Altius savjetovanje

Edukacije Kontroling Konzalting

english deutsch

Klijenti

 • Siemens
 • Ivančica
 • Vipnet
 • Dukat
 • Hrvatska lutrija
 • IKS Pavić
 • Kontrol biro
 • RFD Osijek
 • HGK
 • Rasco
 • Plinacro
 • Royal Sales International
 • Robert Bosch Hrvatska
 • King ICT
 • Zavod za ispitivanje kvalitete
 • Fond za regionalni razvoj RH
 • Autotrans Rijeka
 • AKD Zaštita
 • Zepter International
 • Tardi
 • Trast

Siemens je u Hrvatskoj nazočan 16 godina; jedna je od vodećih kompanija u isporuci, razvoju i održavanju kompleksnih sustava i projekata u energiji, industriji i zdravstvu.
Sa Siemensom već dugo surađujemo; jedan je od naših najstarijih i najvjernijih klijenata - kod njih smo održali niz edukacija, radionica i treninga iz područja računovodstva i poreznog kontrolinga koji je, osim kontrolinga porezne bilance, uključivao i porezno planiranje.

Ivančica je vodeća domaća tvrtka u proizvodnji obuće, usmjerena na rast i razvoj vlastitih robnih marki.
U Ivančici smo održali radionice iz područja kontrolinga troškova te kontrolinga u prodaji i maloprodaji. Pomogli smo im i u formiranju računovodstva troškova kao osnove za kontroling troškova i izvještavanje iz kontrolinga. Sudjelovali smo u izboru zaposlenika financijskog odjela.

Vipnet, mobilni operater, jedan je od lidera u razvoju novih tehnologija i usluga te njihovog uvođenja na hrvatsko tržište.
Za odjel kontrolinga održali smo radionicu iz područja poreznog kontrolinga; u Vipnetu su i te kako svjesni važnosti računovodstvenih i poreznih znanja u kvalitetnom razumijevanju kontrolinga.

Dukat je vodeća regionalna mliječna industrija i jedna od vodećih regionalnih robnih marki mliječnih proizvoda. Ima 14 proizvodnih pogona u Hrvatskoj i inozemstvu, od Zagreba, Bjelovara i Karlovca, do Sombora (Srbija), Gradačca (BiH), Bitole (Makedonija), Konstance (Rumunjska).
U Dukatu smo, u suradnji s partnerom, organizirali i proveli više radionica iz područja kontrolinga, namijenjenih zaposlenicima i menadžerima.
Hrvatska lutrija sinonim je za igre na sreću: raznovrsne lutrijske i kladioničke igre te na automatima i u casinima.
Hrvatskoj lutriji smo potpora pri uvođenju kontrolinga u savjetodavnom dijelu (u suradnji s partnerskim poduzećem).
IKS Pavić jedan je od tri vodeća proizvođača kvalitetne i inovativne PVC stolarije na domaćem tržištu, nazočan kroz mrežu vlastitih poslovnica i distributera.
U IKS Paviću provodimo konzalting iz područja planiranja te pomažemo menadžmentu u određivanju kvalitetnih ciljeva i njihovoj distribuciji na niže razine upravljanja.
Kontrol biro nudi usluge na području razvoja sigurnosti i zaštite. Od 1992. godine u poduzeću su usmjereni na postizanje veće kvalitete i konkurentnosti partnera.
Udruga računovođa i financijskih djelatnika Osijek bila je nam je partner u provedbi serije jednodnevnih radionica iz područja kontrolinga.
Radionicama su nazočili zaposlenici poduzeća iz Osječko baranjske županije. Kako su edukacije organizirane u mjesečnom ritmu, polaznici su usvojena znanja paralelno primjenjivali na svojim radnim mjestima.
Hrvatska gospodarska komora naš je stalni partner.
U županijskim komorama Zagreba, Rijeke, Pule, Zadra, Šibenika i Osijeka održali smo brojna predavanja iz područja upravljanja troškovima i analize poslovanja. Mnoštvo poduzeća upoznali smo s nizom koristi koje im može donijeti kontroling.
Rasco, tvornica komunalne opreme, može se podičiti kvalitetom i pouzdanošću, brigom o zadovoljstvu kupaca te učinkovitosti servisne službe.
U Rasco smo, zajedno s partnerskim poduzećem, uveli kontroling. Od samog početka do pune primjene.
Plinacro je operator plinskoga transportnog sustava koji se brine o njegovoj stabilnosti. U Plinacrou smo održali radionicu o korisnosti uvođenja kontrolinga, namijenjenu menadžerima. Nazočio joj je čitav menadžerski tim.
Royal Sales International, međunarodna je tvrtka (nazočna u devet zemalja) koja se bavi direktnom prodajom kozmetičkih i higijenskih proizvoda.
Pomogli smo im uvesti kontroling, u suradnji s partnerskim poduzećem.
Robert Bosch Hrvatska je regionalna grana Bosch grupe, jedne od najvećih svjetskih industrijskih tvrtki s 270 tisuća zaposlenika i godišnjim prometom od 38,7 milijardi eura.
Za njihov odjel kontrolinga i računovodstva održali smo radionice iz područja primjene MSFI-a i HSFI-a, poreznog kontrolinga i transfernih cijena te upravljanja likvidnošću. Održali smo i konzalting o sastavljanju novčanog toka.
King ICT je vodeći sistem integrator u Hrvatskoj i regiji. Za sebe kažu da čine sve kako bi tehnologiju približili ljudima.
Njihovim menadžerima održali smo višednevnu radionicu iz područja financija, pod nazivom Računovodstvo - temelj poslovnog upravljanja.
Zavod za ispitivanje kvalitete najstarija je i najveća hrvatska neovisna tvrtka s višegodišnjom tradicijom u poslovima unaprjeđenja kvalitete i sigurnosti.
Direktor ZIK-a i menadžerski tim sudjelovali su u in-house programu iz područja planiranja. Cilj programa bio je unaprijediti taj proces i uočiti njegovu važnost za uspješnost poslovanja.
Fond za regionalni razvoj Republike Hrvatske financira inicijative koje potiču uravnoteženi regionalni razvoj u državi. Podrška je jedinicama lokalne samouprave u pripremi i provedbi razvojnih projekata.
Održali smo im edukaciju o financiranju sredstvima iz fondova Europske unije.
Autotrans Rijeka u 60 godina prerastao je iz riječke prijevozničke tvrtke u poslovni sustav (prijevoznički, turistički, trgovački, servisni…) s gotovo 1000 zaposlenika.
Za menadžerski tim održali smo radionicu iz područja kontrolinga i njegove povezanosti s drugim funkcijama u poduzeću. Sada razmišljaju da im pomognemo u uvođenju kontrolinga.
AKD Zaštita bavi se unaprjeđenjem zaštitarske djelatnosti u Hrvatskoj. Ostvaruje dominantni udjel na tržištu zaštitarskih usluga i razvija najsuvremeniji sustav tehničke zaštite.
Menadžerima AKD Zaštite održali smo radionicu o korisnostima kontrolinga za njihovo poslovanje.
Zepter International proizvodi, prodaje i distribuira ekskluzivnu visokokvalitetnu potrošnu robu putem direktne prodaje.
U Zepteru smo proveli edukaciju za prodajne djelatnike, njih gotovo 130. Hvala kolegama u TEB-u na preporukama.
Tardi je distributer visokokvalitetnih proizvoda - brendova koji osiguravaju čistoću ureda. Kreirali smo im i održali radionicu iz područja upravljanja ljudskim potencijalima, komunikacije i prodaje.
Trast je logistička tvrtka, jedina u hrvatskom vlasništvu koja klijentima nudi kompletnu uslugu.
Za vlasnike smo organizirali i proveli edukaciju i konzalting iz područja upravljanja ljudskim potencijalima.
Uvođenje kontrolinga – Altiusova metoda AORI

Zašto će i vama kontroling dobro doći?

Aktualne edukacije iz kontrolinga

TEMA U FOKUSU: Zašto kontroling ne biste imali i vi?

 • Jedinstvena edukacija - Nabavom do konkurentnosti u 7 koraka – dvodnevna edukacija (5.10. i 11.10.2017.)

  Jedinstvena edukacija - Nabavom do konkurentnosti u 7 koraka – dvodnevna edukacija (5.10. i 11.10.2017.)

  Prema provedenim istraživanjima društva koja primjenjuju koncept strateške nabave ostvarila su uštede od 5-20%, povećala konkurentnost i sveukupnu uspješnost poslovanja. Zbog čega uštede ne biste ostvarili i vi? Pridružite nam se na radionici na kojoj ćete dobiti odgovore na pitanja kako:

  - implementirati funkciju strateške i e-nabave  u svoje poslovanje,

  - ostvariti uštedu u troškovima,

  - nabavu učiniti transparentnom i učinkovitom,

  - strandardizirati proces nabave.

  više o radionici

 • Želite unaprijediti poslovanje? Javite nam se i dogovorite besplatnu prezentaciju kontrolinga.

  Želite unaprijediti poslovanje? Javite nam se i dogovorite besplatnu prezentaciju kontrolinga.

  Ukratko priča ide ovako.... Razmišljate da biste možda učinili neke promjene u poslovanju? Znate da možete uštedjeti, ali niste sigurni koji alati su potrebni da uštede i ostvarite?  Mi vam možemo pomoći u pronalaženju odgovora! I to vrlo jednostavno. Za početak nam se javite putem maila info@altius.hr ili nas nazovite na broj 01-4852-762 kako bismo dogovorili sastanak.  Na sastanku možete saznati kako kontroling praktično funkcionira i zašto može koristiti baš vama. Više možete pročitati na  linku

 • Izvještaj na jednoj stranici

  Zamislite da se sve što trebate znati o poslovanju bilo koje funkcije u poduzeću, nalazi na jednom sučelju, da je interaktivno, a brojevi vizualno potkrijepljeni grafikonima koji  prikazuju ključne pokazatelje uspješnosti i sve to u realnom vremenu.

  Nadalje, zamislite da se, nakon što uočite probleme u poslovanju, bez ikakvih problema možete “spustiti” u podatke niske razine, kako biste pronašli uzrok koji na žalost ostaje skriven i nedostupan.

  Čini li vam se stvarnim?
  I jest stvarno.
  Ako koristite dashboard.

  Za više informacija kliknite na naslov.

 • Kontroling u Vašem poduzeću u pet koraka

  Vrijeme je da drugim očima pogledate svoje poslovanje. Sigurni smo: taj vaš osvježeni i promijenjeni pogled, taj korak (koraci) u kontroling, donijet će boljitak vašem poduzeću.

  Predvidjet ćete buduće događaje, napraviti red u „svojoj kući“, prilagoditi se uvjetima poslovanja i smanjiti rizike na najmanju moguću mjeru. S nama ćete pronaći svoj individualni pristup rješavanju problema i uspješnije poslovati.

  Kojih pet koraka vam nudimo?

Novosti

 • Jedinstvena edukacija - Nabavom do konkurentnosti u 7 koraka – dvodnevna edukacija (5.10. i 11.10.2017.)

  Jedinstvena edukacija - Nabavom do konkurentnosti u 7 koraka – dvodnevna edukacija (5.10. i 11.10.2017.)

  Prema provedenim istraživanjima društva koja primjenjuju koncept strateške nabave ostvarila su uštede od 5-20%, povećala konkurentnost i sveukupnu uspješnost poslovanja. Zbog čega uštede ne biste ostvarili i vi? Pridružite nam se na radionici na kojoj ćete dobiti odgovore na pitanja kako:

  - implementirati funkciju strateške i e-nabave  u svoje poslovanje,

  - ostvariti uštedu u troškovima,

  - nabavu učiniti transparentnom i učinkovitom,

  - strandardizirati proces nabave.

  više o radionici

 • Želite unaprijediti poslovanje? Javite nam se i dogovorite besplatnu prezentaciju kontrolinga.

  Želite unaprijediti poslovanje? Javite nam se i dogovorite besplatnu prezentaciju kontrolinga.

  Ukratko priča ide ovako.... Razmišljate da biste možda učinili neke promjene u poslovanju? Znate da možete uštedjeti, ali niste sigurni koji alati su potrebni da uštede i ostvarite?  Mi vam možemo pomoći u pronalaženju odgovora! I to vrlo jednostavno. Za početak nam se javite putem maila info@altius.hr ili nas nazovite na broj 01-4852-762 kako bismo dogovorili sastanak.  Na sastanku možete saznati kako kontroling praktično funkcionira i zašto može koristiti baš vama. Više možete pročitati na  linku

 • S veseljem širimo vijest o održavanju edukacija u Osijeku!

  S veseljem širimo vijest o održavanju edukacija u Osijeku!

  Ako živite ili radite u Osijeku, ako vam nije teško doći do Osijeka, pridružite nam se na radionicama. I to već 3. svibnja na radionici ORANGE MIND koja je idealna ako razmišljate o uvođenju promjena u poduzeće. Edukaciju Izrada novčanog toka i upravljanje likvidnošću pripremili smo za 26. lipnja. A odmah po završetku ''ljetnih praznika'' održat ćemo edukaciju Napredni tečaj excela, točnije 15. i 16. rujna. Iduća edukacija je Što HRM treba znati o kontrolingu, a nije se usudio pitati, a održat ćemo je u studenom. Na ovaj način, a kroz edukacije, Altius savjetovanje i Udruga računovođa i financijskih djelatnika iz Osijeka nastavljaju uspješnu suradnju. Pridružite nam se na radionicama, jer se susretima u Osijeku posebno radujemo!

Arhiva novosti

Altius neformalnoAltius brošura

PROGRAM ZA IZVRŠNE MENADŽERE
Program za izvršne menadžere - razvoj praktičnih kompetencija

DEMO VERZIJA

Dashboard

Dashboard
Izvještaj na jednoj stranici

Addie metoda

za kontroling i bolje poslovanje

Newsletter

Upišite vašu e-mail adresu i prijavite se na Altiusov newsletter!