Kako se pripremiti za najnovije odredbe u transfernim cijenama?  – Edukacije – Altius

Jednodnevna radionica

Kako se pripremiti za najnovije odredbe u transfernim cijenama? 

Nema novih termina održavanja
Ova edukacija posljednje je održana 27.4.2023.

Ovu edukaciju moguće je pratiti s posla ili od kuće putem aplikacije GoToMeeting - udaljeno praćenje edukacije

Jedno od aktualnijih pitanja kojim se intenzivnije bavi porezna uprava su transferne cijene.

Znate li da interne transakcije multinacionalnih društava često nisu tržišno uvjetovane već su u najvećoj mjeri predmetom jednostrane odluke vlasnika, internog dogovora ili interne optimizacije.

Ova radionica temelji se na praktičnim iskustvima. Naučit ćete što su to transferne cijene, koje su transakcije predmet analize transfernih cijena, kako pripremiti dokumentaciju o transfernim cijenama te kako pripremiti benchmark analizu za potrebe dokumentacije o transfernim cijenama. Naučit će te tko bi trebao voditi brigu o pripremi dokumentacije, od koga dobiti podatke za pripremu dokumentacije, kako pripremati opću dokumentaciju ili „master file“, kako pripremati posebnu dokumentaciju ili „country-specific file“? Također, naučit ćete kako se pripremiti za potencijalni porezni nadzor transfernih cijena.

Kroz praktične primjere i teorijska pojašnjenja prikazati ćemo postupak izrade dokumentacije o transfernim cijenama. Nadalje, interaktivnim pristupom pojasniti ćemo kako se odredbe o transfernim cijenama primjenjuju u praksi, ukazati i na najnovije promjene u OECD smjernicama te pripremiti polaznike za eventualni porezni nadzor transfernih cijena.

 

Sadržaj radionice:

  • Da li je došlo do smanjene profitabilnosti ili gubitaka iz poslovanja te na koji način argumentirati smanjenu profitabilnost ili gubitak.
  • Potencijalne usklade transfernih cijena (tzv. eng. transfer price adjustments). Da li ugovori s povezanim društvima predviđaju usklade transfernih cijena u slučajevima poremećaja ili prekida u poslovanju? Na koji način usklade provesti?
  • Potencijalne promjene u poslovnom modelu multinacionalnih grupacija kao odgovor na krizu (promjena modela transfernih cijena). Na koji način obraniti eventualne promjene u poslovnom modelu?
  • Da li je potrebno pripremiti nove „benchmarking“ analize koje će reflektirati značajno izmijenjene okolnosti?
  • Da li postoji adekvatna popratna dokumentacija?  Da li će biti dovoljna kao prva linija obrane u slučaju poreznog nadzora?

Radionica je namijenjena:

  • voditeljima financija i računovodstva
  • djelatnicima zaduženim za strategiju i optimizaciju poslovanja
  • vlasnicima trgovačkih društava i knjigovodstvenih servisa
  • svim osobama uključenim u financijska i porezna pitanja u multinacionalnim društvima, društvima koja su dio tuzemnih grupacija, te društvima s inozemnim vlasništvom

Galerija fotografija

Videozapisi

Voditelj financija, računovodstva i poreza – jednogodišnje usavršavanje Poslovnog učilišta Altius

Želite li saznati više o ovom jednogodišnjem usavršavanju? Preuzmite brošuru!

Nema novih termina održavanja
Ova edukacija prethodno je održana
7.4.2022.
Zagreb
27.4.2023.
Zagreb