godinu? Na ta, i mnoga druga pitanja iz područja upravljanja, odgovorit ćemo na seminaru „Kontroling troškova / Upravljanje troškovima“, 26. studenoga u HGK - Komora Pula, Carrarina 5, od 10 do 15 sati. Kotizacija: 800,00 kn + pdv
 • Besplatno predavanje Kontroling u upravljanju

  6.10.2009.

  Altius savjetovanje i HGK - Komora Zagreb Vas pozivaju na predavanje „Kontroling i njegova uloga u upravljanju poduzećem“. Predavanje će se održati 16. lipnja u Velikoj dvorani HGK - Komora Zagreb, Draškovićeva 45, od 11 do 13 sati. Predavači: mr. sc. Jasmina Očko i Andreja Švigir.
 • Besplatno predavanje u Zadru

  6.10.2009.

  U suradnji s HGK - komora Zadar organiziramo predavanje „Kontroling troškova“. Predavanje će se održati 29. listopada u Županijskoj komori, Š.Brusine 16, s početkom u 10 sati. Više informacija: 023/211-747. Molimo potvrdu dolaska na fax: 023/213-923 ili e-poštom: mmisulic@hgk.hr
 • Predavanje o kontrolingu u HGK

  3.9.2009.

  Altiusovo predavanje „Kontroling i njegova uloga u upravljanju poduzećem“, što su ga Andreja Švigir i Jasmina Očko održale u Hrvatskoj gospodarskoj komori Zagreb 16. lipnja, bilo je iznimno posjećeno. Popratilo ga je stotinjak vlasnika, menadžera i kontrolera iz mnoštva poduzeća.
 • Upravljajte zalihama i štedite novac

  5.3.2008.

  Upravljajte zalihama i štedite novac Ponovljena edukacija Upravljajte zalihama i štedite novac, koja je 19. i 20. veljače 2008. održana u Zagrebu, dokazala je da je produbljivanje znanje o zalihama danas nužnost. Na edukaciji smo naučili kako upravljati zalihama i primjenjivati formule i alate prilikom izračuna optimalnih količina zaliha.
 • Kontroling ključnih kupaca

  5.3.2008.

  Još jedna Altiusova edukacija za koju uvijek ima zainteresiranih! Na ponovljenom dvodnevnom treningu, 15. i 16. veljače 2008., usvojili smo znanja o upravljanju ključnim kupcima, ali i o računovodstvenom i poreznom aspektu potraživanja te poboljšavanju kvalitete likvidne imovine u bilanci.
 • Porez na dodanu vrijednost

  5.3.2008.

  Kada nastaje porezna obveza na dodanu vrijednost, kako se primjenjuju Ugovori o izbjegavanju dvostrukog oporezivanja, na što obratiti pažnju pri konačnom obračunu PDV-a za 2007... Tim i mnogim drugim pitanjima koja se odnose na PDV, bavili smo se na Altiusovoj edukaciji 12. i 13. veljače.
 • Kako platiti manje poreza na dobit

  5.3.2008.

  Najvažnije pitanje po isteku 2007. godine za računovodstvene i porezne stručnjake: kako platiti manje poreza na dobit, obradili smo na treningu 29. i 30. siječnja. Pažnju smo usmjerili i na usvajanje znanja za donošenje odluka koje će utjecati na iskazivanje računovodstvenog i poreznog rezultata za 2008.
 • Transferne cijene

  13.12.2007.

  Transferne cijene - računovodstveni i porezni aspekt naziv je edukacije koja je 10. i 11. prosinca održana u Zagrebu. Dinamična rasprava pokazala je koliko je pitanje transfernih cijena kompleksno i aktualno. Ovom temom Altius savjetovanje bavit će se i dalje i, naravno, o tome vas obaviještavati.
 • Kontroling u hotelijerstvu

  13.12.2007.

  U Zagrebu je od 22. do 24. studenoga 2007. održan trening pod nazivom "Kontroling u hotelijerstvu". Najveća nagrada Altiusovom timu bilo je izuzetno zadovoljstvo polaznika. I u idućoj godini pozivamo vas na nastavak druženja na našim edukacijama i treninzima.

AKCIJA U OŽUJKU

Ostvarite 10% popusta na rane prijave do 31.3. za sudjelovanje na 10. međunarodnoj konferenciji o kontrolingu!

Altius neformalnoAltius brošura

PROGRAM ZA IZVRŠNE MENADŽERE
Program za izvršne menadžere - razvoj praktičnih kompetencija

DEMO VERZIJA

Dashboard

Dashboard
Izvještaj na jednoj stranici

Addie metoda Besplatna prezentacija kontrolinga

Jednogodišnja školovanja

Newsletter

Upišite vašu e-mail adresu i prijavite se na Altiusov newsletter!

Prijava na newsletter