Altius savjetovanje

Edukacije Kontroling Konzalting

english deutsch

Klijenti

 • Siemens
 • Ivančica
 • Vipnet
 • Dukat
 • Hrvatska lutrija
 • IKS Pavić
 • Kontrol biro
 • RFD Osijek
 • HGK
 • Rasco
 • Plinacro
 • Royal Sales International
 • Robert Bosch Hrvatska
 • King ICT
 • Zavod za ispitivanje kvalitete
 • Fond za regionalni razvoj RH
 • Autotrans Rijeka
 • AKD Zaštita
 • Zepter International
 • Tardi
 • Trast

Siemens je u Hrvatskoj nazočan 16 godina; jedna je od vodećih kompanija u isporuci, razvoju i održavanju kompleksnih sustava i projekata u energiji, industriji i zdravstvu.
Sa Siemensom već dugo surađujemo; jedan je od naših najstarijih i najvjernijih klijenata - kod njih smo održali niz edukacija, radionica i treninga iz područja računovodstva i poreznog kontrolinga koji je, osim kontrolinga porezne bilance, uključivao i porezno planiranje.

Ivančica je vodeća domaća tvrtka u proizvodnji obuće, usmjerena na rast i razvoj vlastitih robnih marki.
U Ivančici smo održali radionice iz područja kontrolinga troškova te kontrolinga u prodaji i maloprodaji. Pomogli smo im i u formiranju računovodstva troškova kao osnove za kontroling troškova i izvještavanje iz kontrolinga. Sudjelovali smo u izboru zaposlenika financijskog odjela.

Vipnet, mobilni operater, jedan je od lidera u razvoju novih tehnologija i usluga te njihovog uvođenja na hrvatsko tržište.
Za odjel kontrolinga održali smo radionicu iz područja poreznog kontrolinga; u Vipnetu su i te kako svjesni važnosti računovodstvenih i poreznih znanja u kvalitetnom razumijevanju kontrolinga.

Dukat je vodeća regionalna mliječna industrija i jedna od vodećih regionalnih robnih marki mliječnih proizvoda. Ima 14 proizvodnih pogona u Hrvatskoj i inozemstvu, od Zagreba, Bjelovara i Karlovca, do Sombora (Srbija), Gradačca (BiH), Bitole (Makedonija), Konstance (Rumunjska).
U Dukatu smo, u suradnji s partnerom, organizirali i proveli više radionica iz područja kontrolinga, namijenjenih zaposlenicima i menadžerima.
Hrvatska lutrija sinonim je za igre na sreću: raznovrsne lutrijske i kladioničke igre te na automatima i u casinima.
Hrvatskoj lutriji smo potpora pri uvođenju kontrolinga u savjetodavnom dijelu (u suradnji s partnerskim poduzećem).
IKS Pavić jedan je od tri vodeća proizvođača kvalitetne i inovativne PVC stolarije na domaćem tržištu, nazočan kroz mrežu vlastitih poslovnica i distributera.
U IKS Paviću provodimo konzalting iz područja planiranja te pomažemo menadžmentu u određivanju kvalitetnih ciljeva i njihovoj distribuciji na niže razine upravljanja.
Kontrol biro nudi usluge na području razvoja sigurnosti i zaštite. Od 1992. godine u poduzeću su usmjereni na postizanje veće kvalitete i konkurentnosti partnera.
Udruga računovođa i financijskih djelatnika Osijek bila je nam je partner u provedbi serije jednodnevnih radionica iz područja kontrolinga.
Radionicama su nazočili zaposlenici poduzeća iz Osječko baranjske županije. Kako su edukacije organizirane u mjesečnom ritmu, polaznici su usvojena znanja paralelno primjenjivali na svojim radnim mjestima.
Hrvatska gospodarska komora naš je stalni partner.
U županijskim komorama Zagreba, Rijeke, Pule, Zadra, Šibenika i Osijeka održali smo brojna predavanja iz područja upravljanja troškovima i analize poslovanja. Mnoštvo poduzeća upoznali smo s nizom koristi koje im može donijeti kontroling.
Rasco, tvornica komunalne opreme, može se podičiti kvalitetom i pouzdanošću, brigom o zadovoljstvu kupaca te učinkovitosti servisne službe.
U Rasco smo, zajedno s partnerskim poduzećem, uveli kontroling. Od samog početka do pune primjene.
Plinacro je operator plinskoga transportnog sustava koji se brine o njegovoj stabilnosti. U Plinacrou smo održali radionicu o korisnosti uvođenja kontrolinga, namijenjenu menadžerima. Nazočio joj je čitav menadžerski tim.
Royal Sales International, međunarodna je tvrtka (nazočna u devet zemalja) koja se bavi direktnom prodajom kozmetičkih i higijenskih proizvoda.
Pomogli smo im uvesti kontroling, u suradnji s partnerskim poduzećem.
Robert Bosch Hrvatska je regionalna grana Bosch grupe, jedne od najvećih svjetskih industrijskih tvrtki s 270 tisuća zaposlenika i godišnjim prometom od 38,7 milijardi eura.
Za njihov odjel kontrolinga i računovodstva održali smo radionice iz područja primjene MSFI-a i HSFI-a, poreznog kontrolinga i transfernih cijena te upravljanja likvidnošću. Održali smo i konzalting o sastavljanju novčanog toka.
King ICT je vodeći sistem integrator u Hrvatskoj i regiji. Za sebe kažu da čine sve kako bi tehnologiju približili ljudima.
Njihovim menadžerima održali smo višednevnu radionicu iz područja financija, pod nazivom Računovodstvo - temelj poslovnog upravljanja.
Zavod za ispitivanje kvalitete najstarija je i najveća hrvatska neovisna tvrtka s višegodišnjom tradicijom u poslovima unaprjeđenja kvalitete i sigurnosti.
Direktor ZIK-a i menadžerski tim sudjelovali su u in-house programu iz područja planiranja. Cilj programa bio je unaprijediti taj proces i uočiti njegovu važnost za uspješnost poslovanja.
Fond za regionalni razvoj Republike Hrvatske financira inicijative koje potiču uravnoteženi regionalni razvoj u državi. Podrška je jedinicama lokalne samouprave u pripremi i provedbi razvojnih projekata.
Održali smo im edukaciju o financiranju sredstvima iz fondova Europske unije.
Autotrans Rijeka u 60 godina prerastao je iz riječke prijevozničke tvrtke u poslovni sustav (prijevoznički, turistički, trgovački, servisni…) s gotovo 1000 zaposlenika.
Za menadžerski tim održali smo radionicu iz područja kontrolinga i njegove povezanosti s drugim funkcijama u poduzeću. Sada razmišljaju da im pomognemo u uvođenju kontrolinga.
AKD Zaštita bavi se unaprjeđenjem zaštitarske djelatnosti u Hrvatskoj. Ostvaruje dominantni udjel na tržištu zaštitarskih usluga i razvija najsuvremeniji sustav tehničke zaštite.
Menadžerima AKD Zaštite održali smo radionicu o korisnostima kontrolinga za njihovo poslovanje.
Zepter International proizvodi, prodaje i distribuira ekskluzivnu visokokvalitetnu potrošnu robu putem direktne prodaje.
U Zepteru smo proveli edukaciju za prodajne djelatnike, njih gotovo 130. Hvala kolegama u TEB-u na preporukama.
Tardi je distributer visokokvalitetnih proizvoda - brendova koji osiguravaju čistoću ureda. Kreirali smo im i održali radionicu iz područja upravljanja ljudskim potencijalima, komunikacije i prodaje.
Trast je logistička tvrtka, jedina u hrvatskom vlasništvu koja klijentima nudi kompletnu uslugu.
Za vlasnike smo organizirali i proveli edukaciju i konzalting iz područja upravljanja ljudskim potencijalima.
Uvođenje kontrolinga – Altiusova metoda AORI

Zašto će i vama kontroling dobro doći?

TEMA U FOKUSU: Zašto kontroling ne biste imali i vi?

 • Besplatna radionica Kako kvalitetno procjeniti zaposlenika

  Besplatna radionica Kako kvalitetno procjeniti zaposlenika

  Želite saznati kako kvalitetno procjeniti zaposlenika? Dođite na radionicu, koja će se održati 9.2. (petak) od 10:00 do 12:00 sati u Altius savjetovanju, Domjanićeva 25. Saznajte što su to Assessment / Development centri, kada se i kako primjenjuju, te koje su njihove prednosti nad svim ostalim metodama procjene.

 • Analiza poslovanja - uvođenje financijskog kontrolinga kroz 20 ključnih pokazatelja poslovanja

  Analiza poslovanja - uvođenje financijskog kontrolinga kroz 20 ključnih pokazatelja poslovanja

  Razmišljate kako ocijeniti kvalitetu vlastitog poslovanja, ali niste sigurni koje pokazatelje odabrati? Poslovanje vam se čini uspješnim, međutim neki pokazatelji i nisu toliko dobri? Odgovore na pitanja možete dobiti na našoj radionici koja će se održati u 16.2.2018.

 • Ostvarite pogodnosti za upis za programe Poslovnog Učilišta Altius

  Ostvarite pogodnosti za upis za programe Poslovnog Učilišta Altius

  Ponosno dijelimo s vama još jednu novost – s radom je započelo Poslovno učilište Altius! Pripremili smo razne programe iz područja kontrolinga, financija, poreza, nabave, ljudskih potencijala, zdravstva i prava. Programi se odnose na jednogodišnja usavršavanja te su odobreni od strane Ministarstva znanosti i obrazovanja Republike Hrvatske.

 • Izvještaj na jednoj stranici

  Zamislite da se sve što trebate znati o poslovanju bilo koje funkcije u poduzeću, nalazi na jednom sučelju, da je interaktivno, a brojevi vizualno potkrijepljeni grafikonima koji  prikazuju ključne pokazatelje uspješnosti i sve to u realnom vremenu.

  Nadalje, zamislite da se, nakon što uočite probleme u poslovanju, bez ikakvih problema možete “spustiti” u podatke niske razine, kako biste pronašli uzrok koji na žalost ostaje skriven i nedostupan.

  Čini li vam se stvarnim?
  I jest stvarno.
  Ako koristite dashboard.

  Za više informacija kliknite na naslov.

 • Kontroling u Vašem poduzeću u pet koraka

  Vrijeme je da drugim očima pogledate svoje poslovanje. Sigurni smo: taj vaš osvježeni i promijenjeni pogled, taj korak (koraci) u kontroling, donijet će boljitak vašem poduzeću.

  Predvidjet ćete buduće događaje, napraviti red u „svojoj kući“, prilagoditi se uvjetima poslovanja i smanjiti rizike na najmanju moguću mjeru. S nama ćete pronaći svoj individualni pristup rješavanju problema i uspješnije poslovati.

  Kojih pet koraka vam nudimo?

Novosti

 • Besplatna radionica Kako kvalitetno procjeniti zaposlenika

  Besplatna radionica Kako kvalitetno procjeniti zaposlenika

  Želite saznati kako kvalitetno procjeniti zaposlenika? Dođite na radionicu, koja će se održati 9.2. (petak) od 10:00 do 12:00 sati u Altius savjetovanju, Domjanićeva 25. Saznajte što su to Assessment / Development centri, kada se i kako primjenjuju, te koje su njihove prednosti nad svim ostalim metodama procjene.

 • Analiza poslovanja - uvođenje financijskog kontrolinga kroz 20 ključnih pokazatelja poslovanja

  Analiza poslovanja - uvođenje financijskog kontrolinga kroz 20 ključnih pokazatelja poslovanja

  Razmišljate kako ocijeniti kvalitetu vlastitog poslovanja, ali niste sigurni koje pokazatelje odabrati? Poslovanje vam se čini uspješnim, međutim neki pokazatelji i nisu toliko dobri? Odgovore na pitanja možete dobiti na našoj radionici koja će se održati u 16.2.2018.

 • Ostvarite pogodnosti za upis za programe Poslovnog Učilišta Altius

  Ostvarite pogodnosti za upis za programe Poslovnog Učilišta Altius

  Ponosno dijelimo s vama još jednu novost – s radom je započelo Poslovno učilište Altius! Pripremili smo razne programe iz područja kontrolinga, financija, poreza, nabave, ljudskih potencijala, zdravstva i prava. Programi se odnose na jednogodišnja usavršavanja te su odobreni od strane Ministarstva znanosti i obrazovanja Republike Hrvatske.

Arhiva novosti

Altius neformalnoAltius brošura

PROGRAM ZA IZVRŠNE MENADŽERE
Program za izvršne menadžere - razvoj praktičnih kompetencija

DEMO VERZIJA

Dashboard

Dashboard
Izvještaj na jednoj stranici

Addie metoda

za kontroling i bolje poslovanje

Newsletter

Upišite vašu e-mail adresu i prijavite se na Altiusov newsletter!

Prijava na newsletter