Kako provoditi kontroling u proizvodnji? – Altius

Novosti

Kako provoditi kontroling u proizvodnji?

02. siječnja 2019.

U proizvodnim poduzećima često izostaju ispravne kalkulacije koje bi osigurale sve potrebne informacije za odlučivanje o područjima na kojima bi trebalo provesti uštede. Jednako tako često su sporne i metode obračuna troškova. Sve navedeno značajno utječe na nemogućnost određivanja ispravne prodajne cijene kao i rabatne politike. Što je uzrok svemu navednom? Najčešći uzroci su poremećaji na području prodaje koji trebaju osigurati iskorišteni kapacitet. Tu je i problem vezan uz zastarjelu tehnologiju te previsoku količinu rada kao i zastarjele procese koji se godinama nisu mjenjali niti unaprjeđivali. Jednako tako, izazov se nalazi u nabavnim procesima i neracionalnoj potrošnji, neurednom skladištu i  lošem upravljanju opskrbnim lancem.
Svi ovi izazovi, mogu se rješiti. Pridružite nam se na radionici i provjerite kako smo pomogli drugim proizvodnim poduzećima u podizanju efikasnosti proizvodnje.

Link na radionicu: 

https://www.altius.hr/edukacije/kontroling/kontroling-i-racunovodstvo-proizvodnje-kako-biti-sigurni-u-ispravnost-kalkulacije-i-cijenu-kostanja-svojih-proizvoda/11254